Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Pa ne, samo se na belim pozadinama vide obrisi ikonica tih dole, ali bas moras da se zagledas

To se meni desava na jednoj s3
Mozda je bio tel ukljucen na suncu pa se ikonice preslikale lolo
Ko to moze znati
A joj nemoj lupati tako ako ne znaš...
Čuj telefon uključen na suncu, pa se ikonice preslikale...

Djuro to je takozvani burn in, dobija se usled jakog osvetljenja i pogotovo ako je upaljen telefon dugo sa istom slikom. Opšte poznato za amoled. Za to nema leka, jedino novi display. Ako si skoro kupio, vrati telefon, traži drugi.

Zato sto svaki amoled displej pre ili kasnije zavrsi tako. Jedino pitanje-kad ce-zavisi od nivoa osvetljenja na kojem se drzi displej i od duzine izlozenosti ekrana staticnom prikazu koji se ,ureze,.
Te aplikacije koje navodno popravljaju burn in su gubljenje vremena.

Djilkos ns koliko tobsmetabekranu osim vizuelno? Jel moze da rikne zbog toga ili je to to i on sad tako sljaka?

Ja sam imao note 3godine i to nikad nisam videom takodje dosta amoled ekrana sam imao i video. I ni jedan to nije imao osim s3 koju sad imam. Kao sto se moze javiti mrtav pixel na lcdu tako i poneki amoled zapati od ovoga. Nece svi amoledi dobiti burn in.

Svi amoledi ce kad tad dobiti burn in. Molim te ne pricaj o onome sto ocigledno nisi znao do pre par sati. A i ima korisnika koji uopste paznju na to ne obracaju.

Nece svi amoledi dobiti burn in.

Opet netačno.

Molim te pre nego što kreneš da pričaš malo se informisi da ljudi ne pomisle nešto drugo.

Volim ja amoled i meni je to najbolji ekran za mobilne koji postoji, za monitore sam više za ips, ali svaki amoled će pre ili kasnije zapatiti od burn in-a.

Moj stari N1 ima burn in gde je notification bar. Ovo ne bi ni primetio da nisam stavio Nova Launcher kad sam ga davao zeni nakon sto joj je crkao S2. Ostavio sam da desk moze da se rotira i tad sam to primetio ali osim slabe baterije telefon i dalje sljaka bez problema

pa pričam iz svog iskustva a i iz onoga što sam pronašao iz raznih izvora na internetu, za burn in nikada ne bih ni saznao da nisam to primetio na ovoj s3. tako da je sasvim tačna konstatacija.
Imam u stanu i dalje s1 plus koji je star bog te pitaj koliko i on ima amoled ekran i nema burn in efekat.

Elem, slučajno sam otvorio prvu stranicu ove teme i super je šta se sve pričalo o ovom telefonu kad je bio najavljen i kako je dočekan "kod forumaša" bila mu je predvidjena propast al eto note je jedan od najuspešnijih telefona :)

slaba baterija nema veze sa tim, od slabe baterije može eventualno da ti pobrljavi ekran kad padne ispod odredjenog procenta ali kad ga napuniš opet će biti okej :D

ps imao sam prilike da se igram sa demo verzijom koja je godinu dana stajala uključena u punjač sa ekranom upaljenim na max i nema taj efekat, tako da u nekom životnom veku koji je 2-3 godine burn in ne bi trebalo da se pojavi.

i da, djilkošu sveznajući amoled se uopšte ne proizvodi za desktop monitore iz praktičnih razloga:p

Poslednja izmena:
Jako ti iskustvo, "na suncu se ikonice preslikale"... Nisi ti ni cuo za burn in do danas. To sto ga nisi primetio ne znaci da ga nema, vise je verovatno da volis da drzis sarene slicice na homescreenu pa ti je promakao. Ili jos verovatnije, da ne govoris istinu.

druže moj, ako ne umeš da prepoznaš ironiju otidji kod oftalmologa, ne znam šta bih ti drugo rekao. "na suncu se ikonice preslikale ("lolo" ti fali u citatu)"
imam telefon na kome se to manifestuje već par meseci i od tada sam upoznat sa tim problemom. sve ikoice na svim mojim telefonima su "stock" i kad ih namestim ne menjam im raspored. pozadine su uglavnom crne. a kad startujes hrom ili neki drugi browser ceo ekran bude beo pa je nemoguće a ne primetiti burn in ;)
amoled ekran ima prilično kratak vek trajanja u poredjenju sa drugim tehnologijama, ali i uredjaji u koje se ugradjuje nisu namenjeni da traju duže od 3 godine, veća je verovatnoća da ćeš ekran razbiti ili da će ga neki drugi faktor uništiti nego što će ti se pojaviti burn in.
Na dosta nexusa se ljudima pojavio burn in na bukvalno novim telefonima i to je verovantno fabrička greška jer je amOled sastavljen od organskih materija, organskih svetlo emitujućih dioda, na srpskom. ima na vikipediji, mene su terali na faxu da učim o diodama pre no sam i čuo za oled ekran pa sam ipak malo potkovan :)

Bar navedi u šta sumnjaš da ti odmah otklonim sumnju :)

Poslednja izmena:
Primetio sam lolo-sta god to znacilo, ali to ne znaci da je tacno da ti se na drugim uredjajima nisu pojavili. Ajde slikaj u mraku displej na beloj ili plavoj pozadini i 60% osvetljenja na tom telefonu za koji kazes da posle 3 godine nema burn in, da vidimo. Trebas Samsungu da pises, to je senzacionalna cinjenica. Ja jesam video S3 amoled ekran koji posle 2 godine skoro uopste nije burnovao, ali je lik ciji je fon 95% vremena provodio u zatvorenom, osvetljenje tipa 30%, ccreen on time 30 min dnevno max. Ali opet je imao malo

Poslednja izmena:
Sa slikom danasnjih novina pozadi, u polumraku :D bar na 60%, da se lakse vidi, nije to uslov konkursa. Mada,cudi me da ne kapiras da ne mozes da dobijes ovu diskusiju cak ni da nema ni malo burn ina, al ajde.

Poslednja izmena:
A jeste i mimi oro da djuska i pući se lolo
2fdcd2029efe6dd0e1b5a94de4697ea3.jpg

a4e52719288939fc610a6e5693fe5ec3.jpg

Poslednja izmena:
Ne bih znao druze, za Mimi Oro si mozda strucan vise nego za AMOLED :D ako, podrzavam. Ne gubis vreme kao ostali nerdovi ;)

jesam, i razni tipovi pacijenata koji se provlače internet bespućima su mi uža specijalnost, zabole me za dobijanje diskusije, 4godine star telefon pa ti vidi, zamisli nema ni jedan burn in.

Da nisi ti jedan od onih pacijenata sto umisljaju da su doktori? Eh, bolje da si zamislio da si Napoleon ili Dzingis Kan, da imas cime da se pohvalis,a ne amoledom starim 4 godine koji nema burn in :d

A sad, on a serious note: kad kazem da ne mozes da dokazes svoju tvrdnju, to i mislim, jer: mozda je displej skoro menjan; mozda ima smesno vreme koriscenja iako je ekran star, tipa 20 min SoT dnevno u proseku; mozes da slikas nesto drugo i da kazes da je to-to jer je internet pun pacijenata koji misle da su doktori specijalizovani za iste. Sto bih ja ili bilo ko drugi verovao random liku s neta koga ne zna vise nego sopstvenim ocima+ljudima s kojima je pricao+svemu sto je procitao na tu temu? Toliko o tome od mene, hvala sto ste ucestvovali :)

Pa mnogo me baš boli da li ćeš verovati. Prodajem ovaj s plus pa ako te interesuje da se udubljujes ti ga pronadji na oglasima pa testiraj :)
Ekran i nije namenjen da radi 24h. Prvi limitirajuci faktor je baterija tako da je max 4h dnevno sto mu prostom matematikom izadje 4*365*4 = 5840h za 4 godine.
Sto je smesna cifra za amoled.
Po tvojoj prici svaki amoled ce oboleti od burn in-a i to je notorna glupost. I to ce se desiti samo ako ti se jedna te ista staticka slika prikazuje na ekranu prilicno dug period vremena a sumnjam da nekome telefon sluzi da mu prikazuje istu sliku. Mozda tebi

Inace od burn ina moze "oboleti" svaki ekran. I crt i lcd i plasma i (am)oled
Tako sa prica o tome da je to mana amoled tehnologije ne stoji.
Prva stvar gde bi trebalo da imam burn in na svakom ekranu je ikonica za status mreze jer je to uvek na istom mestu i uvek isti prikaz ima i zamisli to nije "burn in-ovano"

" It is said that the chemical breakdown in the semiconductors occurs in four steps: 1) recombination of charge carriers through the absorption of UV light, 2) homolytic dissociation, 3) subsequent radical addition reactions that form π radicals, and 4) disproportionation between two radicals resulting in hydrogen-" - wikipedia

izgleda da moja *******cija o telefonu na suncu i nije baš tako daleko od istine. sunce = uv.

Poslednja izmena:
Vrh Dno