Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ovo najbolje da pitaš ove malo iskusnije, recimo TRENJE ili HIGHL, i ja sam nov u android vodama , ali mislim da možeš. Fora je prevariti kies da imaš neki drugi fw od stvarnog. Ja bar planiram da kad krene oficijelni froyo izmenim vrednosti u registry-ju na jg1/5 (početni VIP-ov fw) i da probam. Ako ne uspe vraćam na jg ili jm (takođe eclair) preko odin-a, pa oficijelni froyo, pa voodoo.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

ja sam imao VIP-ov fw koji je sad update-ovan preko kiesa na jm1/jm6 i svakodnevno proveravam hoce li vise taj Froyo, kada sam probao da "varam" kies (po vasi uputstvima) "oni" skinuli update.

danas sam prvi put video telefon uživo i čačkao ga u vipu, pa sam onda prešao na desire pored njega. razlika je velika, pretpostavljam da u vipu nisu stavljali 2.2 naravno, ali telefon je puno sporiji od desire-a u običnom radu, takođe wifi mu je slabiji, i dok je desire pored njega pronašao čak 5 slobodnih hot spotova samsung nije nijedan. Naravno ekran deluje bolje na Samsung-u mada ni desire ne odskače puno, treba baš biti opsednut sa tim stavrima da bi se uočila neka veća razlika. Jedino što slika na desire-u deluje mutnije iako ekran nije bio mastan od slinih čačkanja, na galaxy-ju je slika puno čistija kao da se radi o većoj rezoluciji npr. ako bih uzimao telefon u tom cenovnom rangu, mada ne planiram jer su strašno skupi, išao bih na samsung ipak ali samo zbog HD kamere koja je znatno bolja nego na desire-u, jeste da i on sad ima HD sa froyom ali očigledno je da snima sa manje frejmova.

WiFi je do ROM-a. A i inace je sporiji (2.2 vs 2.2). Jedino 2.1 JM8/JM9 sa voodoo lagfix-om je brzi od Desire-a sa 2.1.
Ne znam na sta mislis kad kazes mutnija slika - na kameru ili? Btw. HD na Desire je tuga

ja sam imao VIP-ov fw koji je sad update-ovan preko kiesa na jm1/jm6 i svakodnevno proveravam hoce li vise taj Froyo, kada sam probao da "varam" kies (po vasi uputstvima) "oni" skinuli update.

MA ubaci slobodno jp6 ili jpm ili neku derivaciju (cooked rom) preko odin-a i stavi voodoo posle, i fon će ti poleteti.

Ja sam na jp6 sa voodoo-om, i iako ni jp6 ni voodoo nisu final, prilično zadovoljan...

par dana pratim vase prepiske na forumu pa odlucih da se ukljucim... ponosni sam vlasnik i 9000 pa bi zamolio za par odgovora raspolozenih clanova za pomoc. delimicno mi je jasno o cemu diskutujete ali samo delimicno. osecam se kao djak prvak pa bih voleo da mi objasnite za mene nepoznate pojmove... nemoj te bas previse da se smejete...

root? rootovanje? lag fix? voodoo"? odin?

i gde ocitavate one brojke koje govore o brzini?

unapred hvala.

Ovo ti je sve sto ti treba. Kad imas vremena citaj, nije tesko
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=656 registruj se pa polako :) videces da je zanimljivo

WiFi je do ROM-a. A i inace je sporiji (2.2 vs 2.2). Jedino 2.1 JM8/JM9 sa voodoo lagfix-om je brzi od Desire-a sa 2.1.
Ne znam na sta mislis kad kazes mutnija slika - na kameru ili? Btw. HD na Desire je tuga

npr na ikonice i widgete na ekranu, kao da je na desireu blago zamućeno u odnosu na galaxy. i na desireu je sve super kad samo njega gledaš ali kad porediš istu stvar na njih dva primećuje se mala razlika. jel na samsungu 4" ekran? znam da je desire 3,7", možda je sitnije pa zato tako deluje.

Jeste 4" na Galaxy S.

Stock nexus one launcher za froyo dostupan na xda Link Uz već postojeći stock lock screen Link idealna zamena za Samsung TouchWiz.

jel neko izvalio gde se u ovom 2.2 menja usb connection mode?

Wireles & network.

Wireles & network.

koji sam slepac, vec par dana nikako da izvalim :)

probao sam sada ovaj nexus launcher, moram reci da je los....osim sto radi brzo, well, to je sve sto moze....nema widgeta, nista, i uzima vise rama od laucherpro+ npr, a barem je 10x beskorisniji

ja sam preko apktor,ubacio par repositoriuma i imam DJUMLE svih tih paid aplikacija :)

evo,ubacis sve ove sto nisu preskrabani:
(poslato na pm)
;) i teraj :)

edit:
ustvari, ne smem da ti warez stvari saljem javno,dobijas PM :/

koji sam slepac, vec par dana nikako da izvalim :)

probao sam sada ovaj nexus launcher, moram reci da je los....osim sto radi brzo, well, to je sve sto moze....nema widgeta, nista, i uzima vise rama od laucherpro+ npr, a barem je 10x beskorisniji

Dovoljno je samo to što je pravi. Pa ako volimo android os onda moramo da volimo i ovakav ne nakićeni launcher;-) widgeti se nađu i dodaju , a ovo oko zauzeća memorije treba proveriti mada ne može da bude mnogo više. Recimo sada je 27,81 mb pa ide do 33 mb. Koliko zauzima lp+?

jel postoji neki program da citanje i editovanje excel(.xls) fajlova?

Mogu, i meni završava posao...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

znaci tako...zvanicni froyo tek do kraja novembra ;( znaci jos cirka mesec dana :I

fju... sta su oni nama to pustili da instaliramo bog te mazo kad zahteva jos mesec dana ;D

Vidim da zvanicni Froyo nece u skorije vreme .... Ne bih vise da cekam pa ako bi mogla mala pomoc oko instaliranja JP6 preko Odin-a?

Je l' mora prvo JM8 da se insalira?!Ako mora,sta i kako da ubacim u Odin?

Samo zbog ove neozbiljnosti sa softverom nikad ne bih uzeo samsungov mobilni telefon..

Da, inace jako lose radi i sa ovim softverom sto je u njemu...

bice duplo vishe galaxya do kraja, i bice mnogo ljudi koji ce traziti da sve bude ok...nece moci bas tako 10miliona galaxy korisnika da zaebavaju....to je ogromna brojka da bi se oni sprdali....bice to ok sve na kraju,samo mi moramo da sisamo vesle do tad :/

@anderson: nema na cemu :)

Da, inace jako lose radi i sa ovim softverom sto je u njemu...

to nije poenta :) poenta je da postoji napredniji softver od njihovog a da se oni tako sprdaju sa ogromnim brojem korisnika. On radi dobro, ali bi mogao jos bolje, a kad moras da cekas dosta dugo na to najbolje, onda je to znak da proizvodjac nije bas najozbiljniji.

Vrh Dno