Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Poz ljudi,

Treba da uzmem danas jedan galaxy ... jel zna neko gde je najpovoljnije (ne zanimaju me telefoni uz ugovor, znaci telefon za kesh :D ) i jel jedina razlika izmedju 8gb i 16gb ta memorija ili ima jos nest' ?

Pa probaj po oglasima (mobilnisvet), ima ljudi koji prodaju nove ili pak polovne, stare 10ak dana. E sad u radnjama ne znam, mislim da su skupi, oko 60k dinara.

Btw imaces i DHD i SGS, sta ces da radis sa oba :) ?

porucio sam u CT-u ... model od 16gb. 60K

SGS ce biti kratko, veoma kratko kod mene :) DHD ostaje ... da ne komentarisemo moju odluku zamolio bih :D:D:D
Posto sam vec iscimao trenje na PM za neki howto za froyo i sta je vec najbolje nabaciti na njega ... mogu i neki vasi predlozi :D Sta je pod Must, a sta je dobro imati :D

@Caesar, a zaboravio si Desire :D

^ Danas skoro svaki tv ima DLNA. Samsung, LG, Sony, Panasonic ... samo se ispruzi za kesh i odluci koji ces :)

krenulo portovanje....izvuceno je sta treba iz nexus s, videcemo kako ce se razvijati stvari danas i u sledecih par dana

Da li Darky 5.5 dolazi sa Voodoo fix-om ili moram sam da ga inst? Sad sam ga podigao, easy install jer me je mrzelo sve iz pocetka i nije tako lose za pocetak

Kako?!? Zasto!!
I jos nista od mije Galaxije... sinoc sam pokusavao dzilion puta i nista.. do 4 ujutru sam sedeo i nije bilo uspeha. Prvo je zabo na SetupConnection pa onda DO NOT TURN OFF TARGET!! pa zatim jedno deset puta isto tako pa onda sam probao da stavim prvo pit file pa onda ostalo bilo je malog napredka ali onda opet je zabo ali ovog puta na > factoryfs.rfs i onda izbaci zeleni ekran!!!!!
samo da mi je znati gde gresim i sta moze da bude ....
sto se tice postupka sve sam do detalja ispravno uradio... cak sam i win xp instalirao da pokusam da nije problem mozda u Win7 64bit koju koristim, ali ne vredi!!
Sad sam krenuo kod druga da probam na njegovom racunaru pa mozda i nesto krene kako valja.

evo moje galaxyje
kupljen u Vip-u i od tad nista nisam dirao i nemam nikakav lagfix niti bilo sta drugo...

PDA:I9000XWJG5
PHONE:I9000XXJG1
CSC:I9000OXXJG4

Firmware version
2.1-update1

Karnel version
2.6.29
Root@SE-S603#2

Build Number
ECLAIR.XWJG5

a evo i ono sto pokusavam da ubacim....
PIT: s1_odin_20100512.pit
PDA: I9000XXJPU-REV03-PDA-low-CL747761.tar.md5
PHONE:MODEM_I9000XXJPU.tar.md5
CSC:GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJPU.tar.md5

Pa u Samsung radnji u Delti su bili modeli od 16Gb, provereno. Evo ga jedan na stolu ispred mene :)

Jaoo ljudi pao mi je kamen sa srca! znaci kod druga je iz prvog uspeo da ubaci froyo....
Moj zakljucak je da je problem u mojoj maticnoj ploci GIGABYTE GA-P55A-UD3
Posto sam video na nekom forumu da ljudi imaju problem....
Ali sada znam da moram kod Drugara za flashujem ;) pozzz

Pa u Samsung radnji u Delti su bili modeli od 16Gb, provereno. Evo ga jedan na stolu ispred mene :)
Videh sad, bas sa onog linka sto okacih, da 16GB modela kanda ima i u CT-u... a to, uz tu Samsung radnju sto je pomenu, bi trebalo da znaci - legalno 100% :)

Znaci ima :D

Ljudi, jel ima neko da još nije glasao za naj smart phone? :) Izjednačio HTC.

Mene čudi da je toliko ljudi glasalo za samsung, kod nas je htc mnogo popularniji (nešto kao nokia nekad).

Jel' mogu ja da vratim moj glas sa Galaksije na Wave? :p

Hvala, ja nikako nisam uspevao da nadjem. Inace, jel radi Market enabler na 2.21? Ja pokusao i nece. Ne izbacuje nista drugacije na marketu. Pokusao sam tako da skinem voice search, naravno bezuspesno.

@CAR

Nisam znao da imaju 16gb modeli. Ustvari vidjao sam po mobilnom svetu pre nekog vremena ali su bile nerealne cene i nepoznate radnje. Ako ima u CT-u to je vec nesto, u ostalim radnjama ne bih savetovao kupovinu.

Kako god da okrenes sve je to dosta skuplje od 8gb modela koji ima za 400e nov, ali ko voli nek izvoli.

Ima u CT-u, ima u onoj Samsung Mobile - Nokia (kako god se zvase... ona sto je shagrath pomenu) radnji... dosta ;)

Legalno na kvadrat :)
(i skupo, nema spora :d)

Jel' mogu ja da vratim moj glas sa Galaksije na Wave? :p

Naravno da NE :)

Sva ta glasanja i ankete su totalno bzvz, jer treba da glasaju ljudi koji su probali oba tela (u ovom slucaju Desire i SGS), jer da je tako ne bih sada bilo nereseno ili sta vec...zna se ko bi vodio :)

Aj opet da pitam posto ste me ignorisali prosli put :)

Kako mogu da promenim locking and unlocking sound na telefonu?

Poslednja izmena:
Hvala, ja nikako nisam uspevao da nadjem. Inace, jel radi Market enabler na 2.21? Ja pokusao i nece. Ne izbacuje nista drugacije na marketu. Pokusao sam tako da skinem voice search, naravno bezuspesno.

@CAR

Nisam znao da imaju 16gb modeli. Ustvari vidjao sam po mobilnom svetu pre nekog vremena ali su bile nerealne cene i nepoznate radnje. Ako ima u CT-u to je vec nesto, u ostalim radnjama ne bih savetovao kupovinu.

Kako god da okrenes sve je to dosta skuplje od 8gb modela koji ima za 400e nov, ali ko voli nek izvoli.

Ja sam svoj 16GB model kupio u Handy-ju za 24,000 uz mts ugovor na MIXNET L paket 24 meseca u oktobru.

Poslednja izmena:
Bese su vec sledeci mesec digli na tih 24K, ali uz XL paket... ako ne i jos jaci od tog...

Cek', cek', cek'... sa L su otisli na XXL?!? :zgran::zgran::zgran:

Samo da se i ovako javno zahvalim trenje-u za pomoc oko instaliranja svega i svacega :) Covek je car kralj dzedaj i maharadza :)

Impresije kod galaxya... ekran ofkors, laksi je od DHD poprilicno, pa cak i touchwiz koji mi se 'dja :)
Da ne zaboravim audio koji ubija audio na DHDu uzduz i popreko. Files app koji mi nije jasno sto ne postoji na sense romovima kod htca... itd itd

Ono sto mi se ne svidja, kies, komplikovan update, osetno sporiji rad nego na dhdu i ne tako dobra izrada samog uredjaja... blic tj nedostatak istog.

Eh da umal' da zaboravim, trenje car :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Ljudi uzeo sam SGS preko i stize mi za par dana.Kad ga budem ukljucivao prvi put sta treba da radim.Posto sam nesto cuo oko nekog aktiviranja i gmaila itd. Pitam zato sto sam iskljucio gprs na kartici koju koristim tj odjavio sam ga. Jel sad prvo da aktiviram gprs pa tek onda da krenem sa telefonom.

Poslednja izmena:
Moraš da se loginuješ na gmail, ali možeš i preko wifi.

Nazad
Vrh Dno