Pozdrav,imao sam priliku da koristim Samsung Galaxy Note 5 nekoliko nedelja i ovo su moji utisci.Telefon zaista lepo leži u ruci iako je zaista veliki i ima staklena leđa zahvaljujući zakrivljenim ivicama pozadi,mnogo bolje leži nego S6 Edge+ koji je iste veličine.Ekran je zaista fenomenalan,po meni uz S6 edge+ trenutno najbolji ekran,naravno radi se o Super AMOLED panelu.Baterija je meni dobro služila,1-2 dana,nekad i 3 dana,uz ozbiljniji gaming i 1440p video,slušanje muzike lagano izgura 1 dan.Još jedna dobra strana je to što podržava Quick Charge i Bežično punjenje.Kamera je po meni isto zaista dobra,puno opcija,modova,video je takođe odličan(2160p 30 FPS,1080p 60 FPS,Dual video Record...),prednja je isto odlična za selfie,ali nije uopšte loša ni za video jer podržava 1440p VIDEO,Auto HDR.Performanse su narvno odlične,zadovoljiće sve što želite(gaming,video u viskoj rezoluciji,surf netom sa više prozora...),ali ipak je sporiji i na benchmarku(Antutu na primer,Note 5 je imao oko 83K,a iPhone 6S 132K) i u radu od iPhone 6S,ali naravno to je već zalaženje u sitna creva.Softver je jedna od mana(ako se tako može reći),ume nekad da uspori,ali čini mi se dosta manje nego što je to bilo pre par godina.S Pen po meni nije ništa posebno,ja ga ne koristim skoro uopšte,FingerPrint je munjevito brz.Zvučnik je dobar,ima boljih,ali ovaj je zaista zadovoljavajući.Moje mišljenje je da će Note serija ubrzo nestati jer koliko sam čuo postojaće S7 Plus koji će biti otprilike iste veličine,takođe Note 5 nije dostupan svuda,a i nema nešto što bi se izdvojilo od S6,po meni ima boljih i jeftinijih protivnika(na primer S6 u DE košta 479€ u najskupljem slučaju,a može se naći za dosta manje pare,a nema prevelike razlike između ova 2 modela da bi morali da izdvojite ber 200€ više)