Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

koristio sam Darky's Rom 9.2 do noćas a onda prešao na 9.3,i obavezno toggle widget.kad mi treba net onda ga palim,inače kad je sve upaljeno ne može više od 2 dana.

Što se mene tiče baterija može izgurati 3.5 dana uz manje korišćenje, pri osvetljenju 100%. O tome sam pisao i ranije, kao i da ne ubacujete nove i nove rom-ove, dovoljan je stock na kome se uradi deodex i pobrišu aplikacije koje ne koristite, jer čak i one u pozadini utiču na bateriju nakon običnog restartovanja. Sinhronizaciju nikada nisam za ovih 5 meseci isključivao, igrice igram svakog dana. Prema tome, kada više koristim tel. onda i ja punim recimo na dan ipo, u suprotnom 2-3.5 dana.

Što se tiče verzije 2.3.2, proveravao sam preko eclipse programa i catlog-a šta se dešava u pozadini, ono što ne vidimo (trebalo mi je da pravilno imenujem ikonice za adw ex), to vam je npr. ovo:
03-02 21:28:13.562: INFO/ActivityManager(132): Starting: Intent { act=android.intent.action.MAIN cat=[android.intent.category.LAUNCHER] flg=0x10200000 cmp=com.ArtInGames.AirAttackHDLite/com.unity3d.player.UnityPlayerActivity bnds=[32,552][133,684] } from pid 239

Nisam stručnjak ali primetna je razlika prilikom startovanja aplikacija u odnosu na verziju 2.2.1, što se može primetiti i pri samom log-u, ako znate kako je izgledao na verziji 2.2.1. Aplikacije se ne gase pravilno (kao kod prvih verzija 2.2) i ako dosta čačkate telefon, bez obira što ste kliknuli bukvalno rečeno na "X" u 99% slučajeva "zakucava" se u pozadini. Na taj način i ja sam konačno uspeo da mi baterija na 2.3.2 sa 58% opadne na 17% za svega 2 sata.

Ovi kada prčkaju po custom rom-ovima nekada ne odrade posao do kraja i bude kao sada na gingerbread-u.

Dovoljno je koristiti samsungov task manager za gašenje onoga što više ne koristite.

Poslednja izmena:
Xperia Arc - za sada provereno radi Launcher (upravo sam ubacio). Toliko jednostavno urađen a super je! Postoje neke simpatične 3d animacije kada npr. menjate redosled ikonica, brišete ikonicu sa desktopa (poklopac na kanti), folder dobri... Evo okačiću ovde pa probajte, da ne tražite po drugim forumima. Izgleda da će raditi i widget-i, bar neki. Kada isprobam večeras javiću, a ako neko uradi pre mene neka ostavi utiske.

upravo sam ga probao....lepo izgleda i nije komplikovan,a ima sve sto treba da ima launcher. steta sto nema SE widgeta, deluju fino. i da, izgleda da je problem rezolucija Arc-a, posto launcher malo prelazi, trebalo bi da se to ispegla

Xperia Arc - DigitalClock Widget - digitalni sat sa datumom.
Xperia Arc - Genie Widget - samo vreme, samo vesti ili kombinacija vremena i vesti
Xperia Arc - Photo Widget - dve veličine (velika i mala) za prikaz video datoteka i slika

Xperia Arc - InfiniteView - nije widget, kada uđete u kontakte i kliknete na sliku prikazuje informacije ali daleko lepše nego što je samsung default.
Xperia Arc - Media Widget - prečice za galeriju, audio i video player (prečica za video player ne radi)
Xperia Arc - StatusSwitch Widget - odličan widget, prikazuje stanje baterije i "prekidači" za airplane, bluetooth, gps, wifi, sound on-off-vibrate, data. kada kliknete na ikonicu za gps dođe do blagog zamrzavanja, ne preporučujem da to radite, inače je jako lepo urađen i sve ostalo radi. nije mi jasno zašto, ali kada uključite ili isključite gps na drugi način ikonica lepo detektuje trenutno stanje.

Poslednja izmena:
Što se mene tiče baterija može izgurati 3.5 dana uz manje korišćenje, pri osvetljenju 100%. O tome sam pisao i ranije, kao i da ne ubacujete nove i nove rom-ove, dovoljan je stock na kome se uradi deodex i pobrišu aplikacije koje ne koristite, jer čak i one u pozadini utiču na bateriju nakon običnog restartovanja. Sinhronizaciju nikada nisam za ovih 5 meseci isključivao, igrice igram svakog dana. Prema tome, kada više koristim tel. onda i ja punim recimo na dan ipo, u suprotnom 2-3.5 dana.

Što se tiče verzije 2.3.2, proveravao sam preko eclipse programa i catlog-a šta se dešava u pozadini, ono što ne vidimo (trebalo mi je da pravilno imenujem ikonice za adw ex), to vam je npr. ovo:
03-02 21:28:13.562: INFO/ActivityManager(132): Starting: Intent { act=android.intent.action.MAIN cat=[android.intent.category.LAUNCHER] flg=0x10200000 cmp=com.ArtInGames.AirAttackHDLite/com.unity3d.player.UnityPlayerActivity bnds=[32,552][133,684] } from pid 239

Nisam stručnjak ali primetna je razlika prilikom startovanja aplikacija u odnosu na verziju 2.2.1, što se može primetiti i pri samom log-u, ako znate kako je izgledao na verziji 2.2.1. Aplikacije se ne gase pravilno (kao kod prvih verzija 2.2) i ako dosta čačkate telefon, bez obira što ste kliknuli bukvalno rečeno na "X" u 99% slučajeva "zakucava" se u pozadini. Na taj način i ja sam konačno uspeo da mi baterija na 2.3.2 sa 58% opadne na 17% za svega 2 sata.

Ovi kada prčkaju po custom rom-ovima nekada ne odrade posao do kraja i bude kao sada na gingerbread-u.

Dovoljno je koristiti samsungov task manager za gašenje onoga što više ne koristite.

A gde da nadjem taj deodex?

To moraš da odradiš sam, u zavisnosti koji stock rom imaš. Za 2.3.2 još uvek ima komplikacija, mada je još istog dana jedan lik odradio.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=974597

Ipak ću sačekati da izađe nova verzija xUltimate-Deodex programa. Na 2.2.1 se sve odradi bez problema. Nije baš tako jednostavna procedura, a za početak ovo ti je glavni forum za to: http://www.droidforums.net/forum/xeudoxus/47283-release-xultimate.html

Ako to uspeš da savladaš (samo pažljivo iščitaj dešavanja u vezi te teme, onda ti treba i Deodex Scripts & Update (u koji ubacuješ ono što si odradio u prethodnom koraku) i kreiraš "update.zip" koji koristiš iz cwm-a: http://android.modaco.com/index.php?showtopic=331176&mode=linear
Ovde imaš i već gotovo za I9000XWJS3, za drugo ćeš morati sam da odradiš.

Xperia Arc - InfiniteView - nije widget, kada uđete u kontakte i kliknete na sliku prikazuje informacije ali daleko lepše nego što je samsung default.
Xperia Arc - Media Widget - prečice za galeriju, audio i video player (prečica za video player ne radi)
Xperia Arc - StatusSwitch Widget - odličan widget, prikazuje stanje baterije i "prekidači" za airplane, bluetooth, gps, wifi, sound on-off-vibrate, data. kada kliknete na ikonicu za gps dođe do blagog zamrzavanja, ne preporučujem da to radite, inače je jako lepo urađen i sve ostalo radi. nije mi jasno zašto, ali kada uključite ili isključite gps na drugi način ikonica lepo detektuje trenutno stanje.
Moze neki screenshot...

koji cwm radi na 2.3.2? moze neki link, da li se idalje radi ono cf root pa update zip? presao sam na 2.3 a voleo bi da koristim ovaj launcher arc

Poslednja izmena:
Ljudi sta koristite kao alternativu applanetu koji ne radi vec par dana,koristim je od prvog dana i jako sam je zavoleo...

Blackdroid isto ne radi...sta se to dogadja?

sc20110303-190312.png
sc20110303-190324.png
sc20110303-190318.png
device.png

Poslednja izmena:
Počeo ovaj 2.3 da brljavi, stalno mi iskače ovo. Vraćam 2.2 dok ne izađe oficijalna verzija a ne ova beta.

To moraš da odradiš sam, u zavisnosti koji stock rom imaš. Za 2.3.2 još uvek ima komplikacija, mada je još istog dana jedan lik odradio.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=974597

Ipak ću sačekati da izađe nova verzija xUltimate-Deodex programa. Na 2.2.1 se sve odradi bez problema. Nije baš tako jednostavna procedura, a za početak ovo ti je glavni forum za to: http://www.droidforums.net/forum/xeudoxus/47283-release-xultimate.html

Ako to uspeš da savladaš (samo pažljivo iščitaj dešavanja u vezi te teme, onda ti treba i Deodex Scripts & Update (u koji ubacuješ ono što si odradio u prethodnom koraku) i kreiraš "update.zip" koji koristiš iz cwm-a: http://android.modaco.com/index.php?showtopic=331176&mode=linear
Ovde imaš i već gotovo za I9000XWJS3, za drugo ćeš morati sam da odradiš.

U redu. Hvala. Mislim da sam ukapirao. Jos jednom puno hvala na opsirnom odgovoru

Xperia Arc DeskClock - dobija se analogni sat (sve funkcije rade samo ako koristite Arc Launcher), alarm + poseban deo namenjen kada je tel. priključen na SE Dock, mada može se koristiti i bez njega (veliki digitalni sat sa ikonicama za galeriju, muzički player, brzo smanjenje osvetljenja na minimum).
Xperia Arc Calculator - običan digitron u crno-beloj varijanti ali ima lepe prelaze boja dok se unose brojevi + pomerajući ga prstom u levo dobija se još par naprednih funkcija.

Mislim da je od mene dosta, ako je išta ostalo proveriću sutra i okačiti. Malo ću čačkati framework-res od arc-a, možda ima koja dobra ikonica.

Unlock SGS

Ako nekome treba, ne znam da li je ranije bilo.

Jednostavno otkljucavanje SGS, preko free aplikacije sa marketa "galaxy-s-unlock".

Ne moze prostije od ovoga, ja sam otkljucao moj (locked na MTS).

Da proverite da li vam je tel. trenutno zakljucan kucajte *#7465625#

Treba da pise Network Lock [OFF] ako ste uspeno otkljucali.

Skontao sam zasto mi daje bug na iGo-u tipa (mape su izolovane, ne mogu da nadjem putanju). Radi kalkulaciju recimo BIH - Srbija a nece BIH - (Hrvatska, Madjarska, Ceska itd). Ako odradim polaznu i krajnju tacku unutar iste drzave - radi. Zezaju Navteq mape... Resenje: staviti sve navteq mape ili sve osim njih. Kombinacija no-no. Mozda nekome zatreba,... kao meni recimo :) Koliko znam ovo se desava samo na Androidima?

Contrast se podudara sa Teleatlasovim mapama
Navteq se NE podudara sa Contrastovim mapama

Je l neko probao Darkyy 9.3? Dugo nisam flashovao fon, još sam na darkiju 8.0.

Ja sam na Darktju 9.3,mogu ti reci da je odlican. cini mi se najbolji do sad a imao sam Darky's rom od 7.0. Sve radi lepo i cini mi se brze i nisam nasao bagove i ima neke zanimljive inovacije... Probaj neces se pokajati.

Jesi li probao ili je to "mig" meni da probam? :)

Trazeci resenje svog problema, nadjem tvoj post od pre 17 godina :) , pa rekoh da ti namignem ;)

Probao prvo isto sto i ti i nije hteo da mi rutira iz Srbije za Grcku. Onda probam sa CT Makedonijom i TA Grckom i bez problema rutira. Trenutno na IGO imam SR Contrastovu, Makedoniju Navigo (valjda je to garminova karta izvucena iz Adriaroute), i Teleatlas Grcku i sve radi super.

Ja sam na Darktju 9.3,mogu ti reci da je odlican. cini mi se najbolji do sad a imao sam Darky's rom od 7.0. Sve radi lepo i cini mi se brze i nisam nasao bagove i ima neke zanimljive inovacije... Probaj neces se pokajati.

Meni se vise svidja DocRom, osecam da je malo brzi, bolje mi drzi baterija (doc - speedmod, darky - neki voodo :)
Vracam se u toku dana na Doc, samo da isprobam i DamianGTO_Ultimate_kernel_V1_600HZ, kazu dosta brz kernel.

Vrh Dno