Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Dnevno 5-10 min razgovora,15-ak poruka,widgeti i FB uključeni,podosta surfovanja...

Pre nego što sam telefon stavio na punjač:

sc20110302-150125.png

Nije mi jasno zasto ti je preko noci aktivan sync,ja nikad ne stavljam fon u airplane mod ali iskljucim sync preko noci i kad ustanem ga ukljucim... Zasto bi ti radio sync dok spavas,samo trosi bateriju...

Izgleda da je stvarno dobar GB, ali se nigde ne zurim, sacekacu zvanicnu vezriju par nedelja. U medjuvremenu bih da predjem na Darky's, pa imam jednu nedoumicu.

Trenutno sam na Doc 9.6.6. sa speedmod kernelom (uradio root sa Z4), a hteo bih da probam i Darky's, jel moram prvo da flashujem onaj CF-root iz Odina, pa onda update iz CWM ili mogu odmah na update darkyrom.zip iz CWM?

Prethodno bi bilo pozeljno da se uradi backup apps iz Titaniuma pretpostavljam? :)

I kako vam se cini GB? da li ste zadovoljni, moze li se koristiti kao svakodnevni rom?

meni je ok za sada. video codec-e bas i nema(morao sam da stavljam dodatni player), sve ostalo mi je ok onako. market radi ali cesto nece prikazati ikonicu aplikacije. pomalo ume da zalaguje ali ne kao sto je to radio froyo bez lagfixa.

jel zna neko sta je uzrocnik za permasleep a da to nije 2.1 na telefonu? poceo je da mi se javlja problem od pre 10ak dana na par romova, tako da nije do toga, a ne deluje mi kao da je hw problem za sada. jednostavno nakon koriscenja ne mogu telefon da probudim tj upalim ekran

E meni se to nekad desi ujutru,ali samo ujutru,nakon 6-7 sati ne koriscenja,moram da stisnem dva tri puta home ili power dugme da mi se upali ekran ili jednom da stisnem i cekam 5-6 sekundi...

Poslednja izmena:
Kod mene baterije ne moze da izdrzi vise od 1 dana ma kako koristio telefon, pa pitanje za ljude kojima baterije izdrzi 3-4 dana:
Koji ROM i kernel koristite, i da li ste kalibrisali bateriju po onom uputstvu?

Ne može baterija da izdrži 3-4 dana. Nekome izdrži 2 dana, ali sa isključenim 3G. Neko noću prebaci telefonu airplane mode i spava 12h pa možda i izgura 3 dana.

Primetio sam da na trajanje baterije dosta utiče jačina signala.

Ja sync nikada ne isključujem, a osvetljenje je na maksimumu. Ono što sam primetio jeste da mi sada manje troši bateriju prilikom preuzimanja nečega sa interneta preko wifi-a čak i kada je signal lošiji, a tamo gde ga koristim gotovo uvek je loš.

I kako vam se cini GB? da li ste zadovoljni, moze li se koristiti kao svakodnevni rom?

Definitivno se može koristiti kao svakodnevni rom. Zadovoljniji sam čak i od custom rom-ova na 2.2.1. Fina stvarčica je recimo i to što sada ne moraš kliknuti na dugu poruku (a moje su sve duge, vezano makar 3-4 u jednu) da bi je pročitao celu, sve je odmah na ekranu.

Ljudi, nesto ne mogu da nadjem to ovde,
moguce je bese otljucati u kucnoj radinosti galaxy s? Uzeo bih ga preko paketa u vipu pa mi je bitno :)

U vipu ga nemaju vec mesec dana, pitanje je da li ce ga i dobijati.
Ja ga cekam. Pojavio se u telenoru od 16gb

U vipu ga nemaju vec mesec dana, pitanje je da li ce ga i dobijati.
Ja ga cekam. Pojavio se u telenoru od 16gb

U telenoru?
nemaju ga na sajtu uopste.
ja sam bio u vipu danas, kaze ocekuju ga, imaju u ponudi ali ne na lageru i samo je pitanje trenutka...

Koliko je u telenoru i uz koje pakete...
meni se svidjala opcija vip 325...

@fructal
tnx

Ne može baterija da izdrži 3-4 dana. Nekome izdrži 2 dana, ali sa isključenim 3G. Neko noću prebaci telefonu airplane mode i spava 12h pa možda i izgura 3 dana.

Primetio sam da na trajanje baterije dosta utiče jačina signala.
Može, može. baterija mi traje minimum 3 dana tj punim je četvrti dan mada desi se i 5 da izgura u zavisnosti od korišćenja wifi-ja,u toku jednog punjenja imam oko 90-120 minuta razgovora i do 2h surfa.nikad ga nisam prebacivao na airplane mode.

Može, može. baterija mi traje minimum 3 dana tj punim je četvrti dan mada desi se i 5 da izgura u zavisnosti od korišćenja wifi-ja,u toku jednog punjenja imam oko 90-120 minuta razgovora i do 2h surfa.nikad ga nisam prebacivao na airplane mode.

Ti imaš neki Nasin primerak.

Da li si ozbiljan? Ovo jos nisam cuo, stvarno neki Nasin primerak :D .

Poslednja izmena:
Da li si ozbiljan? Ovo jos nisam cuo, stvarno neki Nasin primerak :D .

sad mi je na punjaču,stavio pre 1h.izgurala oko 3 dana i 4 sata i ostalo 23 posto.ako se setim postaviću za 4 dana screen shot kad se malo istroši.
hehe

Dobro, ako je tako mozes li malo detaljnije da opises.
Napisao si vec da imas 90-120 minuta razgovora i do 2h surfa za jedno punjenje.
Na kom si rom-u i kernelu, osvetljenje, kalibrisao bateriju?

Slozio bih se sa Lazom da baterija ne moze da izdrzi 3-5 dana, uz neko normalno koriscenje, al jos sam nov pa da ne pamutujem puno :) ...

Poslednja izmena:
Ljudi, nesto ne mogu da nadjem to ovde,
moguce je bese otljucati u kucnoj radinosti galaxy s? Uzeo bih ga preko paketa u vipu pa mi je bitno :)

Moguce je, ja sam moj otkljucao :) Sad cak ima neka alikacija sa kojom je jako jednostavno,kad sam ja otkljucavao bilo je malo zeznuto...

Ljudi mozete kupiti onu vecu bateriju sa vecim kapacitetom 3000 mAh pa mozda izdrzi 5 dana,za ljude koji koriste malo aktivnije telefon(a ne samo po koja poruka i poziv) treba da budu apsolutno zadovoljni sa 2 dana i da ne ocekuju cudo (4-5 dana)...
Meni uglavno izdrzi nesto preko 2 dana i to mi je dovoljno i za neki put i pouzdanost... Od ovakvog hardvera ne moze bolje ako se koristi a i za to vreme se moze naci negde da se dopuni...

Pa cek nesto mi nije jasno. Kako uopste dodjete i do 2 dana i sta za vas znaci normalno koriscenje? Mozda sto vi uradite sa telefonom za dva dana ja uradim u roku od 2 sata...Meni nikad baterija ne predje 1 dan, veoma retko. Uglavnom je to ispod jednog dana. E sad mozda sam sje**o bateriju, pa zato kratko traje ili vi uopste ne koristite telefon...mozda vam je brightness na 0%...stvarno ne razumem kako...

Još nismo dobili info od tih koji se hvale dugačkim :) ... periodom trajanja baterije koji kernel koriste, koji firmware i slično.

Meni nikad ne izdrži duže od dan tako da mi ove priče o 4 dana deluju ribolovačke (mislim može ali da samo telefoniram ponekad ali onda bih koristio neku Nokiju).

Uvek mi je uključen 3G, na poslu imam lošiji signal i što je najvažnije dosta koristim telefon: muzika, surf, igre, telefoniranje, sms, push sinhronizacija sa gmail i exchange accountima. Uz štednju bih mogao verovatno da izguram dva dana, ali ne vidim svrhu da strahujem da li će telefon da me izda kad ostane na 20%, tako da ga svaki dan punim. O 3-4 dana mogu samo da sanjam. Ovo pričam da ljudi koji sutra kupuju telefon ne dobiju lažna očekivanja.

Još nismo dobili info od tih koji se hvale dugačkim :) ... periodom trajanja baterije koji kernel koriste, koji firmware i slično.

Ili najnoviji NASALATESTTECH firmware ili PIROĆANACPHONEUSAGE u beta fazi.

Pa cek nesto mi nije jasno. Kako uopste dodjete i do 2 dana i sta za vas znaci normalno koriscenje? Mozda sto vi uradite sa telefonom za dva dana ja uradim u roku od 2 sata...Meni nikad baterija ne predje 1 dan, veoma retko. Uglavnom je to ispod jednog dana. E sad mozda sam sje**o bateriju, pa zato kratko traje ili vi uopste ne koristite telefon...mozda vam je brightness na 0%...stvarno ne razumem kako...

Brightness mi je na automatic imam pola sata do 45 minuta razgovora dnevno 20-30 poruka koristim net po potrebi,po neki sajt,neki video na YouTube-u,proverim mail i tako 5-6 puta dnevno. Igram Angry Birds bas kad nemam nista pametnije(putujem ili tako nesto), kad god sam u gradskom slusam muziku-pola sata sat dnevno... Eto.. I naravno malo cackam telefon,nista konkretno pola sata sat dnevno. To je odprilike sad sto sam sumirao... A reci mi molim te sta ti radis sa telefonom? Brightness ti je na 100% i naso si aplikaciju koja povecava na 110% :) , to u sobnim uslovima izbija oci, i telefon ne pustas iz ruke,podesio da se ekran nikad ne gasi,gledas filmove sa njega,surfujes,programiras,igras igrice,racunar i tv si prodao kad si kupio telefon...

Napisao sam da mi traje oko 2 dana,a koristim Darky's Rom,trenutno sam na 9.3 (izaso je final) a i ranije sam bio na Darkiju najcesce,koristio sam neko vreme i stok i Doc iz kuhinje, ali mi je Darky ipak nabolji, svidjaju mi se modifikacije njegove i kako mi radi fon (meni se cini brze). A on se hvali da njegov rom produzuje bateriju,ja nisam primetio znacajnu razliku u odnosu na ove druge. A koristim voodoo kernel najnoviji, mislim da je 5.4.1 sa lagfixom...

Vrh Dno