Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Ko o cemu vi o rostiljanju :) Bez sale nisam za ovakve dijaloge iako je drug batak zalutao duboko u ovu temu. Nego da se vratimo na temu. U koje svrhe koristite multitask aplikacije pa vas nervira ovo milisekudno pokretanje iste. Ne moze da se igraju igrice izmedju odmora pa mora nivo da se pokrene ispocetka. Voleo bi da cujem kako vi i na koji nacin koristite multitask.

hunder,gde se baterija vise trosi,kada se aplikacije iznova pokrecu (na svakih 10-15min) ili kada rade u pozadini?

Ko o cemu vi o rostiljanju :) Bez sale nisam za ovakve dijaloge iako je drug batak zalutao duboko u ovu temu. Nego da se vratimo na temu. U koje svrhe koristite multitask aplikacije pa vas nervira ovo milisekudno pokretanje iste. Ne moze da se igraju igrice izmedju odmora pa mora nivo da se pokrene ispocetka. Voleo bi da cujem kako vi i na koji nacin koristite multitask.
Na žalost većine Samsung viteza na ovom forumu nema to veze sa time...

Android memory management funkcioniše drugačije od ovoga kako radi na Samsung telefonima ;)

Većina ljudi dolazi sa Windows sistema i misli da je što više slobodne memorije bolje :)
Na Androidu je suprotno ...
Zato G4 sa onog klipa ne učitava od nule pokrenute aplikacije, a note 5 koji je duplo skuplji i sa mnogo jačim hardverom učitava...

Najveća je sprdnja u tome što su oni povećali memoriju na 4GB RAM-a, a telefon ne radi ni kao Nexus 5 sa duplo manje memorije :)

screenshot2015-08-21-11-.jpg

Poslednja izmena:
To je glavni problem. Em stavili 3k mah,em nisu sredili multitasking. Iscuri baterija samo tako. Jos N5 projektovan za biznis korisnike koji bas koriste telefon i na njemu zaradjuju

Inace,nismo u eri gde telefoni dolaze sa 512 ram-a i gde moramo da pazimo sta otvaramo,i sta ce se usput zatvoriti

Poslednja izmena:
Sto se mora menjati telefon na godinu dana?

Ma nema to učitavanje veze sa baterijom. Bez veze ponavljate glupe tekstove sa interneta. Možeš misliti baterija će se potrošiti jer procesor digne takt na pola sekunde.
Ono što je problem je što nekada stvarno možeš da izgubiš stanje aplikacije koju si ostavio na pola nečega, i što jednostavno nervira da uređaj od 700-800$ tako radi tj ne radi kako treba. Bar mene.

Pa to. Zamisli kuckas nesto na tt zazvoni ti mobilni ili dobijes neki link na wa.. Odes na youtube da pogledas itd itd. Hoces da se vratis u tt da zavrsis pisanje a on ga startuje od pocetka.
Dodje ti da razbijes mob od zid.. Ajde da kosta 200e pa da mu i oprostis.

Poslednja izmena:
Ma nema to učitavanje veze sa baterijom. Bez veze ponavljate glupe tekstove sa interneta. Možeš misliti baterija će se potrošiti jer procesor digne takt na pola sekunde.
Ono što je problem je što nekada stvarno možeš da izgubiš stanje aplikacije koju si ostavio na pola nečega, i što jednostavno nervira da uređaj od 700-800$ tako radi tj ne radi kako treba. Bar mene.
Nije neka velika potrošnja baterije, ali definitivno je ima...
Ovako se samo učita iz memorije, a na samsungu pokreće od nule. Zavisi i od aplikacije koliko je teška i koliko stvari treba da učita - viber npr ako ima brdo konverzacija ...

Mene samo čudi zašto to neće da srede, nemoguće mi deluje da ne znaju.

Poslednja izmena:
Sve to traje do 1s i nebitno je. Ajde da kažeš neka igra koja se pokreće po 5s pa i nekako, mada igra sama po sebi jede bateriju tako da je startovanje nebitno tu + ko još to radi više puta dnevno.
Ne znam kako radi ovaj tel sa 4 GB rama ali pravi problemi su ovo što je Loznica napisao mada ne verujem da je tako ekstremna situacija na N5, pa ja bih ga stvarno razlupao da mi tako zatrokira sa 3 pokrenute aplikacije.

Igra je još bolji primer, samo ne igram igrice (osim slagalice) pa se nisam setio :)

Mene više nervira to njihovo prodavanje muda za bubrege - smanjili bateriju + nije izmenjiva, izbacili daljinac, microSD slot, a povećali sa 3GB rama na 4GB iako je i prethodna memorija neiskorišćena...
Čist marketing koji će proći samo kod manje upućenih korisnika ;)

Kod mene trenutno 700 mb free zvrji bzvz :)

Poslednja izmena:

7:20, pa on ima "samo" 1.1 GB rama slobodno, sistem su narokali na 2 GB :D toliko bude slobodno na nexusu 5 sa 2 GB rama :D

a na 5:10 se vidi da ima ISO 50 u manual modu, ne mora ixon više da se sekira :D

Poslednja izmena:
Na note 4 je 1.2 GB sistem, na Note 5 2GB - neverovatno!
Eto gde ode taj 1GB RAM-a više ...

G4 - 832MB (sa snimka) i posle neko tvrdi kako Samsung nema najgori softver od svih proizvođača :)

Ne znam zasto opste porede N5 sa G4 kad ga vec Note 4 dobija.

Što se tiče kamere, softvera i još par stvari "dobija" ga note 4 odavno :)

Poslednja izmena:
Hvala sto ste podelili svoje misljenje u vezi multitaska. Moje jedino pozitivno iskustvo kod samsunga je bilo na note 12.2 pro tabletu. To je jedini pravi multitask. Ni jednu aplikaciju nije gasio satima. Tako da demantujem sebe da ne umeju da naprave. Umeju ali zavisi za sta.

Ma ne isplati se ništa kupovati do oktobra/novembra kada izlaze LG/HUAWEI NEXUS i LG G4 Pro :)

S' obzirom da i Nexus 5 radi bolje od ovoga, novi Nexus ce ga unistiti. :)

ja ne razumem odluku samsunga da note 5 "izbaci" sa Evropskog trzista...
ovim su mene kao korisnika prakticno oterali ili kod LGa ili kod applea a mozda i kod huaweia (nexus) jer ne zelim da cekam jos godinu dana da bih kupio telefon... Jako los marketinski potez!

Ma opušteno, to su marketinške patke i priče za malu decu. U pitanju je samo logična odluka Samsunga da se za kratak vremenski period (do početka prodaje 6S/Plus) preusmeri celokupna proizvodnja Note 5 na dva tržišta na kojima je Apple najjači - američko i azijsko (Kina + Japan), kako bi se obezbedila maksimalna prodaja.
Čim ponuda u USA/Kini/Japanu/Koreji nadmaši potražnju, a to će sigurno biti već u novembru, Note 5 stiže i kod nas.
Ubeđen sam da ćeš moći da ga kupiš u novembru ili decembru kod naših operatera bez problema...

Poslednja izmena:
Moje jedino pozitivno iskustvo kod samsunga je bilo na note 12.2 pro tabletu. To je jedini pravi multitask. Ni jednu aplikaciju nije gasio satima. Tako da demantujem sebe da ne umeju da naprave. Umeju ali zavisi za sta.

Tačno tako, baš si me podsetio, i memory i battery mngnt na njemu su bili fenomenalni, ali na kit kat. Sećam se da u idle režimu nije po 12h skidao ni jedan procenat baterije...

Ево га тест са GSMarena-e: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note5-review-1286.php

Кажу да је батерија добра, мада ја у то не верујем док је Гизмо не провери.
Ако на његовом тесту пређе 5.30-6 сати, онда свака част :d

Ево га тест са GSMarena-e: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note5-review-1286.php

Кажу да је батерија добра, мада ја у то не верујем док је Гизмо не провери.
Ако на његовом тесту пређе 5.30-6 сати, онда свака част :d
Ranije sam im verovao, posle iskustava sa Note3 i Note4 jok, ni jedna ni druga baterija nisu mogle ni 5h da izguraju, i to na 2G sa skoro minimalnim osvetljenjem. Evo ga, Z2, stalno na 3G, osvetljenje na 2/5, 5.5-6h opušteno...

Kakav je ovo test.. Vidi se da su ga izbacili i napisali za 5h. Nema detaljan test displeja i ona tabela za displej ? Niti ima merenja zvuka iz zucnika i ona tabela koja se nalazi na toj strani..

Bugari kao bugari.. Ko prvi izbaci review otima lovu

Poslednja izmena:
Ma lažu za bateriju... Gledam malo cene u Americi, oni samo plaćaju ovih 29$ na 2 godine u verizon-u npr, i to je to? Nema nikakve doplate?

Kakav je ovo test..

^ ovo je bugarski test al' iz USA i razlikuje se od ostalih njihovih (posebno deo vezan za displej, kameru), u slucaju da neki telefon nije zvanicno prisutan u Evropi onda moze da se ocekuje ovakav test iz USA.

A sto se autonimije tice treba verovati samo kada neki normalan clan (objektivan, da nije zilot-bot bilo kog proizvodjaca) dodje u posed telefona pa napise utiske + bench test (gizmo) za surf. Sve ostalo je postalo krajnje sumnjivo, cak i anand. ***a, retko ko je danas imun na kes ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno