Tu nešto ozbiljno nije u redu (mislim na tih 138gb)!?!...oba telefona su usb-c i to 3.0 (novi note 3.1 čak).
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Pa approx. 90% Bencha naprosto nema pojma o cemu govori, nekolicini dezurnih measurebatora da podelis A9II sa setom prajmova, neb' doneli dobru fotku bar dve godine... :d^ Note 20 kamera je ovde već uveliko proglašena za totalni fail i krš, tako to ide na benchu.
Zato su ovo telefoni a ne kamere. Zato je bitno šta kazu vlasnici i potencijalne mušterije jako skupih telefona a ne vlasnici foto-aparata. Telefona se proda mnogo više nego foto-aparata.Pa approx. 90% Bencha naprosto nema pojma o cemu govori, nekolicini dezurnih measurebatora da podelis A9II sa setom prajmova, neb' doneli dobru fotku bar dve godine... :d
Ja ne znam kako ne uspevas hdr scene mene bas n10+ odusevljava tu,ne znam sta se tebi tu desava.Evo i slika, N20U vs N10+.
Ne pitajte me zasto, ali se N10+ bas muci u HDR slikama tj u kontra svetlu. Ranije sam primecivao da kada slikam travu, moram naknadno da menjam balans bele boje, da bih dobio veran prikaz zelene boje.
Levo je N10+, desno N20U.
Patnja N10+ sa HDR-om
N20U
Ultrawide:
N10+
N20U
2x zoom N10+
2x zoom N20U
To je to sto sam uspeo danas, na brzinu, pre negos to sam otisao na basket. Videcu da to napravim malo bolje i sveobuhvatnije. Ovo je sad samo par, cisto da steknete utisak.
BTW, nikako nisam uspeo da namestim N10+ da napravi dobru sliku kada je scena HDR, jer gde god da kliknem, on opet preexponira sve. Ali i bez toga, nije bas najvernije prkazao boje.
Najslicniji su bili u 2x zoom-u.
Moja jedina zamerka iPhoneu je bila cena. To više nije zamerka jer su pokazali daleko više razuma nego u prošlosti. iPhone 11 je sve ono što je trebalo biti Note 20, a Ultra je morala dodati sve ono što Pro modeli imaju kad vec gutaju Exynos.@NevisStarShine Katastrofa je što ovde nema pixela u redovnoj prodaji, mnogo manje bi i samsumg i apple bili hvaljeni na forumu, veruj mi [emoji6]
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Da li imamo temu na forumu o fotografiji, gde bismo mogli da kacimo fotografije? Cisto da pokazem da mi kadriranje nije strano...
Gde sam napisao da mi ne valjaju fotke na auto?(osim sada na s20+ gde ocigledno imam nekih problema). Pre toga imao sam n9 koji je kidao, kao i n5 pre njega. Potpuno sam svestan ogranicenja tog senzora na telefonu i ne ocekujem cuda. Poenta je da ko hoce pro mode, taj ne slika telefonom, ali, 95% ljudi oko mene koji su imali po neki dslr/milc(ukljucujuci tu i mene) su sve to prodali i sada slikaju samo telefonima i samo na auto. Uglavnom ljudi koji su kupovali aparate da uce da slikaju. Poenta je, na mobu je bitan auto mod, najbitniji. Tu pixel pogadja sustinu. Pro moze da ga nema, niko primetio ne bi. I u pravu si, 99% ljudi ovde bi napravili losu fotku kad bi nam dao neki profi aparat(ja bih prvi trazio auto mode) ali je takodje malo bezveze da neko ko je profi fotograf dodje i prica kako ovde 99% ljudi to ne bi moglo, naravno da ne mogu, zabole ih, hoce sto bolji auto, zato i slikaju telefonima.@Terza - Ako ti sa ovim telefonima u proteklih 5 god fotka nije dobra u 90% slucajeva onda je do tebe a ne do telefona, postoji nesto sto se zove tehnika fotografisanja neceg veoma zahtevnog kao sto su deca koje mesto ne drzi ni sekund. Ako ne moze tvoj telefon, ti nadji drugi, ako ne moze nijedan onda je problem u tebi jer je to inace dosta zahtevan zalogaj i za neuporedivo skuplje aparate i objektive... Druga strana problema je sto su vas proizvodjaci mobilnih ubedili da telefon moze uvek da zameni foto aparat. Ne moze, veruj mi...
Vidiš da je navala "zabrinutih" ajfon korisnika u ovoj temi!Pa approx. 90% Bencha naprosto nema pojma o cemu govori, nekolicini dezurnih measurebatora da podelis A9II sa setom prajmova, neb' doneli dobru fotku bar dve godine... :d
Gde sam napisao da mi ne valjaju fotke na auto?(osim sada na s20+ gde ocigledno imam nekih problema). Pre toga imao sam n9 koji je kidao, kao i n5 pre njega. Potpuno sam svestan ogranicenja tog senzora na telefonu i ne ocekujem cuda. Poenta je da ko hoce pro mode, taj ne slika telefonom, ali, 95% ljudi oko mene koji su imali po neki dslr/milc(ukljucujuci tu i mene) su sve to prodali i sada slikaju samo telefonima i samo na auto. Uglavnom ljudi koji su kupovali aparate da uce da slikaju. Poenta je, na mobu je bitan auto mod, najbitniji. Tu pixel pogadja sustinu. Pro moze da ga nema, niko primetio ne bi. I u pravu si, 99% ljudi ovde bi napravili losu fotku kad bi nam dao neki profi aparat(ja bih prvi trazio auto mode) ali je takodje malo bezveze da neko ko je profi fotograf dodje i prica kako ovde 99% ljudi to ne bi moglo, naravno da ne mogu, zabole ih, hoce sto bolji auto, zato i slikaju telefonima.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Pixel peeping (a term that typically takes on a derogatory tone) is the process of viewing an image at 100% (or greater) in order to examine pixels in minute detail, ostensibly with the intent of looking for pixel level defects.Šta je pikselpipovanje?
Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari