Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Zasto li ne mogu da kliknem na grafik baterije da vidim one dodatne detalje? I na note 2 i tabletu sam zamrzao skoro sav preporucen bloat pa opet mogu da kliknem.

Tako je izgleda od android 6.01. Živo me zanima ko je smislio ovu glupost, baš nervira :(

Sent from my SM-N920C

Potvrdjujem i delim misljenje :(

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

E bezveze, moze za svaki proces posebno da se vidi koliko je bio awake, ali to nije to.
Instalirao sam i gsam battery monitor, ali se desava da ne prikazuje tacno screen on time.

meni je 5.1.1. i ne daje mi kada kliknem na grafik.

Sent from Note 5

Meni je note 10.1 2014 isto na 5.1.1 i on pokazuje history kada se klikne na grafik....

Sent from my SM-N920C

Evo razlika posle gasenja google backupa...vidi se po grafiku koliko je sporije baterija krenula da opada...

114327179d8387da5d25e0c6588f280d.jpg

kod mene svejedno android sistem miran
2156d456b33ec0301d5e3b546967cb4d.jpg

Sent from Note 5

Meni je i cell standby visok, pretpostavljam zbog lošeg signala...

Sent from my SM-N920C

Meni je i cell standby visok, pretpostavljam zbog lošeg signala...

Sent from my SM-N920C
Meni je duos i oba broja su aktivna.. podešeno je na 2G. Ne koristim internet osim preko wifi. Sot je oko 5 do 6 sati, u zavisnosti šta radim tog dana. U svakom slučaju,sa mojim potrebama, baterija nikada ne bude prazna. Ali neko ko je na netu preko sim karte neka spremi punjač u toku dana..To je moj utisak.

Sent from Note 5

Po mom iskustvu, doduše više sa note 3, jačina signala dosta utiče na bateriju čak i kada ste na wifi sve vreme. Meni je razlika bila i po sat na sot u korist lokacije sa boljim signalom...

Sent from my SM-N920C

ITekako utice, meni na poslu gde je domet 1 crta jedva non stop( sami centar grada ali zgrada sa 5 metra debelim zidovima..) , sot bude oko 3 sata , dok kuci gde je domet odlican bude 5 sati.

Iskustvo od danas. Sinoć sam imao oko par procenata baterije i zaboravim da stavim telefon na punjač. Jutros neće da upali, rekoh ok, kad dodjem na posao staviću na punjač. Medjutim kada sam ga stavio na punjač, ništa se nije dešavalo a trebalo bi da pokaže sliku baterije kako se puni. Ostavih ga par sati tako, ništa se ne dešava. Pokušavah par puta duži pritisak na power, opet ništa. Već sam počeo da razmišljam šta da radim sa telefonom i slučajno malopre nađoh rešenje na netu za koje nisam znao. U ovakvim situacijama treba držati istovremeno tastere volume down i power ali malo duže , oko 20-30 sec. Tek posle toga se pojavila baterija na ekranu(posto je u tim trenutku telefon bio na punjaču). Eto, možda nekom bude od koristi....

Sent from my SM-P605

Poslednja izmena:
Inace nista gore za bateriju nego kada se tel iskljuci sam od sebe jel je pomenutu sprzio do kraja.
Koristan info za popravku situacije u svakom slucaju.

Samo da javim da do sada nisam primetio curenje baterije iako nisam odradio hardreset. To cu kasnije kada me ne bude mrzelo da opet sve instaliram. Izgleda da su ga konacno zakrpili pu pu pu :)

Potvrdjujem...evo 40ak sati kako je skinut sa punjaca, na 70% tel (napominjem da nema sim karticu u sebi ali je zakacen na wifi...ranije nije mogao 3 dana da sastavi u identicnom setapu).

Samo da javim da do sada nisam primetio curenje baterije iako nisam odradio hardreset. To cu kasnije kada me ne bude mrzelo da opet sve instaliram. Izgleda da su ga konacno zakrpili pu pu pu :)
Šta god da urade, ja ne diram pocetni ROM. Daleko im lepa kuća. Ovo mi radi bez greške od 5 do 6 sati SOT a meni je to dovoljno da uveče ostanem sa 60% baterije. Ne korstim 3G

Sent from Note 5

Poslednja izmena:
Obecao sam da cu testirati izlaz na slusalice.. Nista posebno...Potpuno sam siguran da ovde DAC ne postoji.Postoje efekti tube, ekvilajzer sa preset opcijama( koje mi ne znace nista). U fonu imam dosta pesama razlicitih khz i bitrate. Zvuk je ok. Ali da pojaca izlaz kod slabijih pesama (zvuk) od toga nema nista.
Slusalice ispadaju iz uha, pa sam koristio od Blackberry Passporta, koje imaju onaj zakrivljeni deo.
16678c121094d0740391943d2e41fe45.jpg
Kakav izlaz ima Passport takav i Note 5. To je to.
bcfb5719c1ca0470db44d7c7b3149270.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Drugari, gde ste nabavili note 5 i kako ste zadovoljni sa MM?

Imate li nekog za preporuku u pm? Nisam vican kupovini telefona sa oglasa, narocito sto note 5 nije bas jeftin :)

Sve je to manje vise isto. Legalno nikad tel nije usao u zemlju, tako da gledas koji ima overenu (pecatiranu/potpisanu i sa napomenom da ista vazi i bez fiskalnog racuna) garanciju prodavnice.

samo da javim... crna tema.. i pogaseno nepotreno djubre... baterija gura 7 SOT
max... uglavnom od 5 do 6...zavisi koliko akam fon.
Sent from Note 5

Poslednja izmena:
Vidim delimo iskustvo...note 5 jedini tel kod koga mi se sot povecao vremenom a ne smanjio :) Jos ako imas instaliranu facebook i koristis skype aplikaciju @DARK SIDE onda je ovo vanserijski rezultat!

Vidim delimo iskustvo...note 5 jedini tel kod koga mi se sot povecao vremenom a ne smanjio :) Jos ako imas instaliranu facebook i koristis skype aplikaciju @DARK SIDE onda je ovo vanserijski rezultat!

Da..Fb i Skype instalirani...Sad probam sa Nova launcher i ugašenim TW.. Imam lufta vremena ovih dana pa da se igram.

Poslednja izmena:
Probao sam novu prime dva dana i vratio se na stock tw...ne znam zasto ali nisam uspeo da se naviknem na novi launcher.

Зашто?!?!?

Ја без нове не могу да функционишем.
Имаш хиљаду опција, мош' се угодити свакоме.
На TW сам алергичан

Mozda bas zbog tih milion podesavanja, pojma nemam. Videcu ovih dana kad budem imao vremena opet da je turim na note 5 i dam jos jednu sansu...i ovako mi tel stoji u regalu vec nedeljama :)

Mozda bas zbog tih milion podesavanja, pojma nemam. Videcu ovih dana kad budem imao vremena opet da je turim na note 5 i dam jos jednu sansu...i ovako mi tel stoji u regalu vec nedeljama :)

E..kapiram zasto ti nije " legla" Nova. Ali zainteresuj se i videces da ima ona malko drugiciji sistem tj korisnik drugacije mora da podesava i bira opcije. Ali je intuitivna i lako se udje u fazon. Svidja mi se opcija loopa kroz osnovni ekran..Ima neke fazončiće...Nisam ni ja sve stigao da probam...Ne znam kakva Nova koja se plaća... Ja sam na free verziji.

Sent from my iPad using Tapatalk

Vrh Dno