Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

hej, opet glupo pitanje,tj nista komplikovano:
GDE se svi oni APK fajlovi sacuvaju kad skidam sa Android marketa?

sad sam stavio JP6 i on je skroz sacuvao npr jos sa 2.1 androida kad sam skidao LAUNCHERPRO i LAUNCHEPRO PLUS i sve te aplikacije (imam neke po 2-3 puta,tj koliko sam puta skidao sa marketa)
Appinstaler (appmonster i drugi app menadzeri) prepoznaju gomile tih APK i ne mogu delete, mogu samo INSTALL da odradim...

EDIT: NASAO SAM!
al glupo jer nisu svi u istom folderu :/

Poslednja izmena:
Samo zbog ove neozbiljnosti sa softverom nikad ne bih uzeo samsungov mobilni telefon..

Samo zbog toga vise nikad necu kupiti Samsung telefon :)

Sto se mene tice - uzasno me nervira gasenje telefona samo od sebe, ali ako ce jos mesec dana doneti bolji Froyo - istrpecu.

kutijo baš nisi imao sreće sa svojim primerkom :(

Pizdim ko zmaj, gasi se 4 puta dnevno, nabijem ih na nesposobne programere *(@)!@&_!)@#!@(*_+!@#_!@#... Da mi nije Nexusa, zakasnio bih na posao svaki dan.

@all: upravo cackam jp6...ccc vidno bolji od jpm.. Plus voodoo kad stavio...ju ju ju...
Jos da metnem fix za browser eto srece...

Edit: nece da mi startuje root manager...jel ima veze da li je rootovan fon ili ne?
Evo,malo pre ga rutovao preko odina (u PDA bez repaticije) i sve ok delovalo,al nece root explorer da pokrene...
Ako neko zna,eto...bio bih mu zahvalan

Ako imas JP6 i voodoo (preX), onda imas i root. Treba da instaliras Superuser (sa Marketa), pa reboot, pa Busybox (isto sa Marketa), pa reboot, pa onda root explorer.

@ kUdtiHaEX: Meni se sa JM2, JM8 i JM9 (kao ni sa JP6) nijednom nije ugasio. A ovo mi je drugi SGS. Isto, ortak ima Vip-ov (sPhone :D) sa JM9 (i voodoo), isto bez gasenja.

Sto se tice zvanicnog 2.2, nije ni cudo sto ce tek za mesec, mesec i po, ovaj JPM/JP6 deluje kao neka Beta

Poslednja izmena:
Skines SDK, instaliras, pokrenes, u Settings cekiras "Force https....", pod Available Packages cekiras USB driver, instaliras, otvoris CMD (command prompt), ides cd na lokaciju gde ti je AndroidSDK/tools (npr. C:\AndroidSDK\tools) i onda to adb reboot download itd.

Skines SDK, instaliras, pokrenes, u Settings cekiras "Force https....", pod Available Packages cekiras USB driver, instaliras, otvoris CMD (command prompt), ides cd na lokaciju gde ti je AndroidSDK/tools (npr. C:\AndroidSDK\tools) i onda to adb reboot download itd.

Nesto nece....

Cim probam da otvorim onaj adb file,prozor za cmd se otvori pa zatvori sam...

Ne treba da otvoriš adb fajl, već da odeš u direktorijum gde ti je adb preko cmda i onda da kucaš onu komandu.

Konacno sam na JP6 :)

Jos treba da root-ujem i stavim lagfix....

Mislio sam da instaliram RyanZa aplikaciju i tako root-ujem i odradim lagfix.Koliko vidim Voodoo jos nema za JP6...

Konacno sam na JP6 :)

Jos treba da root-ujem i stavim lagfix....

Mislio sam da instaliram RyanZa aplikaciju i tako root-ujem i odradim lagfix.Koliko vidim Voodoo jos nema za JP6...

Ima voodoo, svi mi ovde smo na voodoo za froyo

evo malo svezih vesti

Cellphones, Mobile Software
Samsung comes clean with Galaxy S Froyo upgrade dates: all carriers in November
By Chris Ziegler posted Oct 21st 2010 10:31AM

The Android 2.2 upgrade situation on the Galaxy S has been a veritable rollercoaster of emotions for owners recently, owing in no small part to the seemingly final firmwares that have been briefly posted and pulled from the company's servers in parts of the world over the past couple weeks. Nordic countries have already sample the goods, but Sammy says that a "new" firmware update will be available in early November in the UK and should hit "all operator versions" of the phone (presumably including the Vibrant, Captivate, Epic 4G, and Fascinate) by the end of November. YouMobile is reporting that existing regional updates have been pulled due to general not-awesomeness, so hopefully they'll have a chance to get it right over the next couple weeks before it starts hitting again. Follow the break for Samsung's press release.

Show full PR text
New Android 2.2 Upgrade Announced for Samsung Galaxy S

Latest Platform upgrade provides enhanced experience on the go

LONDON , UK – October 21, 2010 – Samsung Electronics Co. Ltd., a leading mobile phone provider, today announces the Android™ 2.2 (Froyo) upgrade to the Samsung Galaxy S, giving users access to new features, enhanced navigation applications and improved, faster performance.

The super-slim Galaxy S is an award winning ultra-lightweight large screen Android smartphone. The Galaxy S features an incredible 4-inch Super AMOLED screen and a super-fast 1 GHz application processor, for an intelligent, immersive and integrated mobile experience. The Samsung Galaxy S has led the Android smartphone market since its UK launch this summer.

The Android 2.2 upgrade enhances the great experience of the Galaxy S, making even more of the processor speed, and the exclusive Super AMOLED screen.

The key benefits include:

Improved browser performance: enhances browsing, navigation and the 'pinch and zoom' feature

Enhanced user interface adding vivid colours and features to the android menu structure

Google Maps with Navigation: A GPS navigation system with voice guidance for a turn-by-turn navigation

Adobe Flash Player 10.1: the latest Flash Player for viewing video content

Enhanced user experience including message editing and the ability to save applications to memory card

Search in-browser: Google™, Translate, Wikipedia, Dictionary

Getting the upgrade

The Android 2.2 upgrade, will be available via Kies, Samsung's in-house software upgrade programme. Samsung has developed a brand new version of Kies which will be issued to make the upgrade experience as smooth as possible. The new version of Kies will be downloadable from www.samsungmobile.co.uk

Samsung will also be publishing video tutorials on how to upgrade, providing a step-by-step guide to the simple download process.

The Android 2.2 software is being fully tested with UK operators and the upgrade will be available in the UK from early November. We expect all operator versions of the software to be fully tested and downloadable by the end of November.

Simon Stanford, Managing Director, Mobile, Samsung UK and Ireland, comments; 'Samsung are committed to providing our customers with the best possible mobile experience, and this upgrade enhances the incredible features of the Galaxy S handset. We also want the upgrade process to be simple and hassle-free for customers, hence the new version of our Kies software and the step-by-step video guides.'

...i jos jedna stvar me interesuje...

Ako root-ujem telefon sa RyanZa aplikacijom,da li cu moci da odradim Voodoo lagfix?

Kako se meni nije nijednom ugasio?

to nije poenta :) poenta je da postoji napredniji softver od njihovog a da se oni tako sprdaju sa ogromnim brojem korisnika. On radi dobro, ali bi mogao jos bolje, a kad moras da cekas dosta dugo na to najbolje, onda je to znak da proizvodjac nije bas najozbiljniji.

Ma, razumem sta hoces da kazes... ali, zarad onakvog hardvera, vredi istrpeti sve bube i bubice softvera ;)

2 Kutija:
Valjda je resenje (bar privremeno) brisanje APN-a, kao sto rekose u nekoliko navrata... cudi me da to nisi vec probao.
Mada bih ja to i reklamirao vala, trazio drugi... kada ti/mi vec toliko ide na zivce.

@kutija (sry sto ti se obracam ovako i ne po tvom kompleksnom nicku jer vidim da te svi oslovljavaju sa Kutija):
Jel ti imas froyo?
Meni se ni jpm ni jp6 nije gasio.

Ni meni se nijednom nije vise ugasio od kako sam presao na 2.2

Nego, imam i ja jedno pitanje. :)

Je l' koristi neko neku bluetooth slušalicu za Samsung? Nije mi pre trebalo, ali mi je sada zbog posla poprilično bitno da uzmem, pa ako neko ima preporuku nek kaže gde može da se uzme i koji model, hvala.

Ja imam Plantronics Voyager 520 lepo radi a i baterija je odlicna.
Jeste malo skuplja (doduse ja sam je dobio :p) ali vredi. Inace BT slusalica
imash maltene svuda i svakakvih modela. Preporucujem vec navedeni plantronix, logitech, Jabra.

Nego, imam i ja jedno pitanje. :)

Je l' koristi neko neku bluetooth slušalicu za Samsung? Nije mi pre trebalo, ali mi je sada zbog posla poprilično bitno da uzmem, pa ako neko ima preporuku nek kaže gde može da se uzme i koji model, hvala.

Trenje, ja imam Plantronics voyager 975, i koristim je i u kolima i u ofisu...Radi odlično, na dva fona, a futrola je posebna priča, em super pasuje, em daje jos tri cela punjenja...
Sad jeste malo poskupa, ali vredi sve pare...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Sve sam odradio! :)

Hvala svima.

Inace,kada je u pitanju gasenje telefona,nisam imao problema...a ovo mi je drugi SGS.

Vrh Dno