Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Da,evo meni danas nesto poludela baterija na z3c, mislim da cu da oborim sot rekord... 3:30 na 66% baterije a koristim sve kao i uvek (ovo me ujedno i najvise nervira kod androida, nikada nisi nacisto na cemu si sa baterijom)!?!

Isuviše vremena i baterije trošite na proveru koliko imate sot-a [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Koji model tacno i koji je je sad Build number? Moj je N920C, AOH4 je bulid.

Nemam pojma, trenutno sa na letu za Južnu afriku, pa pošto je tamo velika stopa kriminala (2. najveća na svetu) ne nosim note, većnajeftiniji windows phone. Proveriću u nedelju kad se vratim...

Sta mislite kada je realno da cena note 5 padne na 500-600 eura?

Skupljam pare da mozda uradim upgrade sa G3 na Note5, doduse jednog dana

Konacno sam imao prilike da procackam Note i Edge+ i odusevljen sam. Bela je konacno popravljena (dosta bolja od Note 4) i veoma je elegantan. Ali mi je Edge+ ostavio jaci utisak. Stvarno je ovaj novi Amoled vrhunski.

Konacno sam imao prilike da procackam Note i Edge+ i odusevljen sam. Bela je konacno popravljena (dosta bolja od Note 4) i veoma je elegantan. Ali mi je Edge+ ostavio jaci utisak. Stvarno je ovaj novi Amoled vrhunski.
Čekaj da uramim ovaj komentar... [emoji12]

Sad ozbiljno, stvarno ekran na Note 4 deluje smesno pored N5.

Evo ga ss sa software info menijem kao sto sam obecao

Prilozi

• Screenshot_2015-09-19-13-34-19.jpg
    Screenshot_2015-09-19-13-34-19.jpg
    569 KB · Pregleda: 272
Bela boja je za tri klase bolja, i sam prikaz i ostrina su daleko bolji. Bas sam odusevljen na prvu.

Meni iskreno smeta ta vristeca bela,čisto bela. I ne vidim neku realnu i primenjenu upotrebu iste. Bitan mi je realan prikaz boja. I naravno crna boja.

Nisu vristece boje uopste. Vise je u pitanju prirodan izgled boja, ne osvetljenost...

Meni iskreno smeta ta vristeca bela,čisto bela. I ne vidim neku realnu i primenjenu upotrebu iste. Bitan mi je realan prikaz boja. I naravno crna boja.
Ne vristi bela uopste, sada je pribliznija IPS beloj nego onom zutilu od ranije. Pricam za basic mod, naravno, jer je u drugim stvarno vristeca.

Vi izgleda niste otkrili modove ekrana, svako moze da odabere sta mu odgovara.
I N4 je mogao da ima tu BELU u cinema modu (koja zapravo vuce na plavo), ali po defaultu u basic je "zuckasta" koja je zapravo prava bela.

Ali cinjenica je da N5 i E+ imaju bolji ekran od N4. Pride su usitnili stvari, grid je sada 5x5 pa sve bolje mnogo izgleda...

Sad posle nedelju dana mogu da sumiram utiske.
Telefon je pravi i pun korak napred. Ipak je daleko bolji od N4, prijatniji je za koriscenje, jeste daleko kvalitetnije izradjen od N4 (ovo se ne primeti toliko kad posle N4 uzmes E+, no kada posle par dana E+ uzmete N4, onda ste u fazonu sta je bre ovo...).
Sto je mozda i najbitnije je kako telefon dobro radi. Ovo je prvi Samsung koji radi kao Nexus, leti, sve brzo, fluidno, za nedelju dana mi nijednom nije ni stucnuo, sve radi ko podmazano.

A multitasking na nivou nexusa, ali galaxy nexusa [emoji48]

Mozete da heatujte koliko hocete, ali je cinjenica da je ovo trenutno najbolji telefon na trzistu.... niti htc niti lg imaju odgovor na note 5 sto se tice produktivnosti za poslovne korisnike (ne gaming mada i po tom pitanju je n5 bolji). Stajlus je zakon, office apps lete, multitasking je vrhunski odradjen a senzora ima na pretek.
Jedino sto nedostaje je malo jaca baterija....makar 3600mah...

Džaba pričati :)
Grid, update, baterija, multitasking, merenje nivoa kiseonika u krvi ...

Sve sami komedijasi...
Bilo bi mnogo korisnije da probate malo kako radi telefon nego sto se zanimate gledajuci kojekakve testove koji nemaju veze sa zivotom.
Cinjenica je da telefon radi fenomenalno, multitasking takodje radi odlicno, da li ce se pogubiti kad za minut otvorim 30 aplikacija pa skacem iz jedne u drugu me ni najmanje ne zanima, u svakodnevnoj upotrebi je bez mane.

Nije to fora sa multitasking-om, caka je što ne može da drži više od 7, 8 aplikacija u ram-u i onda ih pokreće iz početka... Lično meni to ne smeta jer je dosta jak hardware i na note 4 a kamoli na 5-ci...

Kako vam bre ne smeta osakacen multitasking na telefonu od 700 evra, pogotovo sto je to note na kome i mozes da radis nesto konkretno

Vi izgleda niste otkrili modove ekrana, svako moze da odabere sta mu odgovara.
I N4 je mogao da ima tu BELU u cinema modu (koja zapravo vuce na plavo), ali po defaultu u basic je "zuckasta" koja je zapravo prava bela.

Ali cinjenica je da N5 i E+ imaju bolji ekran od N4. Pride su usitnili stvari, grid je sada 5x5 pa sve bolje mnogo izgleda...

Sad posle nedelju dana mogu da sumiram utiske.
Telefon je pravi i pun korak napred. Ipak je daleko bolji od N4, prijatniji je za koriscenje, jeste daleko kvalitetnije izradjen od N4 (ovo se ne primeti toliko kad posle N4 uzmes E+, no kada posle par dana E+ uzmete N4, onda ste u fazonu sta je bre ovo...).
Sto je mozda i najbitnije je kako telefon dobro radi. Ovo je prvi Samsung koji radi kao Nexus, leti, sve brzo, fluidno, za nedelju dana mi nijednom nije ni stucnuo, sve radi ko podmazano.
Na N4 ta bela u basic modu je sve samo ne bela.

Ta bela je bila 6835 kelvina na mom primerku S6 Edge+ i bolja je od većine "plavičastih" belih boja od preko 7500K koje većina proizvođača fura kako bi imali svetliji prikaz.

Nazad
Vrh Dno