Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

dobar ovaj Spb Mobile Shell 5.0 jos samo da ga puste...Mnogo me se svidja :))

ja mogu samo da sanjam taj odin i lagfix.Osudjen sam na ovaj fabricki i nimalo mi se ne svidja malo bolji od 2.1 al jos uvek ne ispeglano

Ni Kutija (kudtihaex) nije imao 3buttonrecovery/download mode, pa je flešovao ono što sam ti davao 2 puta sa xda developersa i normalno je flešovao preko odina jer je vratio download mode... Ako ga ne mrzi nek napiše tutorial za to, ali je sve jasno napisano na xda.

Inače, za sada sam zadovoljan kako radi sa voodoo lagfixom Froyo i čini mi se da baterija duže traje na 2.2.

Znaci stalno stalno stalno mi se browser sam gasi,nebitno od broja otvorenih tabova i od stranice koju otvaram i sta radim.... Poludecu...
Pre onog "fixa" za browser sam koristio doplhineHD i sve je bilo ok. Onda presao nazad na ovo i ne mogu da verujem.
Stvarno cu poludeti od neispeglane verzije 2.2..........
Bolji u globalu bio 2.1 (ni jednom secnuo nije niti zabagovao bilo koju app...)
Dobro je sto su povukli update

@OTAC

Meni je onaj "fix" za browser radio isto kao i default, a i sam browser mi ok radi na Froyou, nije da ga preterano koristim jer uglavnom browsujem forume, a za to je Tapatalk majka. :)

Ju gde isto....ni blizu isto kao default... :/

Froyo JPM malo zeza kanda....vracam se na 2.1 ili na JP6

P.s. Ja sam backupovao sa nekim backup app koji zaista fino radi( "Sprite mobile" )...znaci,kad flashujem s drugim firmwareom opet instaliram taj backup,nadjem bak file i vrati se sve sto je bilo od aplikacija?
Cuo sam ima i titanium neki backup program...sta vi savetujete (koristite)?

Poslednja izmena:
Ni Kutija (kudtihaex) nije imao 3buttonrecovery/download mode, pa je flešovao ono što sam ti davao 2 puta sa xda developersa i normalno je flešovao preko odina jer je vratio download mode... Ako ga ne mrzi nek napiše tutorial za to, ali je sve jasno napisano na xda.

Inače, za sada sam zadovoljan kako radi sa voodoo lagfixom Froyo i čini mi se da baterija duže traje na 2.2.

Bio bi zahvalan ako bi neko nasim maternjim jezikom objasnio kako i gde.Posto nemam tel koji moze u recovery mod sa magicna tri dugmeta

Bio bi zahvalan ako bi neko nasim maternjim jezikom objasnio kako i gde.Posto nemam tel koji moze u recovery mod sa magicna tri dugmeta

A sto ne uradiš 3 button recovery fix sa xda? Nisam u toku sa problemom koji imaš...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Skini za pocetak Android SDK, bez njega fix ne moze da se instalira.

Za 3button fix? Ne treba da bude cekirano, ne mora da bude root-ovan

Hvala svima odradio sam ovaj misteriozni woodoo ali ubrzanje nije vidljivo.Razlika je samo u benchu al koga uopste briga za to.Koji je postupak brisanja i vracanje na fabricko stanje posto cu verovatno opet da ga fleshujem preko kiesa kad izadje u celoj evropi pa i kod nas.Nadajuci se da ce do tad da se jos malo skuva.

U folderu voodoo (na internoj memoriji) napravis novi folder disable_lagfix, restartujes telefon i to je to.

Uopšte nije tačno da je razlika samo u Quadrantu, verovatno nešto nisi lepo uradio. Sa voodoo je mnogo življe sve i primetno je, to ti mogu reći svi koji su stavili to.

Znaci stalno stalno stalno mi se browser sam gasi,nebitno od broja otvorenih tabova i od stranice koju otvaram i sta radim.... Poludecu...
Pre onog "fixa" za browser sam koristio doplhineHD i sve je bilo ok. Onda presao nazad na ovo i ne mogu da verujem.
Stvarno cu poludeti od neispeglane verzije 2.2..........
Bolji u globalu bio 2.1 (ni jednom secnuo nije niti zabagovao bilo koju app...)
Dobro je sto su povukli update
Ju, ju, ju, ju, nemoj da pises ovo, si ti normalan - pa jel' vidis da onaj nesrecnik Switch prati ovu temu kao kobac i samo bira postove, vadi ih iz kontexta i kaci u onoj "Fajt!" temi! :D:D:D

Ju, ju, ju, ju, nemoj da pises ovo, si ti normalan - pa jel' vidis da onaj nesrecnik Switch prati ovu temu kao kobac i samo bira postove, vadi ih iz kontexta i kaci u onoj "Fajt!" temi! :D:D:D

Ja ne znam ko je tu nenormalan, on koji prati ovu temu i koristi u drugoj, ili svi mi koji NE PRATIMO njihove teme, već rešavamo svoje probleme i usavršavamo naš proizvod...

Nemoj meni da pricas, jasno je... ;)

Ja ne znam ko je tu nenormalan, on koji prati ovu temu i koristi u drugoj, ili svi mi koji NE PRATIMO njihove teme, već rešavamo svoje probleme i usavršavamo naš proizvod...

ma nije to problem...mogu ja da vratim odmah na 2.1 i da bude sve u najboljem redu.

ali ja tezim ka savrsenstvu i zato GURAM NAPRED hocu 2.2 FROYO! :)

par dana pratim vase prepiske na forumu pa odlucih da se ukljucim... ponosni sam vlasnik i 9000 pa bi zamolio za par odgovora raspolozenih clanova za pomoc. delimicno mi je jasno o cemu diskutujete ali samo delimicno. osecam se kao djak prvak pa bih voleo da mi objasnite za mene nepoznate pojmove... nemoj te bas previse da se smejete...

root? rootovanje? lag fix? voodoo"? odin?

i gde ocitavate one brojke koje govore o brzini?

unapred hvala.

par dana pratim vase prepiske na forumu pa odlucih da se ukljucim... ponosni sam vlasnik i 9000 pa bi zamolio za par odgovora raspolozenih clanova za pomoc. delimicno mi je jasno o cemu diskutujete ali samo delimicno. osecam se kao djak prvak pa bih voleo da mi objasnite za mene nepoznate pojmove... nemoj te bas previse da se smejete...

unapred hvala.

root - android je vrsta linuxa, ovo je omogucavanje superuser opcija, tj recimo...kao sto je na windowsu 'administrator', znaci mozes da modifikujes ono sto obican korisnik ne moze

rootovanje - proces omogucavanja gore navedenog

lagfix - u ovom slucaju, posto je samsung stavio neki sugavi format particije, lagfix ga uglavnom menja u ext4 jer brze obradjuje podatke

voodoo - naziv jednog lagfixa, tj po meni najboljeg

odin - program koji se instalira na komp, i sluzi za flashovanje, tj 'instalaciju' rom-ova i slicnih stvari na mob

unapred hvala.

Sve su ti odgovorili osim gde se ocitava rezultat testa. Taj program se na telefonu instalira preko android marketa,zove se Quadrant. Kad ga instaliras,imas onaj deo RUN FULL BENCHMARK i to je to...na kraju kliknes YES i vidis promenu brzine makine posle lagfixa.

Jos ti nisu rekli da se radi i fleshovanje razlicitim firmwareovima.
Prakticno,izadje 2.1 android npr i onda ti preko odina kojeg instaliras na komp,downloadovan Firmware nabacis na fon (pre toga moras fon da metnes u download mode kombinacijom odredjenih dugmicima na njemu)
i taj odin nije samo za official firmvere,nego ima i kuvanih (coocked) rom-ova,odnosno razlicite verzije koje razni programeri samostalno cackaju (kuvaju ubacujuci u njih sta misle da valja)i navodno su zanijansu bolji od originala...

hvala svima... e sad, kako se rootuje i da li rootovanje onemogucava update na Froyo preko kies-a?

hvala svima... e sad, kako se rootuje i da li rootovanje onemogucava update na Froyo preko kies-a?

Ovo najbolje da pitaš ove malo iskusnije, recimo TRENJE ili HIGHL, i ja sam nov u android vodama , ali mislim da možeš. Fora je prevariti kies da imaš neki drugi fw od stvarnog. Ja bar planiram da kad krene oficijelni froyo izmenim vrednosti u registry-ju na jg1/5 (početni VIP-ov fw) i da probam. Ako ne uspe vraćam na jg ili jm (takođe eclair) preko odin-a, pa oficijelni froyo, pa voodoo.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

kad vec spominjes pocetni vipov(jg) da li imas slucajno backupovan taj rom? :)

Nazad
Vrh Dno