Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Pa veliki je stvarno - veliki :D
Meni osobno paše ovaj veći i veličina malog mi je bila najveći nedostatak u odnosu na G4 recimo.. Rado bi ti sad oba poslikao al malog sam vratio tako da ono...
Odoka je velik kao Note 4 recimo.. Uzak je ko G4 ali je viši dosta primjerice

@joca89

A ježi ga, Hrvat sam pa ako mi to zamjeraju u cijelom unboxingu nekako ću preživit :)
Mada mi malo nejasno s obzirom da i ja recimo pratim dosta youtubera iz Srbije pa mi nikad nije to smetalo što pričaju tako kako pričaju dok god je video dobar...

Ma ne obracaj paznju na to. Ovde na forumu bar ima normalnog sveta.

Baš sam to hteo reći. Samo nastavi sa radom.

Već ti mogu reći. Baterija za klasu bolja nego na G4, odoka u rangu s Noteom 4, ako ne i bolja...
Naprosto me iznenadila, ali kad malo razmislim štedljiviji su i zaslon i procesor nego u Notea 4 pa sve ima nekog smisla kad uzmeš u obzir da je manja i baterija..

Inače mojim načinom korištenja, G4 moram na punjač stavit oko 2 ure popodne kad padne na cca 30-40% jer znam da će mi trebat kasnije..
Ovaj je oko 2 bio na 75%, a krevet je dočekao s nekih 25-30%. Naprosto sam oduševljen..

Mogu samo zamislit što bi bilo da su stavili onih 4100 mAh što se šuškalo..

A što se videa tiče to mi je baš nejasno.. Vidjet ću pravu analalitiku vjerojatno sutra pa ću onda točno znat odakle dolaze dislajkovi.. Nebitno, ako vi kažete da je oke, i još dosta ljudi koje sam pitao, onda se nemam šta sekirat :)

Poslednja izmena:
Iskreno video je cisto amaterski odradjen,za nekog ko se bavi ovim poslom i jos bez trunke humora. Bar na taj nacin da bude zanimljiv. Mislim da su dislajkovi sastavni deo popularnosti i kvaliteta videa. Al to ne treba da te obeshrabi. Samo rokaj napred ;)

Hvala na feedbacku.
A gle, ja ovo i radim amaterski jer profesionalno se u nasoj regiji ovakvim poslom moze bavit eventualno par ljudi koji rade za bug.hr i to je otprilike to.
To sto radim za mob.hr ne znaci da zivim od toga :)
Al da, trudim se malo nabacit koju salu, ocito da mi ne uspijeva.
I da, rado bi da se moze zivit od ovoga, samo bi snimao i usavrsavao to kad god i di god stignem heh. :)

Valjda si svestan koliko slicnih videa (unboxing-a) ima po netu :) Danas cak i deca od 5-7 godina rade iste (uglavnom za konzole, igre, hw, gedzete).

Uz to dislajk ce ti zalepiti verovatno svako ko pusti video sa naslovom na engleskom jeziku a dobije jos jedan u nizu ''generickih'' unboxing videa na jeziku koji ne razume :) Mnogi su alergicni na to, cak i prijavljuju takav video materijal (lupe razlog u YT opcijama). Mozda ne bi bilo lose da stavis i naslov na HR.

E sad, malo je teze snimiti zanimljiv unboxing video.. lakse je kada je review u pitanju tj mozda nije lakse snimiti ali je lakse zainteresovati ljude za preglede. Ja odgledam 1-2 unboxinga o svakom uredjaju i jos premotavam.. vise od toga mi ne treba.

Sto se review-a tice evo klasican primer jednog koji nije previse detaljan, strucan, dosadan za prosecnog korisnika YT - https://www.youtube.com/watch?v=UvKmVYgt4oE

Pa i pored toga ne izaziva zelju da se lupi dislajk, verovatno ce vecina ljudi odgledati malo duze nego inace (cak iako je u pitanju uredjaj koji ih ne zanima previse - kao sto se slucaj sa videom koji sam postavio, ne zanima me toliko ali sam odgledao vise od pola videa). Znaci, zanimljiva, opustajuca muzicka podloga i relativno detaljan opis nekih osnovnih funkcija u istom opustenom a ipak ozbiljnom tonu + dobra video produkcija. Nema ovde forsiranja humora, nije ni potrebno cesto (a i ne moze svako to da iznese na pravi nacin). Nema svako isti stil niti je u stanju sve to da snimi, imas vrhunske IT YT testove gde se likovi cesto sprdaju i glupiraju pa sve to zvuci super i nije napadno a imas i one previse sterilne/dosadne a sa ozbiljnom produkcijom kao i one nesto skromnije a isto tako ozbiljne + daleko zanimljivije za gledanje/slusanje..

Poslednja izmena:
^ Toni je tu neprevazidjen :D I njegovo 'trpanje cevapa' :d :D

Izbrisalo mi prvu poruku..
Ugl situacija je ovakva.
Htio sam stavit iskutijejavanje ali nije stalo jer je predug naziv uredjaja.
Retention je 60% sto je vrlo vrlo visoko, znaci velika vecina ga i pogleda od pocetka do kraja, a spustaju ga svi oni koji otvore na par sekundi, ili greskom ili nebitno, ne svidja im se..
Hvala svakako na duzem komentaru, pogledat cu malo.
Stvar je u tome sto se unboxing video nanovo trazi, osobno ih ne gledam previše jer me zanima recenzija uglavnom, gledao sam ih cisto kao neki orijentir sto bih ja zelio napraviti. Iskreno, da ga opet radim, sad bi ga napravio isto.
80% dislajkova opcenito mi odlazi na Srbiju, a ostatak na Hrvatsku i Sloveniju.. tako da stranci uopce niti ne dolaze na moj kanal..
Ali eo, proucit cu malo sto bih mogao unaprijediti..
Ako itko zna nekog domaceg youtubera koji radi unboxinge smartfona (moze i slicnog), dajte proslijedite da ih pregledam, rijetko gdje naidjem na nesto da bi rekao 'vidi ovaj to super radi'.

Kazem eto, proucit cu malo sto se i kako nudi, al osobno mislim da sam unboxing nije toliko los da je zasluzio bas takav omjer lajkova i dislajkova

80% dislajkova opcenito mi odlazi na Srbiju, a ostatak na Hrvatsku i Sloveniju.. tako da stranci uopce niti ne dolaze na moj kanal..

Znam ali sam mislio na to da ce vremenom poceti i ''stranci'' da gledaju tvoj klip a onda verovatno sledi jos dislajkova iz razloga koji sam naveo iznad :)

Pogledaj na YT Btekt i Clove unboxing/review klipove.. prilicno su dobri u svakom smislu, mozda i taman za vecinu YT korisnika :)

Pazi unboxing je nezvahalan jer svi vec znaju sta je u kutiji kako izgleda tel i sl. Tvoje je da ga ucinis ili zanimljivim ili max profesionalnim sa osvrtom na specs i neke utiske kako je na tebe ostavio uredjaj. Ti nisi uradio nista od toga. Sve je bilo spetljano i nabrzaka.

Prvi utisci su bili video ranije, to sam mozda trebao naglasiti u videu.. no sve 5, hvala na pomoci :)
Bice iduci bolji

Koja je svrha dati nekome dislike na video? Sta god to bilo?
Lecenje frustracija? Neka licna satisfakcija?... Evo ne znam naucite me.

Poslednja izmena:
Pazi unboxing je nezvahalan jer svi vec znaju sta je u kutiji kako izgleda tel i sl. Tvoje je da ga ucinis ili zanimljivim ili max profesionalnim sa osvrtom na specs i neke utiske kako je na tebe ostavio uredjaj. Ti nisi uradio nista od toga. Sve je bilo spetljano i nabrzaka.
Delim misljenje. Naravno to nije razlog da sledeci unpaking bude 3x bolji...samo napred.

Koja je svrha dati nekome dislike na video? Sta god to bilo?
Lecenje frustracija? Neka licna satisfakcija?... Evo ne znam naucite me.

Imaš par skupina, prva je ljubomora i hejteri, znam ih osobno par (ne mojih) koji jednostavno zavide na nečijem uspjehu. Iako smatram da ja nisam postigao apsolutno nikakav uspjeh, očito kako neki misle da jesam, no eto ok.
Druga najveća su sveprisutni kritičari i perfekcionisti koji jednostavno imaju potrebu za dislajkom.. Sam dislajk po meni nije ništa pretjerano značajan, no volio bi znati ukoliko su kritičari da mi kažu koju pametnu kao ovdje par ljudi i na tome sam iznimno zahvalan jer kad već nešto radim, volio bi to napraviti kako spada. Sam bez nekog feedbacka nebi to uspio nikad, mogao bi samo nagađati što je loše i bezbroj puta pokušavati nešto drugačije.
Treća je ona koja ih jednostavno sistemski lupa čim im se neka sitnica ne sviđa, u stilu evo ti dislajk - glup si, ne valjaš, smrdiš i slično..
Četvrta su svi oni ostali koji su možebit uvrijeđeni videom na nekoj osnovi. Primjerice rekao sam da je ime Samsung Galaxy S6 Edge Plus predugo i da me stil slušalica podsjeća na Apple, pa moguće da ima i Samsungovih fanova koji jednostavno ne trpe ništa osim samih riječi hvale..

Sve u svemu, 100 ljudi 100 čudi..
Za sad me Edge plus oduševio, mada je daleko od savršenog :)

BTW Btekt ima odličan unboxing, hvala za preporuku stoned ;)

Poslednja izmena:
Tek sad vidim da se S6 Edge Plus skoro izjednacio sa 808 sto se vidljivosti na suncu tice, nakon toliko godina 808 je i dalje broj 1. Ovo je odlicno.

Og1mMca.png

Review, posto nema Edge Plus teme:

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6_edge_plus-review-1289.php

Čačkao baš sinoć s6 edge +. Bolestan ekran. To je prvi utisak... Crni i zlatni, crni je lepši ali se baš vide otisci, možeš pola grada da vidiš po telefonu... Više mi se sviđa od običnog s6 edge. Možda zato što sam navikao na tu dijagonalu ekrana... Ali ovo jednom da padne na zemlju i ćao đaci... :)

Meni je i Note 4 amoled odlican, ovi su sigurno jos malo bolji. Ne bih imao nista protiv da veci broj telefona ima ovakve amolede ali samsung nece da ih prodaje ocigledno.

^^

Bilo je prica da ne mogu da isprate i sopstvenu potraznju za njima.. E sad, da li je to tacno ili jos jedan marketinski trik i nacin da odredjenu tehnologiju zadrze za sebe, pitanj e je...

Videcemo sta ce se desiti kada lg display krene da pravi oled displeje za ip7 ,ip7s

^^

Bilo je prica da ne mogu da isprate i sopstvenu potraznju za njima.. E sad, da li je to tacno ili jos jedan marketinski trik i nacin da odredjenu tehnologiju zadrze za sebe, pitanj e je...
Ne nego konkurencija ne zeli da im daje novac i tako ih samo dodatno ojaca.

Nemam pojma kako stoje stvari i koja je njihova politika ali stvarno su brutalni ekrani.. Ovo ostalo, šta ti ja znam, ne volim toliko to staklo. Jeste kvalitetna izrada, stoji pored s5, kada posle s6 edge + uzmeš u ruke s5 imaš osećaj kao da držiš kinesku igračku. I da prednja kamera je baš dobra, kome je to bitno... Ali definitivno pozitivniji utisak je ostavio na mene u odnosu na s6/s6edge. E sada još da srede tw i multitasking, ubace 10% jaču bateriju i imaju kompletan uređaj...

Cisto da vam malo oci zasladim s jucerasnjom autonomijom :)
Malo je rec da sam odusevljen.. imam i puni grafikon, on je uglavnom nastavak na prethodni twit u kojem se i grafikon vidi, samo sta je tamo bilo jos nekih 20% i 6h SoT.. inace mojim nacinom ovo sam uspio dobit jedino s Xperiom z3c.. note 4 bi redovno umro na nekih 5h, mozda kojih pola sata vise maksimalno..

https://twitter.com/mislavbusic/status/638268063750705152?s=15

Koje osvetljenje ekrana, sinhronizacija upaljena ili ne koliko naloga, lokacije i ostala pracenja? Ovo mi deluje krajnje nerealno, toliko mi z3c izvuce dok ga ne napunim svacim!

Inace upravo sam svratio do telenora da vidim to edge + cudo; simpa tel, za moj ukus ogroman. Bolje lezi u ruci od obicnog edge modela. I mozda je zbog demo modela, ali meni tel poprilicno laguje posle duzeg koriscenja z3c...i to me samo onaj deo kad se vracam sa flipborda, vec i kada ulazim u one precice za kontakte sa desne ivice, prebacujem na app itd.

Poslednja izmena:
Malo je rec da sam odusevljen.. imam i puni grafikon, on je uglavnom nastavak na prethodni twit u kojem se i grafikon vidi, samo sta je tamo bilo jos nekih 20% i 6h SoT.. inace mojim nacinom ovo sam uspio dobit jedino s Xperiom z3c.. note 4 bi redovno umro na nekih 5h, mozda kojih pola sata vise maksimalno..

Realno i ocekivano.

Koje osvetljenje ekrana, sinhronizacija upaljena ili ne koliko naloga, lokacije i ostala pracenja? Ovo mi deluje krajnje nerealno, toliko mi z3c izvuce dok ga ne napunim svacim!

Inace upravo sam svratio do telenora da vidim to edge + cudo; simpa tel, za moj ukus ogroman. Bolje lezi u ruci od obicnog edge modela. I mozda je zbog demo modela, ali meni tel poprilicno laguje posle duzeg koriscenja z3c...i to me samo onaj deo kad se vracam sa flipborda, vec i kada ulazim u one precice za kontakte sa desne ivice, prebacujem na app itd.
Da li je 3g ili 2g, kakav je kvalitet signala?...itd...

Svaka cast ako im je poslo za rukom ovako nesto sa tom baterijom + 2K... ili te je Samsung platio pa si fotosopovao ovo?? lololol ;)

Vrh Dno