Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Probao sam i evo šta Kies izbacuje:

Current Version: PDA:JF3 / PHONE:JF3 / CSC:JF3
Latest Version: PDA:JPX / PHONE:JPX / CSC:JPX

Ubaciću ga kasnije, ako ništa drugo bar na njemu radi Kies bez ikakvog dodatnog čačkanja (bez obzira što ga mnogi mrze, meni je dobar).

Ne znam odakle Darky izvlaci sva ova poboljsanja :D

- v5.6

* Fixed all known graphical bugs [R64's work]
* Improved Gingerbread UI
* Original Nexus S [UI] Sounds
* Original Nexus S Bootanimation
* Updated Google Maps to Version 5 - 3D, Offline-Caching, Vector-based & much more.
* Fixed Google Maps FC
* Re-introduced LauncherPro [Gingerbread Themed]
* Replaced AOSP Email with Samsung's Email App
* Fixed Email Force Close
* Reduced PNG size for more speed
* Fixed most FC issues after installing (The ROM will wipe cache & dalvik-cache now)
* Disabled Lagfix when installing (The ROM creates the /Voodoo/disable-lagfix structure)
* Updated both Guides to be 100% easily understandable [easy & clean]
* Fixed Lock & Unlock Sounds
* MUCH faster install & boot time!

Ponadao sam se da ce mi raditi sync facebook contacts ovaj put ali jok. I dalje pise "Sync is currently experiencing problems. It will be back shortly"

Nisam mogao da čekam da to neko napravi pa sam zasuko rukave:)

dakle:

1. Portovana gingerbread tastatura. Vibracija ne radi na samsung romovima ali radi na CM6.1 sa domaćim rasporedom i svim našim slovima. Srpski je ćirilica a hrvatski latinica.

Gingerbread-LatinIME-serbian-croatian_mobilx

2. Modifikovana gingerbread tastatura na kojoj radi vibracija ima samo srpski(ćirilica) hrvatski(latinica) i engleski.

ime-mtm-stock-gingerbread_serbian-croatian_mobilx

Siguran sam da vam baš to treba:D

nisam smeo da se petljam sa update skriptama pa je način instalacije adb push ili root explorer.

mozda je problem do facebook_a, a ne do aplikacije :)

Nije u pitanju aplikacija vec direktan sync iz telefona u Accounts and sync. Ne koristim facebook app.

Citao sam da ima app koji se zove Facebook sync koji resava ovaj problem na drugi nacin, barem dok ovaj default nacin ne proradi, ali je ne vidim na marketu, moracu da probam da je nadjem kao apk.

Sta mi savetujete da dodam voodoo na JPU ili da ubacim Darky rom 5.5(nadam se da ce mi nesto od ta dva resiti problem sa GPS koji cas radi cas ne radi tj. ne moze da nadje satelit) ?

Poslednja izmena:
Jel ste update na novu verziju marketa? Meni ne nudi nikakav update, a kolega na dhd update jos pre 5 dana

Ubacio sam novu verziju marketa. Iako je javilo da nije uspešna instalacija, nakon pokretanja marketa shvatio sam da je odradilo nadogradnju.
To je bilo na JPU, videću kako je na JPX jer sam ga upravo ubacio preko Kies-a, a uz pomoć Kies Registry Patcher-a sačuvao sam ROM, tako da sada mogu da koristim i Odin (sve je u jednoj *.tar datoteci i koristi se samo "pda" bez pit-a).
Sada računar tj. Kies detektuje telefon bez ikakvih problema, a ostale sitnice koje su verovatno ispravili, teško da ću i primetiti. Ako nešto uočim javljam.

Evo ovako. Na JPX kada sam startovao market sve je bilo po starom. Ostavio sam tel. jedno pola sata jer sam imao posla, kada sam ga ponovo startovao čekao me je novi market (2.2.7). Prema tome, tel. je sam nadogradio market.

Kako da promenim product code? Našao sam CSC fajl koji mi treba.

jel primetio neko privremeni 'burn-in'? meni se na ovom darky romu bas izvaljuje zbog sivog notification bara....tipa kada kucam poruku, pa spustim nb, sledecih 5-10sec se primecuju ivice tipki, i tako neke slicne situacije, tripujem da mi se ne pojavi perma burn-in pri normalnom koriscenju

Evo i ja sam ubacio darky 5.6,da ga testiram malo pa cemo videti kako sluzi,prva stvar koju sam primetio je primetno manji quadrant score,na proslom sam imao oko 1720 a na ovom ne prelazi 1500... No sto neko rece,****s quadrant bitan je subjektivni osecaj,a o tome nesto vise kada vratim sve aplikacije i testiram ga malo.

Kada bi uspeo da me resi problema sa trajanjem baterije to bi bila prava stvar...

E da i jedno pitanje: Da li nakon instalacije mogu da obrisem Darky's i update.zip sa interne memorije?

Poslednja izmena:
I meni je telefon sam sinoc odradio nadogradnju marketa.

Mozes.

Meni ove retardirane animacije idu na nerve.

Kod mene je stock JPX bez voodoo-a i zadovoljan sam. Ovaj darky izbacuje nove verzije svakog drugog dana, ko to da isprati. Tek kada izbaci novu shvatite koje je sve propuste imala ona pre nje i tako u krug. Probaću i ja kada naredne nedelje stigne do verzije 7.0. :p

Posto vrvtn imas 3e Recovery (pise ti u naslovu kada ga bootujes u RC mod), ne moze se tim putem instalirati LagFix. Sa voodoo sajta ispratis uputstvo za flash preko Odin aplikacije i skines sve potrebne fajlove koji su takodje linkovani u uputstvu, et voila, imas fix :)

Da te postedim trazenja izvoli manual: https://docs.google.com/document/d/1BpoZycEkNHDr28bkUb1KdJy2xdQ7ZDowpHVMGpXheGc/edit?pli=1#

Dobrodosao u porodicu :wave:

Hvala za ovo uputstvo! Instalirao sam bez problema Voodoo lagfix 5.0.1. E sad, i nisam primetio neko posebno ubrzanje, ali sam možda previše očekivao. U svakom slučaju hvala još jednom.

Evo da se javim uzeo danas fon i za sada zadovoljan koliko mogu biti bez neta :D Sutra idem da aktiviram Gprs i da predjem na MixNet M pa da krenem da se vrtim u krug. Sistem mi je 2.1 gde ima tutorijal kako da predjem na 2.2? Jel postoji neka opasnost da s****m fon posto je nabavljen preko pa nemam nikakvu garanciju? Da li programi mogu da se instaliraju preko marketa ili mogu i preko kompa? Jel moze nekako da se fon poveze na komp tj internet na kompu bez wireless-a? Uskoro jos mnogo glupih pocetnickih pitanja :D

Evo da se javim uzeo danas fon i za sada zadovoljan koliko mogu biti bez neta :D Sutra idem da aktiviram Gprs i da predjem na MixNet M pa da krenem da se vrtim u krug. Sistem mi je 2.1 gde ima tutorijal kako da predjem na 2.2? Jel postoji neka opasnost da s****m fon posto je nabavljen preko pa nemam nikakvu garanciju? Da li programi mogu da se instaliraju preko marketa ili mogu i preko kompa? Jel moze nekako da se fon poveze na komp tj internet na kompu bez wireless-a? Uskoro jos mnogo glupih pocetnickih pitanja :D

Uh, pa sve to ima ovde pisano vec stotinu puta...svaki put kad neki novi clan kupi tel uvek ista pitanja i mi uvek jovo na novo pisi...

Pa znam druze al koce da lista 215 strana da bi nasao svaki post? Ovako se uvek nadje neki dobar drug forumas koji ce potrositi vreme na nas neuke :D

Kod mene je stock JPX bez voodoo-a i zadovoljan sam. Ovaj darky izbacuje nove verzije svakog drugog dana, ko to da isprati. Tek kada izbaci novu shvatite koje je sve propuste imala ona pre nje i tako u krug. Probaću i ja kada naredne nedelje stigne do verzije 7.0. :p

Sve su to sitni bagovi unazad koje da nije napisao u change log-u ne bi ni primetio. Meni ne smeta da stavljam novi rom svaki dan, zabavno je i svakih flashovanjem dobijes nesto da radi bolje ili neku novotariju. Sad cu bas da stavim 6.0 da vidim kako radi.

- v6.0

* Now based on the OFFICIAL XXJPX (Android 2.2.1)
* All changes from v5.6 are ported to v6.0
* New Voodoo Kernel [JPX + Voodoo] [by supercurio]
* Updated Google Apps (like Gmail, Maps, Youtube etc.)
* Cleaner ROM structure
* InfoAlarm.apk is back to prevent errors in the alarm clock
* Fixed most bugs from the JPU base
* Higher quality PNGs - same size
* Changed the way the ROM installs - Clean Guide is not needed anymore
* Disabled Lagfix when installing (now it does really disable Voodoo)
* New black & transparent Phone Dialer [by Cruznec]
* Fixed Kies Connection
* Added Screenfilter to go lower than the standard brightness [very useful for the night]
* Fixed minor bugs
* Updated 3D Gingerbread Launcher
* Added Nexus S LiveWallpaper [by santiemanuel]
* New Patched 3D Gallery [High Resolution // No Battery Drain // Faster than every other gallery app // Changed icon to stock Samsung Gallery]
* Updated Market to v2.2.7 [fixed all problems]

Pa znam druze al koce da lista 215 strana da bi nasao svaki post? Ovako se uvek nadje neki dobar drug forumas koji ce potrositi vreme na nas neuke :D

Pa jeste druze, ali na svakih 2 strane mora da se pravi digresija zato sto nekog mrzi da cita, onda ima 10 nepotrebnih postova ponavljanja vec odavno utvrdjenog da bi se nastavila dalje neka "aktuelna" prica. Kreni negde od 160str pa polako da procitas i naucis sve sto treba, u tome je lepota saznanja! Osnovno procitas ovde, a onda krece igranje...valjda si zato i kupio ovakav telefon

Sve su to sitni bagovi unazad koje da nije napisao u change log-u ne bi ni primetio. Meni ne smeta da stavljam novi rom svaki dan, zabavno je i svakih flashovanjem dobijes nesto da radi bolje ili neku novotariju. Sad cu bas da stavim 6.0 da vidim kako radi.

- v6.0

* Now based on the OFFICIAL XXJPX (Android 2.2.1)
* All changes from v5.6 are ported to v6.0
* New Voodoo Kernel [JPX + Voodoo] [by supercurio]
* Updated Google Apps (like Gmail, Maps, Youtube etc.)
* Cleaner ROM structure
* InfoAlarm.apk is back to prevent errors in the alarm clock
* Fixed most bugs from the JPU base
* Higher quality PNGs - same size
* Changed the way the ROM installs - Clean Guide is not needed anymore
* Disabled Lagfix when installing (now it does really disable Voodoo)
* New black & transparent Phone Dialer [by Cruznec]
* Fixed Kies Connection
* Added Screenfilter to go lower than the standard brightness [very useful for the night]
* Fixed minor bugs
* Updated 3D Gingerbread Launcher
* Added Nexus S LiveWallpaper [by santiemanuel]
* New Patched 3D Gallery [High Resolution // No Battery Drain // Faster than every other gallery app // Changed icon to stock Samsung Gallery]
* Updated Market to v2.2.7 [fixed all problems]

gde je nestao download link za 6.0?

Mislim da ga nije jos ni stavio, vidim da je menjao post za change log pre 20 minuta, verovatno ce uskoro da ga okaci.

Evo ja sada stavljam 6.0 pošto mi se 5.6 nije svideo za razliku od prethodnih.

Vrh Dno