Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 8

Ne, SE ima slabiju kameru od 7. Čim ih na XDA porede sa iP7 (starim nekoliko godina) onda je jasno koliko je loša fabrička kamera note 8. Probao sam tu verziju, kao i starije, kao i one za S9... uglavnom okine 2 slike i zakuca, mnogo potrošenog vremena i nerviranja (a imam iskustva sa GCam i to dugo od predgodnih modela). Sa GCam su tek kakve treba da budu sa uređajem ove klase i cene. Problem je što čas radi, čas ne, treba u pasulj da se gleda. Ne može se na nju osloniti. Na SD procesorima to radi kako treba, na našim Exy više ne radi nego što radi. Nisam ni ja neki tip što non stop slika prednjom kamerom, ali kad mi zatreba to mora biti odlično, spram cenovne klase koju koristim.
Zvuk dolaznih poruka/poziva na viberu je sramno tih, nema šanse da se čuje da zvoni u jakni. Baterija loša. Ostale stvari su odlične i zadovoljstvo je koristiti ih na Note 8, ali te tri su me jako nervirale.
Po meni Samsung šiša vunu gore nego Apple za poluproizvod koji su izbacili (za mene i ovu lovu to mora biti kompletan uređaj). Ne mogu samo da stave bruka ekran i da odvale cenu, sve treba da bude egal.

Ne, SE ima slabiju kameru od 7. Čim ih na XDA porede sa iP7 (starim nekoliko godina) onda je jasno koliko je loša fabrička kamera note 8. Probao sam tu verziju, kao i starije, kao i one za S9... uglavnom okine 2 slike i zakuca, mnogo potrošenog vremena i nerviranja (a imam iskustva sa GCam i to dugo od predgodnih modela). Sa GCam su tek kakve treba da budu sa uređajem ove klase i cene. Problem je što čas radi, čas ne, treba u pasulj da se gleda. Ne može se na nju osloniti. Na SD procesorima to radi kako treba, na našim Exy više ne radi nego što radi. Nisam ni ja neki tip što non stop slika prednjom kamerom, ali kad mi zatreba to mora biti odlično, spram cenovne klase koju koristim.
Zvuk dolaznih poruka/poziva na viberu je sramno tih, nema šanse da se čuje da zvoni u jakni. Baterija loša. Ostale stvari su odlične i zadovoljstvo je koristiti ih na Note 8, ali te tri su me jako nervirale.
Po meni Samsung šiša vunu gore nego Apple za poluproizvod koji su izbacili (za mene i ovu lovu to mora biti kompletan uređaj). Ne mogu samo da stave bruka ekran i da odvale cenu, sve treba da bude egal.
Upravo. Ne samo iPhone, već i Xiaomi koji je daleko u nižem rangu makar po ceni, sa GCam pa čak i sa stock kamerom (mi8 i mix2s) bez problema šije N8. Daleko je N8 od lošeg uređaja, da se razumemo, ali ima tih sitnica koje bi stvarno trebale biti na višem nivou jer košta zaista dosta.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ja sam zadovoljan sa Note 8, koristim ga vec skoro mesec dana.
Izgura mi tri dana baterija, valjda zato sto ne igram igre i sto sam dobar deo dana kuci pa ga ne cackam stalno 🙂
Selfije ne pucam pa ne znam to, ali mi je sasvim solidan za standardno slikanje.

Brz kao prvog dana, nisam ga ni jednom restartovao, ali gasim pozadinske procesore u Device maintenance stalno.

Ja sam zadovoljan sa Note 8, koristim ga vec skoro mesec dana.
Izgura mi tri dana baterija, valjda zato sto ne igram igre i sto sam dobar deo dana kuci pa ga ne cackam stalno 🙂
Selfije ne pucam pa ne znam to, ali mi je sasvim solidan za standardno slikanje.

Brz kao prvog dana, nisam ga ni jednom restartovao, ali gasim pozadinske procesore u Device maintenance stalno.
Sta li ti radis sa njim kad izgura tri dana? Mislim bez uvredee..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Pa valjda je pitanje sta mu NE radim 😀

Bukvalno ga stavim na punjac i ujutru ga otkacim. Izgura taj dan, sledeci dan i onaj tamo treci dan, tek mu uvece bude 15% baterija.
Dnevno dosta poziva (odokativno 20-30), sms (dnevno 10+), viber poruka (tu dosta), pomalo youtube-a i provera emaila redovno. Solidno vremena na KP sajtu i to je to.

Igrice ne igram, ne slusam muziku i retko koristim kameru, valjda je to razlog dugotrajne baterije.

Poslednja izmena:
Pics or it didn't happen [emoji41]

Ja ako prebacim 15-16h na bateriji, od čega je 4h SOT, pevam [emoji1787] Doduše jesam heavy user ali ipak

Pics or it didn't happen [emoji41]

Ja ako prebacim 15-16h na bateriji, od čega je 4h SOT, pevam [emoji1787] Doduše jesam heavy user ali ipak
Relanooo 😀

Pa zato smo i kupili telefone, da nam sluze za sve zivo i da ih koristis maxx. A ne da stoji pod stakleno zvono 😀

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Isto. 4 do 4 i po SOT max... Maltretiram ga kao i svaki mob

Mebi je na fhd.. ne vidim razliku na wqhd... jel je vidi neko?!

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Manji su mi stikeri na Vajberu [emoji1787]

E pa onda mi je upao odlican primerak telefona, a i ocigledno ga ne koristim intenzivno kao vi.

Jeste ljepse sve, ali uzme do pola sata sota, makar meni, sto je logicno.

28k dinara

Bull by NikolassStojanović
Ilustrovano na Note 8 u ibis Paint X-u i Autodesk SketchBook-u

PENUP : https://m.penup.com/artwork/1543435279301232?ref=app

DeviantArt : https://www.deviantart.com/nikolass83gianni/art/Bull-by-nikolass-774499486
130edc9c1c2639dc987ce83217bacdce.jpg
a8f089e89f6a26759aa0379738930b35.jpg

Nije da kukam nesto ali stvarno preteruju, evo sutra 1. Decembar meni idalje septembarski stoji... Nemam apslolutno nikakvu potrebu da radim update svaki mesec, ali bas su bezobrazni...
U cemu je problem? Telenoru?
Malo me je apple razmazio tokom zadnjih godina pa sam zaboravio na ovakva desavanja na Samsungu..

Odrzavanje uredjaja.. upotreba baterije..

Trenutno 62% baterije (juce ujutro napunjen).

Usage 26h, 35h Estimated battery life

Screen (16%): 2h 47m
Device ide/Active use (6%): 1d 2h
Chrome (4%): 1h 45m
Android system 3%
Andorid Is (2%): 21m (to je zbog update-a)
Google Play services (1%): 21m (update-i)

Jel su to neki normalni podaci ?

Po ovima podacima ispada da mi baterija traje oko 2,5 dana.

Sto se poklapa sa onim mojim sto sam rekao, stavi se uvece na punjac, puni se tokom noci i ostaje na punjacu i traje taj dan, sledeci dan i do narednog dana uvece.

Poslednja izmena:
Ako je nekome ostala jedna bocica lepka iz whitestone-a, a ne treba mu, nek mi pusti pp, hitno

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Danas u Samsung radnjama bio Note 8 75.000 dinara - sutra vec nece biti ta cena. Sta vi kazete, da li je to dobra kupovina ili ne?

Godinu i po star model. Mnogo je.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno