Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

videh da je neko vec imao problema sa apdejtom google mapsa, a to se i meni desava - preko marketa na telefonu ga ne nalazi/prikazuje, a kad odem na market preko kompa i lupim install, izbaci mi 'This item is not available on your carrier'. probao sam da obrisem cache kao sto je predlozeno, nema nikakve promene. jel ima smisla da pokusavam sa market enablerom, zar je moguce da su za nasu zemlju zabranili gmaps, koji je free aplikacija?

edit: btw, na VIPu sam, ako to ima ikakve veze.

Opppaaa... evo vesti koja će se svideti svima nama :)
Samsung će izbaciti update za Galaxy S i Gingerbread već u MARTU! :)))

Izvor: Blogsdna.com
Samsung to Gingerbread
Samsun-Galaxy-S-Gingerbread.png

Koliko razumem, to će biti moguće preko KIES-a ili ćemo dobiti update putem samog OS-a?

videh da je neko vec imao problema sa apdejtom google mapsa, a to se i meni desava - preko marketa na telefonu ga ne nalazi/prikazuje, a kad odem na market preko kompa i lupim install, izbaci mi 'This item is not available on your carrier'. probao sam da obrisem cache kao sto je predlozeno, nema nikakve promene. jel ima smisla da pokusavam sa market enablerom, zar je moguce da su za nasu zemlju zabranili gmaps, koji je free aplikacija?

edit: btw, na VIPu sam, ako to ima ikakve veze.

Idi i registruj se na ovaj sajt http://forum.mobilism.org/, nađi gMaps (možeš odmah i Google Earth, jer ni to nije moguće skinuti sa AMarketa), ubaci na SD internu memoriju, iz AMarketa instaliraj Easy installer, nađi to što si skinuo i ubacio u tell, i instaliraj... tako ćeš imati najnoviji gMaps ili bilo šta što ti bude trebalo :)

Idi i registruj se na ovaj sajt http://forum.mobilism.org/, nađi gMaps (možeš odmah i Google Earth, jer ni to nije moguće skinuti sa AMarketa), ubaci na SD internu memoriju, iz AMarketa instaliraj Easy installer, nađi to što si skinuo i ubacio u tell, i instaliraj... tako ćeš imati najnoviji gMaps ili bilo šta što ti bude trebalo :)

aha, ma ok, znam da moze i tako, zanima me zasto nece na regularan nacin. :) tnx u svakom slucaju.

btw, jel neko probao (i uspeo da ga natera da radi?) mobile tracker? ili je to jos jedna od stvari koja kod nas ne radi...

Lakše je da skineš market enabler, da bi instalirao aplikacije koje kod nas nisu dostupne. A sa tih sajtova skidaj paid aplikacije.

@daxyco, tnx, kao sto sam i mislio.. sa market enable-rom shljaka bez problema.

jos jedno pitanje, bilo bi idealno ako bi odgovori uspeli da sumiraju vasa dosadasnja iskustva - ocju da stavim neku navigaciju na telefon, vidim da je evolucija na forumu tekla od igo, pa motonav, pa ndrive, pa navdroyd recimo.. sta sad koristite, i koliko ste zadovoljni resenjem?

Evo ovako, ipak sam vratio STOCK ROM XWJS5... Sve je ok. Videćemo da li će baterija da ima bolju autonomiju.
E sad,
kada uđem u recovery mod, primećujem da ne izgleda kao onaj koji sam imao sa Darkyem...
Ono što mi sad gore piše je:

Android system recovery (3e)
reboot system now
apply sdcard: update.zip
wipe data/restore factory
wipe cache
format internal sd card

Nigde nemam ono advanced i nemam wipe battery stats...
Zašto i kako da vratim ona prethodna podešavanja?
Koliko se sećam, ono je bio Voodoo... e sad, da li je moguće da ga ponovo instaliram?

clockworkmod recovery...rutuj fon recimo one-click root-om, i onda stavi cwm

Ok, hvala, skontao sam... flešovao sam ga preko odina :)
Voodoo donosi poboljšanja u brzini kada se uključi lagfix, ali ne moram da budem na nekom custom ROMu... Iste performanse ostvarujem i sa stock? Jel da?

P.S. Jedva čekam 2.3 Ginger :)

A kako funkcioniše vraćanje na stock rom? Kako se to radi?

@fructal

Ja koristim igo, contrast-ove mape, lepo funkcioniše, lepa rešenja daje...

A kako funkcioniše vraćanje na stock rom? Kako se to radi?

@fructal

Ja koristim igo, contrast-ove mape, lepo funkcioniše, lepa rešenja daje...

Skineš stock rom i flešuješ ga preko odina sa repartition.

@daxyco: malo opširnije...

Ovako:
0. PRVO PROVERI DA LI TI RADE 3COMBO DUGMIĆI :) Recovery i download mod
1. Idi na ovaj sajt i i zaberi FW koji ti odgovara (ja sam uzeo poslednji XWJS5
2. S obzirom da taj FW ima u sebi tri fajla, raspakuj ga
3. Skini ODIN v1.3
4. Skini na istom sajtu (skroz dole na dnu 803.pit)
5. Uđeš u download mod, pokreneš odin (s obzirom da imaš tri fajla, uključi REPARTITION! i pratiš uputstva sa donjih slika na sajtu :)

Evo ti i sa sajta, na engleskom:
1. Make sure you have extracted the contents of the Firmware, .PIT and ODIN rar files to a folder.
2. Turn off your phone and boot into the Download Mode (Volume DOWN+Home+Power Button).
3. Start ODIN. Then connect the phone to the computer. ODIN will say 'Added!'.
4. Make sure that the 'Re-Partition' option in ODIN is ticked. (Screenshot below)
4. Then, in ODIN, select the following files in PIT, PDA, CSC and PHONE:
a) .PIT: s1_odin_20100512.pit
b) PDA: CODE_I9000XWJM7.tar
c) PHONE: MODEM_I9000XXJM3.tar
d) CSC: CSC_I9000OXAJM1.tar

5. Now, click on Start.
6. When ODIN says 'Close serial port and wait until rebooting', and the phone reboots, disconnect the phone from the computer.

Prosto kao pasulj :)
Srećno!

Poslednja izmena:
nemam galaxyS oko 4 meseca, i dalje vidim sve prosto ko pasulj ;D

Ok, vratio sam se na stock, i očekujem uskoro 2.3 Ginger... Dotle, nedostaje mi Darkijev rotate unlock (polukrug za otključavanje i silent mod), kojeg je ubacio u 9.3 verziju... Gde da nađem to i šta mi treba da bi ga instalirao?

Nemam nameru da se vracam na stock, samo me zanimala procedura :d

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Pa nije cm ide dobro, ako stvarno bude u martu (pre aprilu) gingerbread biće i cm potpuno završen (ako ga ne završe do tada).

^Zezaš? Pa kad pre? Da nije neka fora?

EDIT: I jel možeš da postaviš neke SShotove, da vidimo razliku :)

Ljudi da li postoji neki program ili opcija da na stock firmwareu imam mogućnost da mi se svetlo ekrana isključi posle 30 sec, ali da se NE zaključa, tj da samim dodirom na ekran se svetlo upali. Hteo bih da izbegnem pritiskanje HOME dugmeta kako se isto ne bi raspalo. Na staroj nokii 5800 mi se odvalilo to dugme pa ne bih hteo da mi se to desi i na Galaxy S.

@trenje
Odlična vest za Gingera, javi kako radi, i da li može da se poveže na Kies kako bih mogao da ubacim moj kalendar.

kapiram da ovi likovi nisu bili uzbudjeni ovoliko jos od skidanja mraka :)
downloadujem upravo, prelistacu malo da vidim ima li problema(bootloader, imei i sl) pa cu verovatno da bacim na fon

mislim da nije
po ovome sto sam procitao do sada....
touchwiz je izgleda 3.0 (a bas hocu taj 4.0 da vidim na sta lici) i nema ona gingerbread turn-off animacije(....) i ne radi market download.
ne znam jel ga vredi uopste flashovati

Touchwiz=crapwiz tako da mi to nije ni bitno, bez animacije ću preživeti. Mada ću sačekati da ga zvanično puste u martu pa ću onda flešovati pošto sam taman sredio telefon (osim ako se ne predomislim).

Samsung Change his system from EFS to EXT4
ovo je prilicno vredno pomena ^^

*edit* - nvm, fake alarm, i dalje je isto sr*nje :)

Poslednja izmena:
kod mene radi market download, sve sasvim lepo sljaka, do prvog restarta je malo lagovao posle toga radi bez greske...

Nazad
Vrh Dno