Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Galaxy S za 390e nov, neotpakovan, zakljucan na austrijsku mrezu, jel vredi te pare? Razmisljam da uzimam dok sam u Nemackoj. Procitao sam ovde da ima nacin da se otkljuca lako.

http://cgi.ebay.de/Samsung-Galaxy-S...DE_Handys_ohne_Vertrag_KM&hash=item2c5842dba6

Pitanje je koliko je to zaista lako, ali odgovor na ovo bolje da ti da neko ko je to radio.

Ja ću ti samo reći da za tu cenu se ne isplati da pazariš, jer ćeš ovde naći 8GB model za 400-420eur po oglasima, nov ili skoro nov, a imaš ga i u HANDY-ju za 24.000 din+ugovor sa mts-om na dve godine...

a sta treba da se ukuca i kojim redom

Ja sam odradio ono sa prve strane u sivom uokvirenom prozoru bash tim redosledom
kako je covek i napisao tj. otkucash u dialer-u *#*#197328640#*#* za service mode i onda dalje po tekstu.

ako nadje neko u srbiji bilo kakve stereo bluetooth sluske neka mi javi...ubih se trazeci ih

Pitanje je koliko je to zaista lako, ali odgovor na ovo bolje da ti da neko ko je to radio.

Ja ću ti samo reći da za tu cenu se ne isplati da pazariš, jer ćeš ovde naći 8GB model za 400-420eur po oglasima, nov ili skoro nov, a imaš ga i u HANDY-ju za 24.000 din+ugovor sa mts-om na dve godine...

Neko je pominjao da ima nacin da se svaki galaxy otkljuca, i da je stavljeno na xda forum kako, ako moze link bilo bi super.

Kako se 390e ne isplati u odnosu na 400-420e? :)
Nema nikakvog cimanja, porucim preko ebay-a i stize u roku od par dana, kao sto rekoh, u Nemackoj sam, imam adresu ovde i sve.

Nisam lud da se vezujem za mts-om na dve godine, pa cak i dzabe da mi ga daju.

Razmisljao sam da ga uzmem u Vip-u za 350e i paket 325, ali ovo mi je samo 50e skuplje i nemam obavezu sledece dve godine.

Neko je pominjao da ima nacin da se svaki galaxy otkljuca, i da je stavljeno na xda forum kako, ako moze link bilo bi super.

Kako se 390e ne isplati u odnosu na 400-420e? :)
Nema nikakvog cimanja, porucim preko ebay-a i stize u roku od par dana, kao sto rekoh, u Nemackoj sam, imam adresu ovde i sve.

Nisam lud da se vezujem za mts-om na dve godine, pa cak i dzabe da mi ga daju.

Razmisljao sam da ga uzmem u Vip-u za 350e i paket 325, ali ovo mi je samo 50e skuplje i nemam obavezu sledece dve godine.

Ok, evo ti link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=761045&highlight=unlock+galaxy

Ali ako kupuješ fon od 400 eur, 20-30eur ti je 5-7% od cene, a za turu pića sa ekipom, dobiješ garanciju (znaš za tu i tamo probleme sa mrtvim pikselima), otključan fon (gore opisani postupak te nekim sledećim update-om možda može zaključati ponovo). Ne znam zašto bežite od vezivanja ugovorom, sve baciš na papir i vidiš šta se isplati. Ostaje obaveza plaćanja računa jednom mesećno, što meni i nije neki problem, pošto iste plaćam preko kompa, zajedno sa ostalim računima, pa i ne izgubim neko vreme...

Najvise iz razloga sto cu kuci tek biti u januaru a ne ceka mi se toliko da uzimam telefon :)

Taj postupak sa xda daje unlock i unfreeze kod, tako da, ako se ikad ponovo zakljuca zbog update-a (sto je jako malo verovatno) - opet ukucas kod i to je to. Btw. moj je sa A1 i otkljucan je gore-pomenutom metodom
@ Gizmor: Vidi samo sta ti je povoljnije, taj sa mreze ili negde po radnjama pa da ti posle vrate VAT

Najvise iz razloga sto cu kuci tek biti u januaru a ne ceka mi se toliko da uzimam telefon :)

To je već više nego opravdan razlog, a i iskustvo Extreme-a govori u prilog da ga pazariš...Ali proveri cene dobro, pošto verujem da za 400-420eur možeš da pazariš i 16GB verziju...

Ja sam odradio ono sa prve strane u sivom uokvirenom prozoru bash tim redosledom
kako je covek i napisao tj. otkucash u dialer-u *#*#197328640#*#* za service mode i onda dalje po tekstu.

meni ne izlazi ovaj redosled nego nesto trece i nema tog podesavanja kao sto pise

Nego, imam i ja jedno pitanje. :)

Je l' koristi neko neku bluetooth slušalicu za Samsung? Nije mi pre trebalo, ali mi je sada zbog posla poprilično bitno da uzmem, pa ako neko ima preporuku nek kaže gde može da se uzme i koji model, hvala.

Ja koristim, imam neki model Jabre, radi odlicno.

@kutija (sry sto ti se obracam ovako i ne po tvom kompleksnom nicku jer vidim da te svi oslovljavaju sa Kutija):
Jel ti imas froyo?
Meni se ni jpm ni jp6 nije gasio.

Imam JM9.

Ma, razumem sta hoces da kazes... ali, zarad onakvog hardvera, vredi istrpeti sve bube i bubice softvera ;)

2 Kutija:
Valjda je resenje (bar privremeno) brisanje APN-a, kao sto rekose u nekoliko navrata... cudi me da to nisi vec probao.
Mada bih ja to i reklamirao vala, trazio drugi... kada ti/mi vec toliko ide na zivce.

U tome i lezi problem jer mi je net neophodan na telefonu :\ Tako da to paljenje/gasenje bas i ne igra neku ulogu.

Cudno a koja verzija softvera je kod tebe. Baci neku sliku da vidimo koje opcije imash u service mod-u

Napisah vec, JM9.

Napisah vec, JM9.

Pitanje je bilo za hundera a za tebe nema pomoci :D.
Verovatno imash galaksiju iz "prve" serije koja izgleda ima par problemcica
ali nista sto bilo koji froyo rom ne moze da resi. Stavi bilo koji dok ne izadje zvanicni.

Pa ne vidim gde je probelem na sajtu pise:

[5] AUDIO
>[2] HEADSET
>[9] Diamond Solution
>[6]1Mic TX(OFF)
>[1]1Mic TX OnOff : OFF

sto bi znacilo da kliknes na audio pa na headset i tako redom....

E jesam ...hvala odradio al nesto nevidim poboljsanja sa ovi njegovim slusalicama jel ima neka fora il ja nemam te audiofilske usi :)

Samo da napomenem da sam sa ovim novim Voodoo-5-pre6-Froyo-GT-I9000-odin-pda veoma zadovoljan pa ako se jos neko premislja nek ga odmah odradi nece se pokajati.Onaj prosli mi uopste nije radio kako treba a ovaj je stvarno druga prica

I nemoj jpm nego jp6...imao sam oba,bolji ovaj drugi ;)
Bolji u najsitnijim detaljima...mozda mi se jpm jednom-dvaput zapucao,a jp6 ni jednom....nem pojma...vise klize ikonice u launcheru iako je quadrant za 50-100 nizi...

Meni bolji JPM, koristio sam JP6. :)

@Kutija

Voodoo nikada neće biti finalan. :d Ali radi posao kako treba, nemaš frke.

Prezadovoljan sam sa JP6 + voodoo 5 pre6. Bez voodoo-a se osećao lag a sada klizi. Jednostavno sam preko kiesa odradio update a još jednostavnije preko odina dodao voodoo, prvo pre3 a danas i pre6.

Sta bih ja bez tebe :)

Deluje mi da bolje radi nego pre3.

Pitanje za sve:

Na XDA ima gomila romova sto neki devovi prave, da li ste probali neke i vasi utisci?

Ovo bi i mene interesovalo, napr, Tayutama edition, a vidim da već izbacuju rom-ove sa voodoo pre6 preinstaliranim...

Vrh Dno