Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

:p:p:p

Ja za tu "ispranost" pricam sve vreme, ali niko ne slusa... :d:d:d

Ja sam spremio 700$ da mi od prijatelja sestra koja dolazi iz USA ovih dana donese iPhone 4, ali eto predomislio sam se i NISAM pogresio. Stvarno za ekran juce nisam mogao da verujem koliko je razlika, a kada sam gledao iPhone pre nekih mesec dana dok nisam uzeo SGS mislio sam 'uh sunce ti'. Toliko sam zadovoljan da nemam reci. Ok sem nekih usual bugs...

Anyway...

http://androidspin.com/2010/09/13/rumor-samsung-galaxy-s-to-get-froyo-around-23rd-september/

e zanima me jedna stvar....gde mogu da disablujem mobile network data? na drugim androidima ta opcija se nalazi u 'networks&craps', ali ovde je nisam nasao....treba mi u slucaju kada mi pukne wireless a ja to ne primetim da mi ne skida mb

Imas li mozda negde opciju "packet data"? Tako je na Wave-u, mozda je slicno na Galaksiji, iako je Android...

Ja sam to rešavao tako što izmenim APN u podešavanjima, umesto recimo APN-a: "vipmobile", ja dodam neki znak, slovo ili broj, napr. "vipmobile-" i dalji data protok je nemoguć...

Znam da je malo "od štapa i kanapa", ali vrši funkciju, brzo se izmeni i ne zahteva dodatne programe...

Ispravka: ovo radi na mts-u, ali na vip-u baš i ne...sad proveravam..

Update: promeni se port samo zadnja cifra i nema protoka...na vipu ako se promeni i apn i user, protok i dalje postoji...na mts-u sam i na android i na winmo platformama promenom jednog znaka u apn-u uspešno prekidao protok...

Poslednja izmena:
Ja to sve kontrolišem preko SwitchPro widgeta.

^
Sad se upravo petljam paralelno sa Galaxy S i Galaxy Spica (flesovana na 2.1) podesavanjima za Exchange i nista mi nije jasno.
Na Spici sam iz nekoliko pokusaja uspeo da unesem podatke i prihvatio je, ali sada imam crn ekran gde se ne vidi ni jedan mejl kada udjem. Kada uradim compose i posaljem mejl on uredno ode.
Galaxy S u default mejl aplikaciji izbacuje cannot connect to server iako vidim da je povukao imena nekih foldera. Takodje je sve prazno koji god folder da selektujem, ali i ovde ako uradim compose mejl ode.

Ima li neka free third party aplikacija za Exchange, pa da sa njom probam?

Ima i zove se TouchDown od firme nitrodesk ali kosta 16.50 € pa sam morao da
pronadjem izlecenu varijantu :p inace radi extra.
Takodje josh jedan glas za Switchpro widget.
Ja sam takodje uzeo SGS u Vip-u i naravno kao najveci baksuz u galaxiji posle
nekoliko dana na poklon sam dobio mrtav pixel :mad:

meni je samo 'mobile data' odradio posao, testirao sam i nije hteo uopste na net

kako da startujem Launcher pro, posto kada sam ga instalirao i kada se pojavljivao na home dugmetu, stavio sam da mi default bude touchwiz, i sada se vise ne pojavljuje a nema ga u aplikacijama? Da li to znaci da treba ponovo da ga instaliram ili sta?

Home switcher? Jel to program ili neko podesavanje?

Video sam da je u pitanju program. Elem, da li je moguce da se to uradi bez programa, tj da opet imam mogucnost da biram koji cu launcher da koristim kada pritisne home dugme?

Settings > Applications > Manage Applications, pritisneš menu button i staviš da ti prikazuje All, nađeš TWLauncher, otvoriš i selektuješ Clear defaults.

Mnogo je elegantnije sa HomeSwitcher i ne znam što ga ne bi koristio.

jel ima negde kod nas da se kupi tv-out kabl za ovaj fon? i koja mu je cena

Trenje hvala puno

Ja sam naručio Samsungov TV-Out kabl za 8 funti preko Amazona

ajde javi odmah da vidimo sta je

Jezicka podrska?

Prije par sedmica sam bio u trgivini, uzeo telefon u samsung s u ruke i reko vidi cuda, stoji "Српски"! Super reko, napokon dolaze modeli i na mom jeziku! Kad juce jedan poznanik ima samsung s, reklo de da probam nesto. Odem fino na jezike, ukljucim onaj "Српски" kad cjeli jbn meni na LATINICI!!!

Pitanje: Dali je ta "opticka" varka sa pogresnim pismom samo na njegovom telefonu (kupljen u Norveskoj) ili je to na svima telefonima??

Dok recimo pise "Bulgarian" a meni im je na bugarskoj cirilici. Isto i makedonski...

Sve zavisi od tržišta kojem je namenjen telefon. Ne vidim svrhu ćirilice na ovakvim telefonima.

Poslednja izmena:
Kies mi prijavljuje da mogu da upgrade firmware. Mislim da nije Froyo nego neka priprema za njega. Javljam kad zavrsim

Verovatno JM1?

EDIT: Sad videh da je JPH, sad ću da proverim o čemu se radi na xda-developersu.

EDIT2: To je i dalje beta Froyo, budite pažljivi sa tim, ja čekam dok se ne pojavi proverena varijanta.

EDIT3: :) Mada pouzdan član koji je leakovao par firmwarea na xda (Richthofen nick) kaže da je ovo final.

Poslednja izmena:
Evo sad i ja updateujem preko Kiesa, napravio sam backup iz efs foldera za nv_data i nv_data.bak ako slučajno promeni product code kao što je sa JPC. :)

Nazad
Vrh Dno