Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Nema sanse.
Em je prerano da bilo sta pokarambase em lolipop sam po sebi produzava trajanje baterije za 20-30%.

Mislim da bi mi pre porasla ona stvar za 30% nego sto postoje uslovi da optimizuju tolike ustede na os ;)

Potrazi imas vec neke testove Nexusa 5 sa KK i LL, daleko je bolje trajanje baterije.

Kad sam citao listu poboljsanja, samo sam se cudio zasto to nije od pocetka tako napravljeno, bilo je bas velikih brljotina koje kao da su pravljene da usporavaju telefon i trose bateriju.

ma otkud bolje, u najbolju ruku je ista. ali po preview-u se ne može suditi.

Na ovo sam mislio:

http://arstechnica.com/gadgets/2014...ta-we-put-android-l-through-our-battery-test/

111.001.jpg

Idi bre. Ovaj test i grafikon su klasicna laz :)

Zato se i zove Hype test.

Ista je priča bila i za KitKat na Note3 koji je trebao da revolucionalizuje trajanje baterije i prema hype-u koji si gradili, bukvalno bi zaboravio na punjač, a kada je pušten, baterija je izgubila barem 30%+ autonomije...

Ista je priča bila i za KitKat na Note3 koji je trebao da revolucionalizuje trajanje baterije i prema hype-u koji si gradili, bukvalno bi zaboravio na punjač, a kada je pušten, baterija je izgubila barem 30%+ autonomije...
Ja nemam problem sa baterijama na note 3 klasika jos uvek 7-8 sati skreen

Videcemo vrlo uskoro.

S obzirom da se sada vise aplikacije nece kompajlirati pri svakom pokretanju, da vise nece moci svaka aplikacija da svaki cas budi telefon kad joj padne na pamet, da ce konacno prestati da pokusava da posalje i dobavi podatke kad nema mreze (kako je ovo iritantno, ostanes bez signala na par sati a on sahrani bateriju), zaista ne znam sta bi trebali da urade pa da ne produze trajanje baterije.

Ja mislim da to sto si nabrojao zavisi od toga kako je napisana apk,tipa google je postavio okvire na developerima je da to iskoriste. Mada mozda gresim

Gresis :)

Nego razmisljam nesto, sta ce kog vraga dogodine da unaprede :) Bice u velikom problemu, proslo god se npr znalo, kad zagusti ubacice metalni ram i vec ce biti dosta :)

Sada su ga napravili tako neverovatno dobrog da vise ne znam sta mogu da unaprede (ok, ubacice brzi procesor i vise memorije, ali ce to i dalje isto raditi). Izrada je fantasticna, ekran je neverovatan, visa rezolucija nema nikakvog smisla (sto ne znaci da nece terati dalje), ovo 2.5D staklo mi se toliko svidja da nemam reci...

Sve u svemu mislim da su i oni i Apple dogodine u problemu, Apple je ispucao ove god svoj veliki adut (konacno normalna velicina) a Samsung svoj (metal), sad ce morati da budu kreativni :)

[YOUTUBE]rOPWjYAmlHg[/YOUTUBE]
:D

Gresis :)

Nego razmisljam nesto, sta ce kog vraga dogodine da unaprede :) Bice u velikom problemu, proslo god se npr znalo, kad zagusti ubacice metalni ram i vec ce biti dosta :)

Sada su ga napravili tako neverovatno dobrog da vise ne znam sta mogu da unaprede (ok, ubacice brzi procesor i vise memorije, ali ce to i dalje isto raditi). Izrada je fantasticna, ekran je neverovatan, visa rezolucija nema nikakvog smisla (sto ne znaci da nece terati dalje), ovo 2.5D staklo mi se toliko svidja da nemam reci...

Sve u svemu mislim da su i oni i Apple dogodine u problemu, Apple je ispucao ove god svoj veliki adut (konacno normalna velicina) a Samsung svoj (metal), sad ce morati da budu kreativni :)
Biće ceo od metala, vodootporan i imaće usb type c (pored očekivanih poboljšanja poput malo veće baterije, bržeg 64bit procesora i 4gb ram)

Nego razmisljam nesto, sta ce kog vraga dogodine da unaprede Bice u velikom problemu, proslo god se npr znalo, kad zagusti ubacice metalni ram i vec ce biti dosta

Tako se isto razmisljalo i kada se N3 pojavio.

Moja prognoza - slican dizajn kao N4 ali ipak blago unapredjeno kuciste, bolji materijali i manji bezeli (mislim da nece imati zastitu od prasine i vode, mozda neku slabiju tj splash proof). Ovih dana se pominje i 4k amoled :d tako da je i to vrlo moguce (verovatno ce malo povecati ekran).

Sto se cipseta tice, qualcomm je za malo vise od 12 meseci predstavio s800/s801/s805/s810 tako da nema sanse da ce znacajno da uspore u 2015. Znaci, N5 ce verovatno imati neki tamo S820 i odgovarajucu exynos verziju, naravno obe x64 i sa 4Gb rama. ''Ubrzanje'' bi trebalo da bude primetno uz cinjenicu da ce moguca 4k rezolucija ipak malo da neutralise to.

Verovatno ce ugraditi i stereo zvucnike sa pojacalom, eto jos jedne prednosti.

Kamera - sigurno ce ici na veci senzor, moja prognoza 1/1.7'' ili neki malo manji, sad zavisi da li ce oni to napraviti ili ce sony polako da pocne sa masovnom proizvodnjom takvih senzora za smart telefone (a verovatno hoce). Tu jos mogu da unaprede AF sistem, dual led blic (ili cak xenon), za kraj 2015 postoje glasine i o optickom zoom-u (tehnologija koja ne zauzima previse prostora u kucistu) ali to je manje verovatno za tu godinu. Takodje mogu da unaprede i stabilizaciju kamkordera, OIS, hdr mod i generalno softver kamere. Moze da se desi i da ugrade neke jos bolje mikrofone.

Baterija - zbog moguce 4k rez i svega ostalog kapiram da ce ici bar na 3600 mAh sto bi uz optimizaciju, stedljiviji cipset i sve ostalo trebalo da omoguci bar malo bolju autonomiju od N4 (koja je za sada odlicna).

I na kraju ono najbitnije - softver. S'obzirom da su unapredili i ''ubrzali'' N4 mislim da ce nastaviti u tom pravcu.

Kada bi N5 imao veci deo ovih unapredjenja (a nista od ovoga nije nerealno) eto razloga da ljudi prelaze sa N4 na N5 ;)

Poslednja izmena:
@hsv druze,sve sto si rekao cemo dobiti al za par godina :)njima nije u cilju da izbace sve upgrejdove odjednom.polako,na kasicicu pa da nas osisaju par puta a ne jednom:)

Samo nek oni poprave vek trajanja baterije,lako cemo za ostalo...tj po meni je ostalo vec savrseno kod nove note linije!

P.s hsv zaboravio si i opciju da moze da prska/tera komarce :D

@hsv druze,sve sto si rekao cemo dobiti al za par godina :)njima nije u cilju da izbace sve upgrejdove odjednom.polako,na kasicicu pa da nas osisaju par puta a ne jednom:)

Ja mislim da ce N5 imati veci deo toga (jedino je ovo za opt.zoom tih karakteristika i xenon manje realno), sve ostalo je veoma moguce :)

@ proday

Imas jedno 10k aplikacija za to samo sto ih vise privlace nego obrnuto :d

Ne,ne...mislim na ispustanje toksina iz samog telefona...ono refilujes ga iz tube pa on prska okolo :D

Ali je podmornicu mnogo teze saviti :d

Ali je podmornicu mnogo teze saviti :d

Znam bar 5 Valjevaca koji telekinezom savijaju podmornice! :D Čudo je to s vama! Sve možete, čak i kad ne znate, uvek i sve znate - čak i kad ne znate! :D :D :D Ništa lično, nisam mogao da odolim :)

Nismo svesni koliko tehnologija napreduje. Danas sam imao priliku da držim galaxy tab 7.7 (GT 6800, ako se ne varam), koji sam pre 2 godine smatrao savršenim, pored Galaxy tab S 8.4 (slična klasa iz 2, ne tako daleka vremena) - nebo i zemlja! NZS je samo proizvođač i dugme za paljenje na istom mestu... Ne radi se više samo o hiperprodukciji, tehnologija napreduje strahovitom brzinom, svet se smanjio - svaku ideju je jako lako realizovati ekspresno ako imate dovoljno veliki budžet.

Uh, ovo je za poduži esej, ne piše mi se naširoko...

Vrh Dno