Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Pa očigledno nije issue, već feature i neće biti skoro promenjena ta politika.

Ja mislim da će morati nešto da urade po ovom pitanju - mnogo ljudi se žali ...
I to poređenje sa LG softverom, da je nexus bila bi još veća razlika :)

benchmark-smn920f.png

http://www.gsmarena.com/galaxy_note...cc_hints_towards_an_eu_version-news-13690.php

European users pretty peeved about their Note5 version having 3 GB of RAM, against the 4 GB of RAM for the US carriers' Note5 models.
Pa ovi su kraljevi, ne jebu korisnike 2% :D

80 telefona godišnje u 150 verzija za 850 tržišta i regiona = Support 0 bodova :D

Poslednja izmena:
Nemam ništa protiv da proizvođač fura npr 2 različita SoC-a (kao Snapdragon i Exynos), ako oni u praksi treba da ponude približno iste performanse, ali ovo...:trust:
Prodaješ phablet istog imena sa 3 giga rama korisniku iz Evrope po istoj ceni po kojoj kinez ili amerikanac dobijaju uređaj sa 4 giga?
Prvo, šalješ poruku da taj korisnik iz Evrope manje vredi od nekog Amera.
Dugo, prosečan korisnik će možda pogledati par klipova na youtube-u pre kupovine (koje su uglavnom uradili američki youtuberi) i kupiće uređaj nesvestan da dobija slabije hardverske specifikacije (i performanse)

A sa druge strane kažu da neće da omoguće 64bit na exynos verziji jer snapdragon nema tu mogućnost :(
Da ne razdvajaju korisnike - bolje niko da nema :)

Na Note 4 stigao 5.1.1 i nov je kliner :D

screenshot2015-08-27-17-.png

Ma kakvi... Nema šanse da izbace Note 5 sa 3GB ram-a... Tom logikom bi i Edge + imao 3 u Evropi

Totalna hajka na Samsung...

Majke ti, a ko orkestrira tu hajku baš me zanima? ?

Printscreen za loženje širokih narodnih masa, nemojte biti smešni ljudi. Pravi se hajp oko telefona kako bi imao što više očiju uprtih u njega. Ovo je novi pristup Samsunga u marketingu i normalno je očekivati ovakve patke.

Zasto ovolika rasprava oko fona koji se ne moze kupiti legalno u Evropi? Dajte da sacekamo evropsku verziju pa ospemo drvlje i kamenje [emoji3]

Vec zbog tog cekanja su zasluzili drvlje i kamenje, zbog poluproizvoda takodje!!

Energy efficiency of the screen has increased by 21 percent compared with Note 4 (increase in working hours is obvious).The maximum brightness comes to 861 nits in the automatic adjustment. You can link to read these startling figures and the findings on the screen, nothing like this on the market just is not there, and the competitors can not appear in the next few years.

http://mobile-review.com/review/samsung-galaxy-note5.shtml

Google translate na eng i lagano citanje :)

Vec zbog tog cekanja su zasluzili drvlje i kamenje, zbog poluproizvoda takodje!!

E sad poluproizvod.. ne treba preterivati sa hejtom.. i N5 i S6 Edge + su odlicni telefoni ali im fali par opcija ''za zavrsni'' udarac. Micro sd slot i 500-600 mAh vise npr (posledice glumatanja Apple-a).
To od hw, ipak mene najvise nervira TW, to bar kad bi sredili jer je UI/sw ''srce/mozak'' svakog smart uredjaja..

Samsung Galaxy S6 edge+ review

Odlican fon samo sto mnogo sljasti.. mene bi bila sramota da izvadim ovo iz dzepa makar bio sam u nekoj prostoriji.

Poslednja izmena:
Pa kako onda nije poluproizvod kad glavne stvari ne valjaju? Slaba baterija, nema za karticu, ocajan softver. Zar treba jos nesto da fali? :D

Baterija nije ocajna vec dovoljna-prosecna samo ocigledno nije ispunila ocekivanja i hajp iz glasina, da nisu ovoliko stanjili telefone ugradili bi min. 3500 mAh i to je to.
Nema micro sd slot - to znaci da to vise nije Note na neki nacin ali da ima brutalnu bateriju verujem da bi se mnogi odlucili na kupovinu preskupe 64Gb verzije, i to je dovoljno memorije.

A za softver nema opravdanja.. ni on nije ocajan vec nekako nedovrsen i za sw moze da se kaze da je poluproizvod.

Samo kazem da ne treba hejtovati previse, jesu ovo osakaceni i skupi sljasteci kic telefoni ali uopste nisu losi kao sto se pise i prica. Moje neko misljenje, bar dok ne probam S6e+.

Poslednja izmena:
I dalje je to dosta dobar telefon za 99% kupaca i da kazemo jedini pravi konkurent ip6s+.
Naravno ako pogledamo siru sliku

Pozdrav ekipa.. Pošto sam dobio Edge + na recku, odlučih napravit jedan lagani unboxing, al malo mi nejasno čemu nekoliko dislajkova.. Mislim, nije da me sekiraju previše, znam da imam par hejtera pošto sam 2 dobio u prvih 15 pogleda, a video je bio dostupan samo pretplatnicima.. Htjedoh vas pitat jel način unboxinga toliko loš i treba nešto drastično mjenjat ili?

https://www.youtube.com/watch?v=6tQrHtsUEOs

Hvala hvala :)
Biće da se nekome baš izrazito nije svidio unboxing.. sva 4 dislajka su iz Srbije kako kaže googleov analytics..
Čisto me zanimalo zašto, ako je nešto baš toliko loše da probam promijenit :)

Deluje sve ok. Nisi ni malo iritantan, što je meni najbitnije kada gledam unboxing. Možda nekima smeta što si iz Hrvatske... ;) Samo nastavi, nadam se da ćeš uspeti u svom cilju...

Kul skroz. Moze poredjenje velicine malog i velikog Ivice? Ja imam ovog malog pa se razmisljam dal ce biti prevelik. Ivica, jelte :)))

Pa veliki je stvarno - veliki :D
Meni osobno paše ovaj veći i veličina malog mi je bila najveći nedostatak u odnosu na G4 recimo.. Rado bi ti sad oba poslikao al malog sam vratio tako da ono...
Odoka je velik kao Note 4 recimo.. Uzak je ko G4 ali je viši dosta primjerice

@joca89
A ježi ga, Hrvat sam pa ako mi to zamjeraju u cijelom unboxingu nekako ću preživit :)
Mada mi malo nejasno s obzirom da i ja recimo pratim dosta youtubera iz Srbije pa mi nikad nije to smetalo što pričaju tako kako pričaju dok god je video dobar...

Poslednja izmena:
Energy efficiency of the screen has increased by 21 percent compared with Note 4 (increase in working hours is obvious).The maximum brightness comes to 861 nits in the automatic adjustment. You can link to read these startling figures and the findings on the screen, nothing like this on the market just is not there, and the competitors can not appear in the next few years.

:Klanjanje :Klanjanje :hump: :beat:

[YOUTUBE]E4amRY3Skf4[/YOUTUBE]
:d

[YOUTUBE]qJpthH4npZ0[/YOUTUBE]

Baterija nije ocajna vec dovoljna-prosecna samo ocigledno nije ispunila ocekivanja i hajp iz glasina, da nisu ovoliko stanjili telefone ugradili bi min. 3500 mAh i to je to.
Nema micro sd slot - to znaci da to vise nije Note na neki nacin ali da ima brutalnu bateriju verujem da bi se mnogi odlucili na kupovinu preskupe 64Gb verzije, i to je dovoljno memorije.

A za softver nema opravdanja.. ni on nije ocajan vec nekako nedovrsen i za sw moze da se kaze da je poluproizvod.

Samo kazem da ne treba hejtovati previse, jesu ovo osakaceni i skupi sljasteci kic telefoni ali uopste nisu losi kao sto se pise i prica. Moje neko misljenje, bar dok ne probam S6e+.

Pa ocajna je u odnosu na ono kakva je bila na Note seriji uvek. Nije bitno na sta bi se ko odlucio vec je mana nedostatak slota. A softver je tragican. Kako ga drugacije okarakterisati posle ove bruke sa multitaskom?

Nazad
Vrh Dno