Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

http://www.androidpolice.com/2014/1...a-galaxy-alpha-had-a-really-predictable-baby/

The Not So Good

Camera issues: I had real problems with image blur on the new rear camera, which is a shame considering how excited everyone was for optical image stabilization. Check out the camera section for examples.
Not that fast: The Note 4 feels no faster than a Note 3, to me, not in any really significant way. The benchmarks say otherwise, but in day-to-day use, the Note 4 is just average, which is a bit disappointing considering it has a Snapdragon 805.
Launches with KitKat: When will the Note 4 get Android "L"? Who knows! This should set off your Android enthusiast #material alarm, because honestly, I want me some L.
TouchWiz: It's still TouchWiz and it's still crammed full of stuff you'll never use, to the tune of 10GB of storage being used right out the gate on my AT&T model.

The Good

Display: Does it even need to be said? Samsung is building the best smartphone displays around. The Note 4's QHD Super AMOLED is bright, vivid, and bold. I love it. The higher resolution doesn't seem to make a difference to me, though.
Build quality: On a Samsung phone? Yep - an aluminum chassis with magnesium elements and some Galaxy Alpha-sourced design language makes the Note 4 the best-looking, best-built Note (and possibly Samsung phone) ever.
Fast charging: See the battery life section, but the Note 4 does indeed charge with considerable velocity.
Big, but narrow: The Note 4 is the narrowest Note yet, making it even easier to handle than its predecessor, despite small height and weight gains.
Battery life: The 3220mAh battery isn't as jaw-dropping as it used to be, but the Note 4 is easily getting me through a day of use and then some (YMMV).

Poslednja izmena:
Android-Benchmarks.010.jpg

Skoro 200 min vise od G3.

Obicna kopija One/One Max dizajna, kao i svaki drugi kineski telefon uostalom.

Bolje kopirati dobar dizajn nego neuspesno pokusavati da izmislis sopstveni. Sto je Samsung nekada dobro znao, samo im je sada sudski zabranjeno da to rade pa im zbog toga trpi profit :)

Pa dobro sad ni ovo ne valja koliko vidim. Prvo su bile priče kršina ima istu bateriju kao note 3 a 2k bla bla biće sigurno slabija. Sad kad je ipak bolja onda ne valja jer traje 5% kraće od telefona koji imaju 0.6 i 0.7" manju dijagonalu i full hd rezoluciju.

Pa dobro sad ni ovo ne valja koliko vidim. Prvo su bile priče kršina ima istu bateriju kao note 3 a 2k bla bla biće sigurno slabija. Sad kad je ipak bolja onda ne valja jer traje 5% kraće od telefona koji imaju 0.6 i 0.7" manju dijagonalu i full hd rezoluciju.

Nekima ne valja to sto nema nista da ne valja. ;) To sto je Samsung objasnio i izbacio jos jedan telefon koji zaokruzeno kao celina nema neku vecu manu i ne trazi da se prave kompromisi tipa: "Ovo mi je bitno, ono nije", "Ovo koristim, ovo ne koristim".
Eto to ti je to.

Poslednja izmena:
@ vojkan ^ apsolutno se slazem. Autonomija nikako nije fail, ne kazem da ne bi bilo bolje da su isli na 3600-4000 mAh zbog 2k ali i ovo je dovoljno, jedna od boljih autonomija na androidu.

Inace N4 autonomija je ''najslabija'' kada je surf u pitanju, za 3G razgovore i pustanje videa je mozda i najbolja na androidu (posebno mislim na video jer tu amoled bas malo trosi).

Ali kao i u nekim drugim temama bitno je samo da se hejtuje nesto sto je najkompletnije na trzistu u svojoj klasi :)

Poslednja izmena:
slazem se. bitno je da moze da izdrzi jedan dan. za malo vise,moraju se cekati neka bolja vremena :)

ili da se uzme opo,lenovo 780 i z3c :)

Ako je huawei mogao da nagura u mate 7 4100mah, mogli su i ovi da stave bar 3500mah, ne vidim sta ih je to sprečavalo.

^ ispade kao da su ugradili 600 mAh bateriju i da N4 ne moze da izdrzi pola sata surfa. Preterujete realno, stvarno ne branim N4 i Samsung ali je cinjenica da nisu failovali sa autonomijom kao sto je cinjenica da trajanje baterije nije drasticno bolje od N3. Autonomija je jedna od boljih na androidu + se baterija ekstremno brzo puni, to je sve samo nije fail ;)

Poslednja izmena:
Mogao je i LG u G3 da stavi jacu od 3000 jer ocigledno im je vise nego potrebna, ne znam sta ih je to sprecavalo.

Mogao je i LG u G3 da stavi jacu od 3000 jer ocigledno im je vise nego potrebna, ne znam sta ih je to sprecavalo.

Ne znam,pitaj ih,ne vidim da sam igde stao u odbranu bilo kog brenda.
Pokusaj da me uvuces u raspravku ti nazalost nece uspeti,bar ne ovaj put.
Over and out.

Uopste ne zelim raspravu samo zelim da ti kazem da se danas tako radi upgrade, malo po malo na kasicicu. Mogu oni da stave i 4000 i vise ali nece.
Note 4 bar ima bolju autonomiju od Note 3 sto je najbitnije. G3 nazalost ima slabiju od G2.

Ajde,ipak cu jos nesto dodati :)
G3 mi je takvo razocarenje da ga nisam ni uzeo u razmatranje kao buduci telefon,veliki stepback u odnosu na G2 koji je bio zaista nesto novo od lg-a kad se pojavio.
Nisam nijednog momenta rekao da je losa autonomija na n4 vec da su mogli da naprave i bolju,ali jednostavno nisu hteli,kao i ostali proizvodjaci i to svima zameram,ne samo samsungu.

Fina autonomija nema sta al je vec poznato da samsung oskrnjava bateriju iz updejta u updejt

@ChobbyNS Slazem se i za G2/G3 i da su mogli vecu bateriju, ali opet dosta dobra autonomija/brzo punjenje, mislim da je ok.

Problem je sto je slabija od iP 6+, nije bitno i da li je to za 0.001% problem je.

Istina kad izadje Andrid L ocekujem da skoci trajanje baterije za ~20% pa ce to malo doci na svoje mesto.

@ vojkan ^ apsolutno se slazem. Autonomija nikako nije fail, ne kazem da ne bi bilo bolje da su isli na 3600-4000 mAh zbog 2k ali i ovo je dovoljno, jedna od boljih autonomija na androidu.

Inace N4 autonomija je ''najslabija'' kada je surf u pitanju, za 3G razgovore i pustanje videa je mozda i najbolja na androidu (posebno mislim na video jer tu amoled bas malo trosi).

Ali kao i u nekim drugim temama bitno je samo da se hejtuje nesto sto je najkompletnije na trzistu u svojoj klasi :)
Definitivno mogu da stave bateriju kao huavej mejt 7 od 4000 mAh, ali imaju tu cincarsku Apple politiku kada je baterija u pitanju.Zato su me oduvek nervirali.Sa druge strane su previse izdašni prema ekranu jer ta rezolucija, je po meni, nepotrebna na toj velicini.Radujem se sto ce quad ekran mozda da stave u sledece tablete.tu ce se videti boljitak.note 4 ima pristojnu bateriju ali nista posebno.jedan dan dovoljno.A kada pocnu update (jedan je vec izasao da spreci battery leak) polako ce početi slabljenje auronomije.And so on..in Samsung style..
Ono što je prelepo su nove funkcije olovke koje notu prave u još više user friendly uređaj. Takođe kamera je odlična. ram odličan. ekran više nego odličan. meni se i jako svidja UV senzor jer leti provodim dosta vremena na moru.Sve u svemu, odličan uređaj sa najvećom zamerkom sa moje strane, kada je baterija u pitanju.

[YOUTUBE]CD1j-7HU3cg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]V7_i7IYEPi0[/YOUTUBE]

pocketnow review

Uvek bih žrtvovao 2mm debljine telefona za +20% kapaciteta. Smaraju koliko malo se pomera autonomija u odnosu na ostalo. Treba 4000mAh da postane standard za te rezolucije, fablete...

Nazad
Vrh Dno