Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Hvala! Definitivno ide u servis pa neka oni vide u čemu je problem...
Po exif-u fotografije vidim da je izabrana blenda f 1.8. Ovako otvorena blenda se koristi za portrete npr. kad hoćeš da istakneš objekat a pozadinu zamutiš. E sada ne znam zašto je koristio tu blendu u pejzažnom modu.
Probaj sa manuelnim podešavanjima blende tj stavi da taj f broj bude 5.6 ili 8 i biće ti sve u fokusu.

@radebojic kako tačno smisliš da menjaš blendu na mobilnom telefonu...čekićem?!
Aha sorry, dolazim iz DSLR sveta pa sam hteo da objasnim u čemu je problem sa neoštrim fotkom. Priznajem da jako slabo koristim kameru na mobilnom ,mada sam siguran da sam viđao telefone na kojima se može podešavati blenda ili bar nešto vezano za istu.

Moglo je samo na Samsungu S9 i S10 (N9 i N10) i to samo da se bira između 2 veličine blende.
Možda I na još nekom fonu...

Јел и код осталих после последњих ажурирања у камери константо стоји ноћни режим?

Probaj ocisti kes i data kamere,jeko rece da je to pomoglo sa nekim problemom

@dule2303 чишћење кеша не помаже, а брисање data ми брише цео folder Camera? Не бих да обришем 500 - 600 слика и видео записа 😂
Рече ми колега да је њему рецимо на А51 исто тако...

Meni kad su "zabola" podešavanja kamere, jedino mi vraćanje na fabrička podešavanja pomoglo.

Meni na s21 sve radi normalno,neko je imao problem da. Ine imao portet video i brisanjem kesa i data podataka pojavilo sr a zasto bi ti pobrisao slike?

Meni na s21 sve radi normalno,neko je imao problem da. Ine imao portet video i brisanjem kesa i data podataka pojavilo sr a zasto bi ti pobrisao slike?
Није проблем да пребацим цео folder на лаптоп или меморијску... Ипак ту има неких фајлова још са старог S9 не бих да се коцкам🙂
2х сам обрисао кеш, и ево сад је све нормално, није ми се ово никад десило али срећа нестаде 😀
Хвала пуно @dule2303

Prilozi

• Screenshot_20220323-191647_Settings.jpg
    Screenshot_20220323-191647_Settings.jpg
    34.7 KB · Pregleda: 24
Stigao OneUI 4.1 na MSR (Telenor/Yettel).

Prilozi

• Screenshot_20220325-115958_Software update.jpg
    Screenshot_20220325-115958_Software update.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 12
Mislim da nema e-sim. 99,9% sam siguran.

Po onome sto sam gledao na netu, to sam i ja procitao da nema. Ali hajde da pitam za svaki slucaj. Mislio sam da uzmem n20 ultra sa sd ali da ima esim.
Jos jedno pitanje, da li je toliko losa baterija na n20 ultra exynos?
Razmisljam se izmedju s21 ultra i n20 ultra.

Ne uzimaj note 20 ultra ex nikako,jedan od najvecih promasaja ,losa baterija,signal. Sve je mnogo bolje na sd varijanti ,imao sam oba. S21 ultra mozes slobodno da uzmes tu je ex dobar i sam ga koristim jos uvek. E sad ako volis note ganjaj sd ako ti olovka nije bitna onda s21u

Exy 990 jedan veliki fail za N20 Ultra. Kao što reče @dule2303, lagano preskoči Exynos.

Veliko hvala na savetima.
Note sa sd mi je bio prvi izbor, ali kupujem onda bez garancije i macku u dzaku. Pa me to odvraca.
S21 ultra se sada prodaje na kp sa garancijom sto je svakako dobro imati.

Sad da biram.izmedju izmedju n20u sd i s21u ex ne znam koji bih odabrao ,oba su sjajna. Po meni je note najlepsi tel ikad i da nije ovog prokletog ex u s22u vec bih gabkupio samo zboh izgleda. Kazem ti ako ti olovka nije bitan faktor bolje uzmi s21u i zbog garancije i zbog kamere koja je bolja nego na n20u,nije drasticno ali je bolja

Olovka i nije bas toliko bitna. Koristim je, ali ne toliko cesto i svakodnevno. Svakako s21u je podrzava.
Srce naginje ka note jer su mi svi poslednji telefoni bili note.
Praticu oglase, mozda se pojavi sd verzija sa esim. Ako uopste postoji sd sa esim?

Ja koliko se secam imao sam sd hk koji je bio dual sim i on nije imao mogucnost za esim. Ako vec ganjas n20u sd juri HK verziju,on ti je dual sim,amerikanci su single sim

U pravu si Dule, nema N20U Hong Kong verzija esim. Xylite, treba da znaš da je baterija na poslednjim verzijama softvera za N20U prilično lošija nego što je bila na početku, tako da imaj to u vidu. Nije loša kao na exynosu ali definitivno nije sjajna. A da je najlepši telefon, definitivno jeste.

Izgleda da tas preteze na s21u.
Ako se uzme telefon sa kp sa garancijom operatera, ja je mogu licno ostvariti?

Bolje napravi odmah sa nekim ugovor kod notara i miran si posle. Praktično je tada sve u tvojim rukama.

Ovde naravno mislim na vlasnika ugovora, ne na preprodavca, jer od njih leba nema :).

Verovatnoca da ti zamene ceo uredja cak i da se nesto desi je vrlo mala ali si svakako sigurniji ako overis kod notara sa vlasnikom ugovora ,kao sto kaze @vojkan85

Sad da biram.izmedju izmedju n20u sd i s21u ex ne znam koji bih odabrao ,oba su sjajna. Po meni je note najlepsi tel ikad i da nije ovog prokletog ex u s22u vec bih gabkupio samo zboh izgleda. Kazem ti ako ti olovka nije bitan faktor bolje uzmi s21u i zbog garancije i zbog kamere koja je bolja nego na n20u,nije drasticno ali je bolja
Dule je l ima posebna oznaka N20 U SD koju treba juriti ili su svi ok sa SD ?

Vrh Dno