Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Za pocetak koji rom, kernel, lagfix koristis?

Koristim Darky 5.6 a pre njega je bio JPU i poslednji voodoo koje je bio tada aktuelan ne secam se tacno... Iskljucena mi je 3G mreza znaci samo je na 2G... Od kada sam ga uzeo a toje cini mu se pre dve nedelje bilo,ni jednom mi nije baterija prezivela vece,obicno ga skinem sa punjaca u 7h ujutru a mora ponovo na punjac vec oko 17h... Pre neki da sam ga testirao i uz igranje igara i bukvalno ne ispustanje iz ruku bez wirelessa i gps-a znaci iskljucivo igre baterija mi je trajala svega 3-4 sata sto stvarno mislim da je premalo. Kada sam ga uzeo nisam ocekivao da mu baterija traje 7 dana ali uz normalno koriscenje da izdrzi bar do veceri dok ne krenem na spavanje i stavim ga na punjnje... Probacu ovo sto je trenje predlozio pa cemo videti da li funkcionise ili cu morati da myvkupim bateriju.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Upravo mi je Kies upgradovao firmware sa JP7 na JP9. Da li bi neko meni neukom mogao da objasni koja sam sad kao poboljšanja dobio?

Idi u Settings > About i vidi šta piše u Firmware version, verovatno je to oficijalni 2.2.1 Android upgrade.

Koristim Darky 5.6 a pre njega je bio JPU i poslednji voodoo koje je bio tada aktuelan ne secam se tacno... Iskljucena mi je 3G mreza znaci samo je na 2G... Od kada sam ga uzeo a toje cini mu se pre dve nedelje bilo,ni jednom mi nije baterija prezivela vece,obicno ga skinem sa punjaca u 7h ujutru a mora ponovo na punjac vec oko 17h... Pre neki da sam ga testirao i uz igranje igara i bukvalno ne ispustanje iz ruku bez wirelessa i gps-a znaci iskljucivo igre baterija mi je trajala svega 3-4 sata sto stvarno mislim da je premalo. Kada sam ga uzeo nisam ocekivao da mu baterija traje 7 dana ali uz normalno koriscenje da izdrzi bar do veceri dok ne krenem na spavanje i stavim ga na punjnje... Probacu ovo sto je trenje predlozio pa cemo videti da li funkcionise ili cu morati da myvkupim bateriju.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja imam isti prob sa v5.6. Ne panici, baterija je u redu, to ti je do roma. Meni je sinoc sa 100% pala jutros na 11%. Danas cu da skinem ovaj rom i stavim drugi. Na jpu + voodoo baterija mi je trajala dan ipo

Pa i nije baš u redu, meni izgura bar 24h, a koristim Darky 6.0 i O/C voodoo kernel.

Pa imao sam pre Darky's 5.6 JPU+voodoo ali isti slucaj,od samog pocetka tako da verujem da je do baterije,pa me zanima da li garancija pokriva i bateriju?

@Caesar
hoces li staviti 6.0? Javi kakvo ti je onda stanje sa baterijom...
Ja sam se sinoc bas namucio da potrosim preostalih 10% baterije :d
Je li vam baterija made in korea, finished in china? :D

Idi u Settings > About i vidi šta piše u Firmware version, verovatno je to oficijalni 2.2.1 Android upgrade.
Otišao ja odmah tamo, ali i dalje piše 2.2. a i Quadrant daje isti skor od 968 i dalje telefon ima lag kada skrolujem po application delu i na još par mesta.

Da li zna neko gde bih mogao da vidim koje su to zvanične promene u novom firmware-u?

Unapred hvala

@Caesar
hoces li staviti 6.0? Javi kakvo ti je onda stanje sa baterijom...
Ja sam se sinoc bas namucio da potrosim preostalih 10% baterije :d
Je li vam baterija made in korea, finished in china? :D
Evo sad fleskam na JPX i v6.0, pa javljam
Otišao ja odmah tamo, ali i dalje piše 2.2. a i Quadrant daje isti skor od 968 i dalje telefon ima lag kada skrolujem po application delu i na još par mesta.

Da li zna neko gde bih mogao da vidim koje su to zvanične promene u novom firmware-u?

Unapred hvala
Uzmi fleshuj preko ODIN-a JPX i mani se corava posla :)

fludan je UI, al ružan do bola

taj prokleti ui cekam jos od februara, ali kapiram da jos nije gotov....a koliko sam cuo paid verzija je nesto oko ~30$, sto nije malo(mada ko jos ovde placa aplikacije...)

taj prokleti ui cekam jos od februara, ali kapiram da jos nije gotov....a koliko sam cuo paid verzija je nesto oko ~30$, sto nije malo(mada ko jos ovde placa aplikacije...)

Deluje zanimljivo ali ne znam koliko je to prakticno za neko koriscenje u hodu. Motati ovoliko ekrana mi ne ide nikako, jedino sto rekose malopre bas tecno radi. LauncherProPlus mi je idalje najprakticniji launcher na trzistu

Sent from my GT-I9000

Meni je taj SPB odvratan, možda je funkcionalan ali me podseća na WM.

videcemo samo da procuri ta beta negde, doduse prijavio sam se za testiranje al kapiram da nema 'leba od toga

e nisam dugo pratio temu drugari ;)

skoknuo sam pokatkad da vidim sta ima novo,svakih par dana,ali nisam pomno pratio svaki post pa me interesuje kad ce dobiti 2.3 android galaxyS?

i kolko pratim teme na netu, sa nexus S su ga svukli? tako?

bice funkcionalan nexus s port do nove godine....s obzirom da je supercurio udruzio snage sa cynogenmod ekipom

mmmm nice :)
steta sto vise nemam....al ko zna....

Uzmi fleshuj preko ODIN-a JPX i mani se corava posla :)
Iskreno, meni je ovo prvi smartphone/android i baš i nemam nekog iskustva, a nije da nisam po netu tražio neka step by step upustva i objašnjenja, ali niko da to napiše malo jednostavnijim rečnikom za nas neuke.

Možda ako imaš neki link na kome je vrlo jednostavno objašnjen taj proces pa da probam da odradim taj lagfix? Da li postoji neki servis mobilni telefona koji radi lagfix za Galaxy S?

Iskreno, meni je ovo prvi smartphone/android i baš i nemam nekog iskustva, a nije da nisam po netu tražio neka step by step upustva i objašnjenja, ali niko da to napiše malo jednostavnijim rečnikom za nas neuke.

Možda ako imaš neki link na kome je vrlo jednostavno objašnjen taj proces pa da probam da odradim taj lagfix? Da li postoji neki servis mobilni telefona koji radi lagfix za Galaxy S?

Nisi ti neuk, već si samo lenj da malo vremena provedeš i čitanju...

Verovatno imaš 19-20godina...to je naš problem, mi smo katastrofa lenj narod..:-devil-:

Ajde lepo se vrati kojih 50tak strana unazad i čitaj, pa gde zaglaviš, pomoći ćemo...

Verovatno imaš 19-20godina...to je naš problem, mi smo katastrofa lenj narod..:-devil-:

Ajde lepo se vrati kojih 50tak strana unazad i čitaj, pa gde zaglaviš, pomoći ćemo...

Ja imam 21 pa mi nije bilo teško da učim sve. :D

Inače, shmeksi, Cezar je napisao fin tutorial nekoliko stranica iza.

Evo radi moj drugar, on ima radnju i servis, a ja ću da odem i da ti odradim lagfix na telefonu i uzmem 20e :D

Slatko me nasmeja :d

davno sam ja prevalio tih 20 godina, a lenj sigurno nisam već od posla ne mogu da stignem i da se detaljno udubim u materiju, ali jesam toliko vremena mogao da odvojim da prošetam po XDA forumu i ne nađoh neki normalan guideline koji neuka osoba kao ja može da isprati, ali ako mislite da neki takav guide postoji budite drugari i podelite sa mnom.

Vama verovatno ova objašnjenja deluju jasno jer poznajete materiju, ali meni koji sam duduk baš i ne pomažu mnogo.

a misliš da svi koji su kupili telefon (a ima ih koliko hoćeš, topic ima 218 strana) su baš profesionalci sa androidom?

neću bzvz da trolujem temu, ako ima neki dobar link sa objašnjenjima neka mi ga neka dobra duša pošalje.

unapred sam zahvalan

Vama verovatno ova objašnjenja deluju jasno jer poznajete materiju, ali meni koji sam duduk baš i ne pomažu mnogo.

Imas nekoliko straica ispred, kao sto rekose, izuzetan tutorial autora Cezara i prati samo to :) PS: ne znam sta bi sa onim kolacima, Cezare jel dobi nesto? (mislim kolace, kafu i tako to :D )

Darky's v6.0 Gingerbread Edition - pokušao sam da ubacim u system/app iz stock JPX ROM-a WriteandGo.apk, Memo.apk i MiniDiary.apk, ali tel. ih jednostavno ne vidi... LiveWallpapers.apk - hteo sam da vratim na standardno, takođe ne može. Probao sam razne varijante i ništa. Ma bez veze, ako ništa drugo razočaran sam zbog toga. Dosta je i bio u fonu, dobrih pola sata, vraćam se ja na stock JPX.

Vrh Dno