Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Његов Note има другачију слику на кутији , ситнију текстуру позади и лајсна около је тамнија . Имао је ICS инсталиран а приозведен у Вијетнаму :S:

Da nije neka kineska kopija?

Koji stabilan ICS ili JB ROM preporucujete?

Telefon je sa Telenor-a, Android version 2.3.6, Baseband version N7000XXLA4, Kernel version 2.6.35.7-N7000XXLA6-CL907341 dpi@DELL174 #2, Build number GINGERBREAD.XXLA6

Kako to najsigurnije da uradim (neki link sa uputstvom)?

Koji stabilan ICS ili JB ROM preporucujete?

Telefon je sa Telenor-a, Android version 2.3.6, Baseband version N7000XXLA4, Kernel version 2.6.35.7-N7000XXLA6-CL907341 dpi@DELL174 #2, Build number GINGERBREAD.XXLA6

Kako to najsigurnije da uradim (neki link sa uputstvom)?

Provereno 100%. Sve radi odlično. ;)

Poslednja izmena:
Jel se negde pominje datum izlaska oficijalnog JB-a? Skoro dve nedelje je proslo od kako je S2 dobio JB update a mi jos nista... :(

Kraj februara koliko se secam.

Kad god dosla, dobro dosla mi, jer jedno za drugo mi smo stvoreni... ;) JB je ono pravo...

Јел' може са Ultimate 5.1 да се врати на сток ICS ?

Preko Odina moze fabricki kod svakog Samsunga koliko mi je poznato...

Da prijavim HellyBean, taj ROM mi radi solidno, prilicno cist Android 4.2.1...

Jutros poceo da mi treperi ekran, i da se gasi mob nakon istog, skinem zadnji poklopac i imam sta da vidim, baterija nabubrila samo tako.
Sto je najgore telefon jedva presao godinu dana, a ne punim ga svako vece. Uzas kad se uporedi sa SE baterijama koje su u savrsenom stanju nakon 15godina rada (samo sto je telefon pregazilo vreme pa isti bleji u fioci).

PS-Zna li neko gde ima baterija da se kupi osim u BGE jer mi je na totalno suprotnom delu grada

Poslednja izmena:
Nadji preko kupujemnprodajem ima par njih sa originalnim delovima, a mozda i u sve za mob na bulevaru. Imas ih i na netu. Ja sam kod njih kupovao i zadovoljan sam.

Jutros poceo da mi treperi ekran, i da se gasi mob nakon istog, skinem zadnji poklopac i imam sta da vidim, baterija nabubrila samo tako.
Sto je najgore telefon jedva presao godinu dana, a ne punim ga svako vece. Uzas kad se uporedi sa SE baterijama koje su u savrsenom stanju nakon 15godina rada (samo sto je telefon pregazilo vreme pa isti bleji u fioci).

PS-Zna li neko gde ima baterija da se kupi osim u BGE jer mi je na totalno suprotnom delu grada

Nemoj da ostavljas telefon preko noci na punjacu. Mislim da to :hump: bateriju.

Misliš pogrešno :) Punjač prestaje sa radom onog trenutka kada baterija dostigne maksimalni kapacitet napunjenosti. Stoga, bilo da držiš telefon na punjaču samo dok se ne napuni, ili mesec dana, isto ti je i nema nikakvog uticaja na bateriju.

Nemoj da ostavljas telefon preko noci na punjacu. Mislim da to :hump: bateriju.

Telefon nikad nije nepotrebno ostajao duze na punjacu, a niti sam imao potrebe da punim bateriju svaki dan, vec svaki drugi... Cak sta vise baterija je extra drzala. Telefon nikad nije drzan na suncu niti u pretoplim prostorijama sto bi moglo da ubrza starenje baterije ali eto baxz def...

Mislim da mi je upravo izdahnuo Note. :(
Malo sam igrao NFS MW preko MHL kabla i posle sam upalio tune in radio i ubo kabal od zvucnika u phone. MHL sam ostavio ukljucen u monitor i phone posto sam bez kompa nek neukljucujem i iskljucujem kabal iz phona 100x na dan. Samo sam phone ugasio na power dugme odnosno ugasio sam samo ekran. Muzika je normalno nastavila da svira. Baterija je tad bila na nekih 60% posto iako u MHL kabal ide napajanje phone kad se uposli na HDMI trosi vise nego sto punjac dopunjuje.

Posle dva sata kad sam dosao i pritisnuo home dugme phone se probudio i pojavila se slika na monitoru koji je spojen preko MHL-a ali na ekranu moba se nije pojavilo nista, samo su se kapacitni dugmici upalili i touch je imao odziv.
Nekako sam iznabadao restart ali posle kad se ugasio nema sanse da se upali. Mrtav... Kad ga stavim na punjac nema reakcije.

Nocu cu srediti komp pa cu pokusati nesto preko Odina mada male su sanse...

Poslednja izmena:
Nasao bateriju , poslao kolegu s posla da je uzme u prolazu i sad je Note ko nov:D

Sad visim na xda zbog problema navedenog gore i vidim da ina novi leak: N7000ZSLM5.

Kazu da je razlika izmedju ovog i LSC ogromna i da samsung treba da se stidi LSC leaka.

Pitanje u vezi "olovke"
Prilicno je neprecizna kada hocu nesto da napisem,jel to moze nekako da se kalibrise ili sta treba da se uradi?
Na fabrickom sam ICS

Sta mu to znaci kad opet pri pritisku na ekran linija se iscrta 1-2 mm dalje od mesta gde je zeleo.

Linija mora da se iscrta tamo gde je pointer/ikona.

Potrazi aplikaciju Reset S-Pen.

Poslednja izmena:
Ukljuceno mi je to,ali mi je tako jos uocljivije odstupanje. Ne mogu da nadjem tu reset opciju. Nesto mi pada na pamet da nije mozda to odstupanje zbog folije preko ekrana? A jel kod vas na fonovima ok kalibrisana olovka?

Malo se poravnalo pomocu te app,ali i dalje ima primetnog odstupanja,***a valjda tako mora. Hvala u svakom slucaju

Vrh Dno