Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ljudi uzeo sam SGS preko i stize mi za par dana.Kad ga budem ukljucivao prvi put sta treba da radim.Posto sam nesto cuo oko nekog aktiviranja i gmaila itd. Pitam zato sto sam iskljucio gprs na kartici koju koristim tj odjavio sam ga. Jel sad prvo da aktiviram gprs pa tek onda da krenem sa telefonom.

Deaktivirao si gprs! Kako li ti je ti Palma dozvolio !? ccc...

Ljudi uzeo sam SGS preko i stize mi za par dana.Kad ga budem ukljucivao prvi put sta treba da radim.Posto sam nesto cuo oko nekog aktiviranja i gmaila itd. Pitam zato sto sam iskljucio gprs na kartici koju koristim tj odjavio sam ga. Jel sad prvo da aktiviram gprs pa tek onda da krenem sa telefonom.

Nisam znao da to moze uopste. :)
Treba ti gmail adressa i to je to.Moze da se odradi i preko wifi-ja.

Moze moze :) Zvao sam ih jer nisam znao da se kontrolisem a posto postpejd nije ukljucivao MB onda sam dosta prekoracivao. Oni mi prvo rekli samo obrisite podesavanja ja reko iskljucite vi mene znam ja podesavanja napamet. I tako iskljucise me :)

Pa sad ih zovi da ti uključe :)

Ma ocu nego sam jos u inostranstvu pa mora cekam dok stignem kuci.

Samo da se i ovako javno zahvalim trenje-u za pomoc oko instaliranja svega i svacega :) Covek je car kralj dzedaj i maharadza :)

Impresije kod galaxya... ekran ofkors, laksi je od DHD poprilicno, pa cak i touchwiz koji mi se 'dja :)
Da ne zaboravim audio koji ubija audio na DHDu uzduz i popreko. Files app koji mi nije jasno sto ne postoji na sense romovima kod htca... itd itd

Ono sto mi se ne svidja, kies, komplikovan update, osetno sporiji rad nego na dhdu i ne tako dobra izrada samog uredjaja... blic tj nedostatak istog.

Eh da umal' da zaboravim, trenje car :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Vecina nas kies I ne koristi, sto se tice sporijeg rada, turi neki kuhani rom I lagfix, videces razliku...mozes I tw da zamenis nekim drugim launcherom ili nekim custom twizom sa xda.

Srecno sa novim telom, mislim jednim od svih novih koje imas :)

osetno sporiji rad nego na dhdu

Kad si vec kupovao za nekog telefon, stavi mu Darky rom, u njemu ima lagfix i onda proceni koliko je sporiji rad.

Kies jednom upalio nisam, blic mi nije bio neophodan jos, night mode cini cuda, telefon je cvrst sa svih strana nista nije labavo, nista ne skripuce, i veliki plus sto je lagan.

Da, da, zar te to čudi!?
Pa, iskreno... nakon svega sto dozivesmo za sve ove godine... ne, ne uopste :wall:

Ali opet, sa L paketa, koji je - sad bas gledam - 1650 dinara mesecno bez PDV-a i PUMT-a... na XXL, dva paketa iznad, i surovih 3950 dinara mesecno bez PDV-a i poreza... to se granici sa ludoscu!!! :zgran:
A cena samog telefona, pritom - i dalje ostade u dinar ista... :wall:

Spustili su u Handy na 22k čini mi se, a sad je kod Lelekoma 27k uz Mix Net XL. Najjače od svega je što su dali ponudu u sred meseca, i sad dileri moraju da čekaju 1.1.2011. da izađu sa novom ponudom. Baš su im učinili :d

Poslednja izmena:
Kad si vec kupovao za nekog telefon, stavi mu Darky rom, u njemu ima lagfix i onda proceni koliko je sporiji rad.

Stavio je već Voodoo prema mom uputstvu, a Darky nije ništa brži nego stock rom, već jednostavno ima voodoo u sebi pa je zato brz. Na DaPimpovom telefonu je JPU stock + voodoo 5.0.2.

Btw. DaPimp, nema na čemu. ;)

Poslednja izmena:
Stavio je već Voodoo prema mom uputstvu, a Darky nije ništa brži nego stock rom, već jednostavno ima voodoo u sebi pa je zato brz. Na DaPimpovom telefonu je JPU stock + voodoo 5.0.2.

Btw. DaPimp, nema na čemu. ;)

Pa kako mu je onda dhd brzi? Evo ja sad u ovom trenutku drzim oba u ruci I sgs mi deluje malo zivahniji. App drawer je daleko smooth na galaxy nego dhd

Pa kako mu je onda dhd brzi? Evo ja sad u ovom trenutku drzim oba u ruci I sgs mi deluje malo zivahniji. App drawer je daleko smooth na galaxy nego dhd

i ja se danas igrao paralelno sa oba nekih sat vremena, sa nekih 10ak aplikacija otvorenih , dhd ga je bukvalno pojeo sto se odziva tice, doduse overklokovan na 1.2 a sgs na stoku...sgs je imao laga..

Sa ili bez lag fix-a, pošto je moj stari hero bio bolji u nekim stvarima ako nema lagfix-a.
Stvarno sam oduševljen baterijom na Darky romu, od jutros je upaljen wifi, sat muzike, 10 video klipova, sat vremena surfovanja, apdejtovao sam 15-ak aplikacija, i jedno 40 minuta igranja igrica, osvetljenje na 60% baterija je izgubila samo 15%.

Poslednja izmena:
E ljudi koje BT sluske preporucujete kao bestbuy uz galaxy-a ?

Ja sam kupio Plantronics Explorer 390/R pre neki dan i radi super, podržava i MultiPair (meni je to bilo bitno da povežem i službeni telefon i SGS), ima i noise cancelation. Kupio sam u Tehnomaniji za 3200, dobije se i auto-punjač uz njih, microUSB kabl i microUSB AC punjač.

Sa ili bez lag fix-a, pošto je moj stari hero bio bolji u nekim stvarima ako nema lagfix-a.
Stvarno sam oduševljen baterijom na Darky romu, od jutros je upaljen wifi, sat muzike, 10 video klipova, sat vremena surfovanja, apdejtovao sam 15-ak aplikacija, i jedno 40 minuta igranja igrica, osvetljenje na 60% baterija je izgubila samo 15%.

sa lagfixom...

ne mogu da verujem da ti baterija toliko izdrzi, na dhd-u bi uz toliko koriscenje bila na 50-60%.

ja ako budem kupio BT handsfree to ce biti Jabra Stone :)

sa lagfixom...

ne mogu da verujem da ti baterija toliko izdrzi, na dhd-u bi uz toliko koriscenje bila na 50-60%.

*** HTC je baš loš što se tiče baterije. Inače malo mi je to čudno da ga je odrao nigde nisam pročitao na internetu da je tolika razlika, tj. nisam nigde video da je uopšte brži.

*** HTC je baš loš što se tiče baterije. Inače malo mi je to čudno da ga je odrao nigde nisam pročitao na internetu da je tolika razlika, tj. nisam nigde video da je uopšte brži.

Ni ja, dok nisam danas na poslu cackao kolegin sgs i moj dhd ...na oba sam u pozadini ostavio angry birds, b92, documents to go, elixir, facebook,maps, mail ,tapatalk i jos nesto ne secam se sta...sgs je lagovao kad sam se kretao kroz meni i imao sporiji odziv sta god da sam radio...

Evo sada ću probati baš, imam sve te aplikacije.
Probao sam sada sve te aplikacije i nema traga laga, snimio sam video ali je 170 MB pa me mrzi da kačim, kada uzmem od ćaleta N82 baš ću snimiti pošto je manji video.

Poslednja izmena:

Izmisljaju. Cak i da jeste nekim cudom brzi, ne bi mogli da primete tu razliku posto oboje znamo kako dobro radi SGS sa lagfixom.

Koji Darky rom koristis ?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814091 jesi po ovom upustvu ubacio rom ?

Izmisljaju. Cak i da jeste nekim cudom brzi, ne bi mogli da primete tu razliku posto oboje znamo kako dobro radi SGS sa lagfixom.

Da. Ja sam i dalje na stock JPU + Voodoo i prezadovoljan sam. Ne znam, meni sve instant otvara i skroluje fantasticno, bez ikakvog laga...Danas sam bas otvarao aplikaciju po aplikaciju na dhd i sgs i bukvalno su u najmanju ruku isti.

Probao sam Quadrant i bukvalno u isti sekund zavrse. Stim sto na dhd kad dodje do onih grafickih prikaza, 3D, pocne da secka, dok na galaxiji je sve smooth.

Sto se tice baterije, evo npr juce sam bukvalno ubio telefon GPRS, WiFi, sms, pozovi, brightness 100% (ja ne znam kako vi stavljate ispod 100%, meni to nema logike), za 24h bila mi je na 42%. Mnogo bolje baterija drzi na JPU nego na proslim...

Da. Ja sam i dalje na stock JPU + Voodoo i prezadovoljan sam. Ne znam, meni sve instant otvara i skroluje fantasticno, bez ikakvog laga...Danas sam bas otvarao aplikaciju po aplikaciju na dhd i sgs i bukvalno su u najmanju ruku isti.

Probao sam Quadrant i bukvalno u isti sekund zavrse. Stim sto na dhd kad dodje do onih grafickih prikaza, 3D, pocne da secka, dok na galaxiji je sve smooth.

Sto se tice baterije, evo npr juce sam bukvalno ubio telefon GPRS, WiFi, sms, pozovi, brightness 100% (ja ne znam kako vi stavljate ispod 100%, meni to nema logike), za 24h bila mi je na 42%. Mnogo bolje baterija drzi na JPU nego na proslim...

I ja danas pustih quadrant. Na dhd-u nije onaj prvi 3D test bio skroz smooth, na SGS jeste, ali mi je DHD zavrsio test oko 5-6 sekundi pre sgs, na dhd sam imao nesto preko 3050 a na sgs oko 2100...u GPU skoru SGS ga je ubio, mislim da je DHD imao oko 650 a sgs preko 1000, ali je zato CPU skor bio daleko daleko bolji na strani dhd..

Ma quadrant je ništa, da je to merilo brzine procesora zar sgs ne bi trebao da ima više od nexusa i desirea pošto ima bolji procesor, a svi znamo da ima 5 puta manje.

Evo sada mi je baterija na 50%, imao sam danas 40 min. razgovora, par poruka, još malo surfovanja, i muzike. Stvarno odlično drži baterija na Darkiju u odnosy na doc romove.

Poslednja izmena:
Vrh Dno