Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

da malo skrenem temu sa aktuelnog gb fw leaka i ponovim pitanja:

kako pravilno bekapovati /efs? pretpostavljam da je potrebno da je potrebno da fajlovi zadrze originalne permisije (dakle .zip ne vrshi posao, samo .tar)?

najbolja navigacija + mape?

tnx. :)

Da li se promenio kapacitet slobodnog RAM-a? Koliko je dostupno sa Ginger-om?

aj ako neko moze da objasni kako odraditi ovo preko adb-a. skinuo sam ga, stavio permisione, ima bas dosta toga za updatovanje....al ono, cmd mi vidi telefon, ali ne znam kako da lociram fajl koji zelim da prebacim na fon. skapirao sam da prvi deo mora da sadrzi file path dok drugi path gde zelim da ga ubacim. u sustini, nista mi nije jasno :)

Telep, koliko je rom sporiji od 2.2.1 sa Voodoo i da li si možda probao GPS? Ja nisam flashovao jer nisam stigao, a telefon mi konstantno treba za posao. Ipak mislim da ću ja sačekati dok izađe source da supercurio odradi Voodoo, ne toliko zbog lagfixa već zbog Voodoo sound, previše sam se navikao na njega.

aj ako neko moze da objasni kako odraditi ovo preko adb-a. skinuo sam ga, stavio permisione, ima bas dosta toga za updatovanje....al ono, cmd mi vidi telefon, ali ne znam kako da lociram fajl koji zelim da prebacim na fon. skapirao sam da prvi deo mora da sadrzi file path dok drugi path gde zelim da ga ubacim. u sustini, nista mi nije jasno :)

adb startuješ iz foldera gde je fajl ili fajl ubaciš u folder gde ti je adb :)

enable debugging
zatim
adb push framework-res.apk /data/local/tmp
adb shell
su
mount -o rw,remount /dev/block/stl9 /system
stop
rm /system/framework/framework-res.apk
cp /data/local/tmp/framework-res.apk /system/framework/
rm /data/local/tmp/framework-res.apk
reboot

Prilozi

• Odin.rar
    167.6 KB · Pregleda: 23
Telep, koliko je rom sporiji od 2.2.1 sa Voodoo i da li si možda probao GPS? Ja nisam flashovao jer nisam stigao, a telefon mi konstantno treba za posao. Ipak mislim da ću ja sačekati dok izađe source da supercurio odradi Voodoo, ne toliko zbog lagfixa već zbog Voodoo sound, previše sam se navikao na njega.

GPS mi je baš brzo uhvatio prvi fix posle flešovanja (oko 15 sekundi), oseti se onaj mali lag kada nema lagfixa (ništa strašno ali se oseti nekada), zvuk je neuporediv sa i bez voodoo aplikacije, sav krcka i šušti.

DA li ćete staviti ADW lančer na Ginger ili ne?
Ne znam koliko to utiče na performanse OSa?
Flešovao sam ga sada :) Nema nekih većih izmena, ali za sada sve funkcioniše... :)

^Iskreno, smeta mi ovaj Samsung look :(
Bolja mi je ona fora sa kliznim home i dole tri dugmenceta...
Samo me zanima da li utiče negativno na tel i performanse...

Može samo da poboljša nikako pogorša, pošto je crapwiz launcher neopisivo go....

Ok, pitam zato što mi se dogodilo sledeće,
skinuo sam ADW PRO, instalirao ga, jednom čačnuo veličinu ikonice, i one su pobelele (govorim o ikonicama u donjem delu ekrana, slušalica i internet). Nikad više nisam mogao da ih povratim, dok nisam izbrisao adw... :s
Zato pitam... Sa Darkijem 9.3 sam prilično bio zadovoljan, i nisam koristio ADW...

U podešavanjima adw-a pod UI settings isključiš dock icons tint.

taj fazon...kapiram da ce ovako do kasnih vecernjih sati....dosta dugo mi je na updateu :)

Meni je skinuo sve. Pitanje je sta dalje, gde kucam one komande, kako file da stavim koji hocu. Skinuo sam Droid explorer i prepoznao mi je fon, ali i dalje nemam pojma sta da radim sa framework-res.apk. Dajte mala pomoc.

Primetio sam da nema opcije da te pita kad staviš USB šta hoćeš da izabereš, već moraš odmah da biraš kako će da se uključuje? Bzvz...
I ne radi mi swype... Ili ne znam da ga podesim... jer kad krenem da svajpujem, stalno se čuje neki zvuk (kao da obija naredbu) i ništa se ne dešava na ekranu...

Meni je titanium vratio sve bez ikakvih problema, sve radi uključujući adw ex, čak i bolje nego na verziji 2.2.1. Iz system fascikle sam pobrisao sve što mi ne treba tako da je ostalo slobodnog prostora oko 40 mb. Jedino ne znam koja je funkcija "AngryGPS" aplikacije, pronašao sam je u system fascikli.

Kada uđem u recovery mode, izbaci mi u gornjem uglu neki tekstić i forced upload by key pressing (sa slikom malog androida)...
Da li to znači da treba da ubacim CFRoot, da bih mogao da uđem u onaj standardni menu?

Primetio sam da nema opcije da te pita kad staviš USB šta hoćeš da izabereš, već moraš odmah da biraš kako će da se uključuje? Bzvz...
I ne radi mi swype... Ili ne znam da ga podesim... jer kad krenem da svajpujem, stalno se čuje neki zvuk (kao da obija naredbu) i ništa se ne dešava na ekranu...

Za swype
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=11748663&postcount=805

Ako ti je uključen usb debuging neće te pitati šta želiš (isto ako koristiš drugi launcher a ne touchwiz).

U rekaveri uđeš pomoću dugmića, samo treba da ih pustiš čim se pojavi onaj samsung text.

Poslednja izmena:
Koja je poslednja verzija ADWPro i gde mogu da je skinem?
EDIT: Našao sam 1.2.1 ali vidim da ima i 1.3.6!

Poslednja izmena:
^A jel ja grešim nešto, ili je ovo najnovija verzija? (1.3.6)

Ko hoće da malo čačka po framework-res.apk ili twframework-res.apk, ne mora ništa da izvlači iz telefona. Dovoljno je da sa winrar-om otvorite CODE_I9000XWJV1_CL31216_REV03_user_mid_noship.tar.md5, izvučete factoryfs.rfs, učitate uz pomoć MagicISO programa i dobićete sve ono što je u telefonu, tako da možete menjati šta god želite i kasnije ubaciti u tel. uz pomoć Root Explorer-a.

Mi zelimo da ubacimo modifikovani framework-res.apk na mesto postojeceg u system/framework, ali ne preko root explorera jer nam zabode telefon tako iako imamo permisije i uradimo overwrite. Ja sam ubacio tako i dobio sam force close svega, isao sam na Power off i sledeci put kad sam upalio telefon ostajao je na Galaxy S GT-I9000 ekranu koji pise belim slovima i nije hteo dalje. Posle toga sam morao opet flash da radim preko odina da popravim telefon. Sada trazimo pravi nacin da ubacimo framework-res.apk kao sto je stavljeno u ovom guide-u:

Sure here are the steps :

1. Download my modified framework-res.apk
2.
Code:
adb shell
su
stop
reboot
3. Go in display -> turn on either "some" or "all" animations
4. Enjoy

Pitanje je gde kucamo ovo, nije mi jasno.

Kako gde kucaš? Startuješ komandnu liniju u windows-u, tako što odeš na Svi programi/Pribor/Komandna linija ili u polje "Pretraži programe i datoteke" ukucaš "cmd" (bez navodnika).

Samo sam rekao da ne morate da koristite tuđe modifikacije, možete uraditi svoju.

Po meni, najlakši način da ubaciš drugi framework-res, bez kucanja bilo kakvih komandi jeste preko programa za promenu indikatora baterije. On ne podržava 2.3.2, ali zato ima odličnu funkciju a to je da izabereš opciju restore, pre toga kopiraš taj framework koji želiš ubaciti na sd i on ga zameni sa postojećim misleći da vraća originalni, restartuje telefon i gotova stvar.

Aman, ne moras da mi objasnjavas sta je cmd i gde je, znam ja to dobro, ali ovo se ne kuca tamo. adb nije komada koja se koristi tamo...

Da li u ADWEX mogu da menjam UNLOCK MODE (rotacioni, one dva otključavanja levo i desno, itd.)... ne mogu to da nađem...

Bitno je ukucati ovo gde vam se nalazi android sdk folder

untitled.png

Otključavanje nema veze sa launcherom, nego sa drugim sistemskim fajlovima.

Da, kuca se, nisam uradio neke stvari, ja sam mislio da treba poseban terminal.

Problem je sad ovo:

Treba tu da mi stoji taraba umesto $

Sure here are the steps :

1. Download my modified framework-res.apk
2.
Code:
adb shell
su
stop
reboot
3. Go in display -> turn on either "some" or "all" animations
4. Enjoy

Pitanje je gde kucamo ovo, nije mi jasno.

To u ubacujes u CMD. Moras imati SDK instaliran, onda preko cmd-a navigujes u android-sdk-windows\tools folder. Ukoliko si instalirao sdk na c onda u cmd-u kucas:

cd C:\android-sdk-windows\tools

E kad si tu ides dalje sve ovo sto ti pise iznad .....

Koliko sam te skapirao ... to pitas, ako nisam dobro skapirao, zaboravi :D

Vrh Dno