Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Sta mu dodju RFS i taj bootloader? Ovo nije zvanicna verzija ili jeste? Cekati onu u martu ili ubaciti ovu?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

nakon silnog citanja postova o ovom gingerbread romu dosao sam do par zakljucaka(ali ga i dalje nisam flashovao). znaci:
1. turn-off animacija se moze nabaciti modifikovanim frameworkom
2. gps je super
3. sam rom je veoma brz
4. browser sada ima 3d acceleration
5. battery-life je kazu fenomenalan

Evo ja sada skidam da flešujem (ipak sam se predomislio), pa ću javiti kakav je.

Pass ti je: samfirmware.com
A bilo bi lepo da neko javi utiske iz prve ruke i cudno mi je da nije EXT4, valjda ce biti u finalnoj verziji...

Evo ja sam flesovso,onako nije lose radi mi market normalno ali mi recimo galerija tj kada gledam slike secka.Manje vise sve je isto ima nekih sitnih promena,nadam se da cemo da dobijemo touchwiz 4.Mogu da okacim neke screenshotove vas zanima

Poslednja izmena:
I nije nešto promenjeno, verovatno je ovo neki rani build, i da namestio sam animaciju gašenja tako da radi. Jedino što mogu da kažem da je rom ultra smooth, i da je browser jako dobar.

defdvice.png
device.png

devifce.png
defvice.png

Poslednja izmena:
Vala bas skoro da nista nisu promenili,browser stvarno brz.Meni ne radi bas tako smooth oce da stucne tu i tamo ali sigurno ce to biti bolje da finalnom verzijom ipak je ovo beta.Videcemo za bateriju sinoc sam flesovao a nemogu da se setim koliko je imala pre flesovanja.

SC20110301-125406.png
SC20110301-125227.png

SC20110301-125335.png
SC20110301-125238.png

Poslednja izmena:
kako ste rootovali? hteo bih da ubacim modifikovani framework

A da vas pitam, što sad stavljate (vi koji ste stavili ginger (i ja ću :))) kad se napuni baterija, mada kontam da ga zveknem i ovako, jer sam ranije stavljao romove sa punom baterijom, pa nisam imao više od 12h)) CFroot, a ne Voodoo?
I da li ste skontali da sa ovim FW (2.3.2) sa tog SamFirmware, ide .pit (512) koji je stariji od ovog za prethodni FW (803)? U čemu je fora?

Dokazalo se da sam bio u pravu pre mesec-dva, samsung je pretekao ove likove koji još uvek nisu završili svoju verziju 2.3. :)

@vikhiiz

CFroot i voodoo nemaju veze jedan sa drugim, prvo je root, drugo je kernel. Rade i 512 i 803 pit fajlovi, svejedno je koji ces da stavis.

Znam šta znači u prevodu, ali kakav to uticaj ima na samo flešovanje novog Gingera? Ima li razlike u proceduri?

EDIT: na to sam mislio, kad sam postavljao pitanje :)

Desio se prvi problem sa 2.3.2 poso ja da udjem u market kliknem na ikonicu i cvrc,ukopa se telefon morao sam bateriju da skidam.

jel stavio neko onaj modifikovani framework?
ja sam ga ubacio, ali mi je fon onda poceo da zabada u restart loop kad god bih pritisnuo home button, a power dugme vise nije radilo uopste. mora da sam negde pogresio

Ja sam ubacio taj pomoću root explorera, samo ga iskoprao u system/framework, tu se telefon kao zapucao i sam restartovao, sada sve radi normalno.

samo si enablovao r/w i pastovao? nista vise? nervira me da po treci put u pola sata uradim jedno te isto :)

mount -o rw,remount /dev/block/stl9 /system
je obavezna komanda. ro/rw u root exploreru ne postavlja /system u RW!

Stavio sam 2.3.2, odlicno radi. Rootavao sam ga i sad vracam aplikacije pomocu Titaniuma. Posle cu da ubacim modified framework pa javljam da li mi radi screen off animacija.

Ista prica kao i kod Serapha, pokusao sam na isti nacin pomocu root explorera, i sad mi fon zabada na pocetnom logou Galaxy S i ne pomera se... Ajmo jovo nanovo flash...

Nazad
Vrh Dno