Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Ova Shljamsungova odluka da ne isporucuje N5 u Evropu legla je ko kec na deset `` IMPORT-EXPORT BIZNISMENIMA`` ..

Zanimljiva je situacija na oglasima sa note 5, vec moze nov da se nadje za 685,dok je edge + dosta skuplji, sto mi je malo cudno jer je edge plus dostupan i kod operatera dok Note-a 5 zvanično nema kod nas.
Izgleda da ljudi bas padaju na te zakrivljene ekrane i izgled, ja im licno i ne vidim neku primenu osim onih prečica i sata, koje sumnjam da ljudi nesto koriste..
Dobro je da su izbacili taj edge + zajedno sa note-om, bas zbog ovih stvari.

Kapiram da ce note vec oko nove godine moci da se nadje za 600.

Poslednja izmena:
Pa note je vec 2 nedelje po oglasima (i on je bio 900e u startu ako se secas) ne znam sta te to cudi....videces edge+ za 15ak dana koliko ce da padne sa sadasnjih 950 ;)

Ps do nove god note i ispod 600 ima da bude.

Pa note je vec 2 nedelje po oglasima (i on je bio 900e u startu ako se secas) ne znam sta te to cudi....videces edge+ za 15ak dana koliko ce da padne sa sadasnjih 950 ;)

Ps do nove god note i ispod 600 ima da bude.
Da, znam, ali mislim da ce uvek te zakrivljene varijante biti bar za 100€ skuplje samo zbog tog revolucionarnog zakrljivljenog ekrana, verujem da ce i kasnije Edge+ biti skuplji.

Vec na osnovu pisanja u ovoj temi mozemo da vidimo kakvo fantasticno interesovanje vlada za N5 tj E+ :)
Juce sam procitao da Edge+ 64GB zapravo uopste nije jos dostupna u Evropi, kazu bice za par nedelja :) Znaci malo li je sto nas tovare za N5, ali ni 64GB verziju E+ da nam jos ne nude to nisam znao.

Bice dobro interesovanje za N5/S6+ Edge ali za jedno 5-6 meseci, kad bas budu pale cene ;) Ljudima smetaju sve te mane uz ove ludacke cifre, posle kada se spuste ispod 450e bice ok kupovina.

Sta kaze hsv tvoj instikt za N5,koja cena ce biti oko nove godine?

Ja tipujem oko 500-550 eura kao i svaki note do sada

Nije to onda lose. Koliko bi tada onda vredeo S6 u polovnom stanju,3 meseca star?

Pa tu negde bice cena osven ovo ako ne zamati neke stvari sto nece bitu u evropu pa da drzi cenu oko 600 eura duze vreme, ali mislim za 4-5 meseca bice 500-550 eura po mobilarama
Kod nas polovan s6 vidio sam bio je 430 eura u mobilarama

Nema padanja cena dok ne dodje u poslovnice. Uvek su bili skuplji modeli kojih nema kod operatera.

^ tacno ali mislim da ce N5 brzo stici u Evropu. Moze da se desi da nemaju dovoljne proizvodne kapacitete pa su resili da u pocetku iskoriste vremensku prednost u odnosu na IP6s plus u USA pa ce se onda za par meseci prebaciti u Evropu. Zato su i pozurili sa predstavljanjem, i mesec dana prednosti u odnosu na 6s plus moze dobro da se iskoristi.

S6 Edge + cena mora malo brze padati kod nas.. ako pocetkom 2016. 64gb verzija bude oko 450e po oglasima bice to dobra kupovina, za sada je taj model preskup.

Evo, 2h37min sot sada i 20% baterije na Note 3 ... Ma idem da ga bacim odmah. Kakav je to telefon. Ma strašno...

Baterija je dobra... Bio sam ironičan. To sam rekao na konto onih testova za Note 5... Sutra ću imati možda 7. Suština je šta se radi sa telefonom i u kom periodu. A ne uraditi neki "test" i reći kako je dobra ili loša baterija. Za Note 3 znamo da je dobra jer imamo iskustva.. A da ne pričam o Note 2.

Za Note 5 niko ništa ne može da kaže sada... Tek za par meseci će neko moći nešto reći

Za sada se sa slicnim koristenjem ponasa slicno kao S6. Mozda mrvicu bolje. 4.5-5 sati SOT ali zato fast charging je nezamjenjiv. Uletis u kucu, 15 min na punjac i eto te spreman za ostatak dana. Ili brzi punjac za kola (kupio). Ili brzu externu bateriju (i to kupio :D ).

Za sada se sa slicnim koristenjem ponasa slicno kao S6. Mozda mrvicu bolje. 4.5-5 sati SOT ali zato fast charging je nezamjenjiv. Uletis u kucu, 15 min na punjac i eto te spreman za ostatak dana. Ili brzi punjac za kola (kupio). Ili brzu externu bateriju (i to kupio :D ).
Da ali tako i baterija brze umire sa fast charging :)

Ne mogu one toliko brzo da umru koliko ja brzo promijenim telefon :)

Eto vidis, a ja znam ljude kojima s6 3h sot jedva izvlaci...sve je to relativno i zavisi od mnogo faktora.

Externa baterija sa fast charging-om? Koja je to?

Posle dan dva koriscenja E+ utisci su mi malo pomesani.

Ukratko, ovo je najfancy iPhone ikada :)

Prvo taman kad mislis da ne moze bolje oni te iznenade, ekran je jos bolji nego na N4, fantazija.
Osim toga telefon jako lepo i brzo radi, nemam zamerke.

Jako, jako je kvalitetno izradjen i deluje kao drzite jedan komad materijala(unibody) u ruci, ali ja i dalje nisam odusevljen staklom pozadi.
Vrlo je tanak (previse) i klizav, mislim da ce ovo biti prvi telefon koji cu razbiti jer ce mi ispadati. Nekako nisam opusten dok ga koristim. N4 naspram njega deluje kao neka robusna vojna skalamerija, pride je N4 bas osetno tezi.
Toliko stanjivanje je potpuno nepotrebno i sad samo kamera strci vise no ikada.
Vrlo je neobicno sto je sada ekran zaobljen a ledja ravna a materijal isti, ovo rezultuje u tome da ga najcesce uzmem naopako i pokusavam da ga upalim sa ledjima okrenutim ka meni (pride je dugme za stisavanje identicno dugmetu za palenje). Takodje vec koliko puta sam ga spustio ekranom ka stolu sto ne volim da radim zbog grebanja ekrana.
Zakrivljenost ekrana nema nikakvu funkciju osim da izgleda lepo (zaista izgleda), zapravo sam ekran jedva da je zakrivljen, vise je okvir zakrivljen. Edge aplikacija bi mogla identicno da radi i na bilo kom drugom telefonu.

Sve u svemu odlican telefon, ali ne mogu da kazem da sam raspamecen posle N4... Sa druge strane ko voli Apple fenseraj, ovo je po izradi mnogo vise fancy od iP.

Uzeo sam fon pre 3 dana. Ovde u UAE je nesto vise od 530e sa samsung bezicnim punjacem. Hteo sam srebrni, ali ovde u uae imaju samo titanijum zlatni i plavi, pa sam uzeo zlatni.

Fon je ekstra brz i prezadovoljan sam. Aktivirao sam cloud i imam jos 100GB na microsoftovom nalogu.

Ne mogu samo da provalim kako se selektuje tekst..... :/

Da te lepo sluzi :)
Jeftini ti emirati za tehniku ***. Koliko li je s6 tamo ?

To je prava prica :) jos kada bi mogao pdv da se povrati.. Mada je i ovako ozbiljno dobra kupovina.

Ako je uz pretplatu onda baš i nije... Kod nas (vip pretplata 2200) je s6 edge+ 600e a on je skuplji od note5... Još sada kada "okrenu drugi list" možda bude još jeftinije... Čekaj to je s6 za keš bez pretplate?

Nazad
Vrh Dno