Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Ma da, nije prosla ni trecina godine od predstavljanja i vec u kobasice :d

U oglasima vec pala cena na 560e, jedino sto nema silver. Valjda se ta boja najvise prodaje.

Dobra notara skroz. Juče sam je probao malo duže. Bolje leži u ruci pa je utisak daleko veći. Bila je ova silver varijanta. Kome treba ono u životu. Ogledalo fazon. Al dobro ima nas raznih :)

Mene su ''kupili'' ovi najnoviji amoledi, nekoliko puta u poslednje vreme sam koristio S6 i realno taj displej je blizu savrsenstva :) Prvi put da display mate sajt ne laze. Sredili su kompletnu kalibraciju i prikaz boja (mislim na ovo sto se vidi golim okom, naravno da i sintetika to pokazuje ali najbitnije je ono sto vidis), bela je dosta bolja od starih amoleda + je tu i veoma jako osvetljenje (kad zatreba, jednom dnevno ili nedeljno, nebitno).
Ali realno nema tu vecih razlika izmedju kvalitetnih IPS i S6 amoleda samo ipak prikaz crne, posebno iz ugla u zamracenoj prostoriji.. e tu IPS displeji tesko da imaju sta da traze mada mi to nije presudno. Al' da se ne lazemo, voleo bih da imam S6 displej na Z2.

A note 5/S6e+ imaju navodno jos malo bolje amolede. Bukvalno su uklonili sve mane sto se tice prikaza osim ''smearinga'' a za burn in se ne cimam previse, mozda u slucaju da kupujem 12+ meseci star primerak ali kada su novi telefoni u pitanju ne bih razmisljao uopste o tome. Mada mozda neki operater pokusa da zavali primerak koji je stajao izlozen u poslovnici :d

Poslednja izmena:
Dobra notara skroz. Juče sam je probao malo duže. Bolje leži u ruci pa je utisak daleko veći. Bila je ova silver varijanta. Kome treba ono u životu. Ogledalo fazon. Al dobro ima nas raznih :)

Nisam video uzivo, koliko sam citao najvise im se svidja silver/titanium varijanta. Odgledao neki unboxing video i fino se uklapa uz ram, e sad koliko sljasti na svetlu ne znam.

Telefon bio bio savrsen samo da nema tako shugava staklena ledja...

Zalepis neku matt foliju pozadi i to je to :) A staklo ako nekada i pukne.. pa ***a, originalna su 5-6e + zamena ali sve to bar mozes da zamenis dok na alu telefonima ostaju trajna ostecenja ''na ledjima'' ako padne na hrapav beton npr.

Ni ja ne volim ''staklene'' telefone i tu mi najvise smeta sto klizaju iz ruke i skupljaju otiske ali realno klizaju i full alu telefoni. Opet neka folija moze da resi problem na Note 5..

Ja sam uzeo par futrola. Spigen je najbolja ali telefon je ogroman sa njom. Sad koristim neku ultra think providnu silikonsku ali ni to mi nije neko resenje.
Sto kazes mozda je najbolje folija da se zalepi. Ali opet, ovo glupavo socivo strci:)

Jel multitasking radi isto kao i na S6?

Zalepis neku matt foliju pozadi i to je to :) A staklo ako nekada i pukne.. pa ***a, originalna su 5-6e + zamena ali sve to bar mozes da zamenis dok na alu telefonima ostaju trajna ostecenja ''na ledjima'' ako padne na hrapav beton npr.

Ni ja ne volim ''staklene'' telefone i tu mi najvise smeta sto klizaju iz ruke i skupljaju otiske ali realno klizaju i full alu telefoni. Opet neka folija moze da resi problem na Note 5..

Ne verujem da su original stakla bas 5-6 evra.
Za z2 su kineska 5-6 evra i onda dobijes led van centra i problem prilikom fotografisanja.
A original ne znam ni gde ima da se uzme sev ovlascenog servisa.

Ja gledao kod druga ram usage... Sistem uzima 1.7 - 1.9 GB :D
još 600 mb njegovih aplikacija i za keširanje ima oko 1 GB kao Nexus 5, samo što ih ne puni kako treba :D

Nesto bolje zbog gigabajt rama vise, ali i dalje je zalosno u poredjenju sa nexus/sony mt npr.

A *** dal su normalni, sto to ne srede vec jednom. Da mi youtube posle ponovnog dizanja ne krene iz pocetka, zar je to toliko tesko napraviti.

Meni je na S6 crkao OIS mehanizam, a pun net prituzbi na to na S6 i NOte 4 telefonima. Pretpostavljam da je kamera modul isti kao i na S6?

Nema leba od samsung ram menadžmenta...
Sreća imaju brutalan hardver pa je telefon brz :)

A *** dal su normalni, sto to ne srede vec jednom. Da mi youtube posle ponovnog dizanja ne krene iz pocetka, zar je to toliko tesko napraviti.

Meni je na S6 crkao OIS mehanizam, a pun net prituzbi na to na S6 i NOte 4 telefonima. Pretpostavljam da je kamera modul isti kao i na S6?
Pa druze sam ceo samsunga za mobilno odeljenje nedavno izjavio da nisu u stanju da srede softver i da im je upravo to najveci problem trenutno...sreca pa nedostatke izvlace jakim hardverom.

Mislio sam posle Note 4, S6 i P8 uzeti Note 5 ali sad sam odustao definitivno. S6 sam i prodao 50% zbog toga. I dalje su samo blijeda kopija Iphone-a!

Sta znam, i ja sam ranije tako gledao na to sve, sada sam super zadovoljan notom 4...da mu je autonomija 30% jaca (kao s6 active npr) bio bi mi savrsen...no svako ima drugacije potrebe.

Cist primer je kako me nekada recimo nerviralo sto kad prekinem poziv na samsungu, jos 2 sekunde stoji ekran, sada mi je to super korisno npr jel ako se ne javi koga trazim odma odatle saljem poruku i sl...ljudi se menjaju godinama ;)

heh, volio bi da mogu da steknem takve navike, ali ne mogu :) Ne pristajem tako lako na kompromise :D

Razumem u potpunosti i nadam se da ces naci kompletan proizvod u skorijoj buducnosti.

Nema leba od samsung ram menadžmenta...
Sreća imaju brutalan hardver pa je telefon brz :)
Bas tako, meni licno ne fali taj krsh multitasking koji trenutno ima.... telefon je extra brz i ucitava aplikacije da ne kazem instant. Ja koristim s6 oko 2 nedelje i bas sam zadovoljan. Mozda da je baterija malo bolja al eto ne mozes imati savrsen telefon:).

Dal se isplati za 595e? Nasao sam u jednoj prodavnici u bg-u, naravno garancija je slicna kao u oglasima, znaci nema je. Vidim ima ga i za 560e na kp, ali nigde nema silver varijanta, jedino kod ovih.

Jel mi može netko reći international varijanta N920i jel ima balkanske jezike ili samo englez, i također jel postoji način ako nema da se dođe do balkanskog sučelja?

@MPM nije li malo previse da das 35e vise zamo zbog boje?!

@pav232 za balkanske jezike nisam siguran obzirom da tel nije jos u prodaji na balkanu.

Jel mi može netko reći international varijanta N920i jel ima balkanske jezike ili samo englez, i također jel postoji način ako nema da se dođe do balkanskog sučelja?
Program, mislim da se zove more locale 2. Mana je sto moras da instaliras cini mi javu i imas da petljas par stvari, ne treba root. Mozes da podesis recimo na srpski i ostace srpski i kad deinstaliras program, ali nije moguce posle setanje izmedju engleskog i srpskog, jer svaka promena jezika brise to podesavanje i opet mora preko kompa da se budzi.
P.S. da li neko probao preko spikerfona da prica, ali tako da je zvuk na maksimumu, deluje mi kao da zvucnik u tom slucaju malo probija.
Pozdrav

@MPM nije li malo previse da das 35e vise zamo zbog boje?!

Mislim da jeste, ali mi se silver jedino svidja koliko sam uspeo da vidim uporedne testove.

Za sada ga nigde nema, onaj od 595e silver je u stvari dual sim, mada sam nasao jedan u oglasima za 575e, ali isto dual sim silver. Negde sam procitao da dual hoce da zalaguje ponekad. Meni dve kartice ne trebaju, a valjda ga niko i nece pa zato samo njega i ima.

Poslednja izmena:
Društvo trenutno sam na s5, video sam na Tajlandu u samsung radnji n5 64gb 660e sad se kolebam da li da uzmem ili ne?
1god worldwide warranty

S obzirom da je kod nas 32GB verzija 90 eura manje, a bez garancije, nije losa cena. Jos kad bi mogao barem malo PDVa da otkines...

Nazad
Vrh Dno