Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Ispadne oko 160€. Bem li ga, ovaj sa linka ima 10800 review-a, ne bi trebalo da je neki našminkani leš.

Potrebna pomoc u resavanju problema sa Note 3 N9000Q.

Samo da naglasim da telefon nije moj(sestrin sin je vlasnik) i da samo prenosim njegove reci o problemu. Telefon je od danas kod mene.

Pre dva meseca se prvo pocela par puta dnevno gubiti mreza, koja je trajala, odnosno nije je bilo po pola sata-sat. To je trajalo dve-tri nedelje, a onda se pocelo desavati sve cesce, da bi pre odnosenja u servis samo desetak-petnaest puta dnevno mreza bila aktivna, odnosno u radu.

U servisu je bio prvi put desetak dana i posle toga je par dana mreza na njemu radila bolje, ali opet je nije bilo konstantno ceo dan. Drugi put je u servisu bio mesec dana i po recima servisera sve je bilo u redu(radio je bez ispadanja sa mreze kod njega). Tada je donesen kuci i posto je bio na 5% baterije, stavljen je na punjac i posle punjenja do 100% stavljena sim kartica, opet nije mogao da nadje mrezu, ali ovaj put ni jednom u toku dana.

Odnesen je po treci put u servis i kad ga je serviser upalio(ovaj put sam i ja bio prisutan) i proverio imei(*#06#) imei broja nije bilo, pisalo je i jos uvek je null.

Pitanje glasi, da li je problem hradverske ili softverske prirode? Da li ga ja mogu popraviti, flesovati(ako je softverski problem) uz vasu pomoc? Napominjem da mu je sve ostalo ispravno(WiFi, GPS, tač,...), znaci sve radi, semo sim karticu ne vidi i nema imei broja.

Oni u servisu su ti izbrisali imei code. Meni se to desilo sa S3 u toku flesovanja, ako nemas EFS sacuvan verovatno se mozes oprostiti od telefoniranja na njemu. Uostalom to je njihova greska pa neka ti nabave isti takav uredjaj, mozda gresim ali iste simptome je imao i moj S3 (nzm da li je provaljeno upisavanje novog NFS pa da ti ga srede)

Gde se taj folder nalazi u telefonu? Kako da ga vidimm posto je pretpostavljam skriven?

Poslednja izmena:
Na root-u, mozda ja gresim sacekaj ispravice me neko. Sacekaj sa svadjom u servisu ali slobodno mozes otici i pokazati im da ti telefon nema imei...

Prilozi

• 49d7a8c27d61d528b3d25096524dc68d.jpg
    49d7a8c27d61d528b3d25096524dc68d.jpg
    48.2 KB · Pregleda: 82
Znaju i oni da nema imei, oni su i prvi videli da ga nema. Meni ne bi palo na pamet da ga proveravam.

Danas sam zamenio svoj G3 za Note 3 (n9005), posto me je g3 posle godinu i nesto dana smorio, a decko iz mog grada koji je posedovao n3 se bas interesovao za zamenu iskljucivo za g3, pa rekoh sto da ne predjem malo na nesto drugo, cisto dok ne sakupim para za s6 edge ili ip6s.

No, telefon je rutovan i ubacen mu je najnoviji rom od s7 sa 6.0.1 sistemom, pa me zanimaju neke stvari.
Da li je moguce namestiti da mi se kartice na pocetnom ekranu i u meniju, pokrecu neprekidno bez zavrsetka? Ja sam pretrazio sve zivo i nikako da nadjem to. Takodje vidim da nema biranje efekata za pocetnu stranu, tj. kartice na njoj - u kom pravcu ce se pomerati/okretati, vec je postavljena samo ona default normal efekat. Ako ovo moze da se namesti i promeni, molim vas pomagajte, a ako su izbacili ove stvari na MM, onda treba da ih je sramota.

Moraces neki custom launcher da instaliras za to sto hoces...ako sam dobro razumeo pitanje

Sad tek vidim da se nije poslala celokupna poruka koju sam napisao (nisam obratio paznju).

U daljem tekstu sam napisao da mi to ne predstavlja neki veliki problem, ali mi je cudesno sto su takve stvari izbacene na mm, prosto nema logike izbacivati to.

Btw, glavni deo u tekstu iznad se nije prosledio, a to je ovaj najnoviji rom sa s7, uz 6.0.1 sistem. Zanima me da li da ostanem na ovom romu, ili da predjem na nesto starije a bolje, ako uopste ima bolje. Malopre sam primetio neki bag u kameri, sto aludira na to da rom nije perfektno odradjen, da ce biti povremenih problema..
Inace ja ovaj rom nisam instalirao, vec je bio instaliran u telefonu.

To je to u sustini, za pocetak. Nisam pratio ovaj deo do sada (uglavnom sam bio prisutan samo u g3 delu), tako da cemo se druziti od sada. Pozdrav! ☺

Ako realno sagledas za potpunu funkcionalnost i bug free koristenje nema boljeg roma od zadnjeg stock roma. Uradis root, obrises nepotrebno smece, snimis adaway, nova launcher i uzivaj.
Mislim da sam probao skoro svaki rom sa xda, sad sam trenutno na Resurection Remix cistom android romu. Baterija vise nego odlicna, performanse isto tako , ali me recimo smeta losija kamera od stocka i ne radi mi miracast. Romovi portani sa note 5 i s6/s7 edge su prebugoviti, imaju toliko nekakvih modova u sebi da je malo reci pretjerano i nijedan taj rom nisam zadrzao duze od 2 sata. Kad neko uspije portati onako neki clean s7 edge port bez mase gluposti ja cu ga korostiti :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

+1 za Phronesis rom. Prelepo izgleda ova v6.5

Nisam nesto zadovoljan Phronesis romom, a takodje ni sa ostalima koje sam probao. Ovaj rom do danas sto mi je bio (koji je bio instaliran kada sam uzeo juce ovaj telefon) je daleko ispred svih i to za klasu, medjutim taj rom sa 6.0.1 i s7 portom je bio pusten samo na kratko free, i posle toga je prebacen na placanje. To mi je decko juce i nagovestio da ga ne diram ako mi odgovara jer necu moci da ga instaliram vise, medjutim nisam ga dobro razumeo a ni cuo. Sad videh da sam se grdno prevario, jer su svi romovi koje ssm isprobao do sada dosta losi, sa dosta bagova, lagova ili slicno. Trenutno sam na AryaMod 8.3 koji je neverovatno dobar i pouzdan, mogu slobodno da kazem i perfektan, ali je sa sistemom 5.0 pa je uglavnom sve starije, dok sa onim romom do danas sam imao istu tu stabilnost i brzinu, samo sto je on bio sa 6.0 sistemom i sa najnovijim interfejsom od s7, tako da moracu da nadjem nacina da ga se dokopam opet.

Inace za sve kojima nije problem da koriste 5.0 LL, slobodno cepajte AryaMod rom, definitivno nesto najbolje od ponudjenih romova. Kad bi odradili isti posao samo sa MM 6.0 i nekim dobrim portom od note 5/s7, to bi bio pun pogodak, a nadam se da ce i toga biti.. :)

EDIT: Upravo sam pronasao i AryaMod 5.1.1 llb sa full port od note 5, ista ekipa pravila, tako da cim ga testiram javljam da l vredi. Ako je lepo nastelovan ko ovaj 5.0 to ce biti pun pogodak! :)

Poslednja izmena:
Imam Note 3 oko dve godine. Ranije sam menjao i isporobavao dosta romova, ali na kraju mi se, kao najbolji, iskristalisao SlimLP (https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=3091848&share_fid=3793&share_type=t
[ROM][AOSP][5.1.1] Slim ROM Beta 0.14 #Back2Basics [Unofficial][2016-January-13]).

Aosp, nema nikakvih bugova, stavio sam neki dark layer, ubacio pre pae meseci novu Polarcell bateriju, i osim nekog sitnog šuštanja kod snimanja video klipova, nemam nijednu zamerku.
7d3dd697b915085963d9f2ef6aa6a893.jpg

2138262e7a90a7933a409bce65d5f934.jpg

Ja još nisam ni root odradio :)
Postoji li nigde spisak aplikacija koje je bezbedno ukloniti sa stock ROM a?

Ja sam sestri neki debloated Stock stavio, i super radi, cak i uz onaj bloat od Messangera :)

Inace za sve kojima nije problem da koriste 5.0 LL, slobodno cepajte AryaMod rom, definitivno nesto najbolje od ponudjenih romova. Kad bi odradili isti posao samo sa MM 6.0 i nekim dobrim portom od note 5/s7, to bi bio pun pogodak, a nadam se da ce i toga biti.. :)

EDIT: Upravo sam pronasao i AryaMod 5.1.1 llb sa full port od note 5, ista ekipa pravila, tako da cim ga testiram javljam da l vredi. Ako je lepo nastelovan ko ovaj 5.0 to ce biti pun pogodak! :)

Evo par dana koristim AryaMod 5.1.1 sa full portovanim note 5 romom, i ja slobodno mogu da kazem da je ovo jedan od najboljih custom romova za note 3, tacnije najbolji tim za romove. Kad sam probao njihov rom za 5.0 LL ja sam bio u najmanju ruku odusevljen, a ovde vec ne znam koju rec da upotrebim. Toliko elegantno i precizno, ujedno i idealno za oko odradjeno da to dolazi do tacke savrsenstva za jedan custom rom. Prebrz u radu, neverovatne animacije za pokret i otvaranje bilo cega, bez ikakvih lagova, bagova, seckanja, pucanja aplikacija, kamere ili slicnog, a jos pored svega ima mnostvo izbora u rom settingsu koji vam daje mogucnost da podesavate u telefonu bukvalno sve i svasta.

E sad, ja ga koristim svega par dana i za ovih par dana ni jedno sicusno seckanje ili pucanje aplikacije mi se nije desilo, ali ne mogu da tvrdim da ce se nece to desavati na duzim stazama, iako to ljudi, koji koriste dugo ovaj rom, potvrdjuju na xda.

Nije dzaba glavni kreator ovog roma visoki funkcioner na xda, tako da svakome ko koristi custom romove toplo preporucujem aryamod za koriscenje. Ostaje nam sada da iscekujemo novi aryamod rom sa 6.0 MM verzijom i verovatno s7/n5 portom (koji je u izradi), za koji se nadam da ce oprt biti predobar kao i predhodnici.

Gdje ima da se kupi orginal baterija,ili gdje ste narucivali Polarcell?

Poslednja izmena:
Koja je bolja orginal ili Polarcell.?

Ja uvek tipujem na original. Nisam nikad u nijednom uređaju imao zamensku koja je bolja od originala. Retko kad su i istog kapaciteta.

Tapatalk

Polarcell je odlična. Ne bih tvrdio da je bolja od originala, ali nisam primetio ni da zaostaje.

Jel ima neko resenje da mi mobilni broswer ne prikazuje ove poruke, nisam naseo na njih ali me nerviraju i strah me da u brzini ne kliknem slucajno na neku...
probao sam sa adblocker-om ali uzalud

Prilozi

• android-warning.png
    android-warning.png
    43.4 KB · Pregleda: 70
  • tumblr_inline_myv6ysWJ1m1rn35mw.png
    tumblr_inline_myv6ysWJ1m1rn35mw.png
    114.6 KB · Pregleda: 71
  • you-may-be-at-risk.png
    you-may-be-at-risk.png
    78.4 KB · Pregleda: 70
Navukao si neki virus. Očisti nečim i biće ok.

Tapatalk

Mjok, ovo su stranice tipicne u browserima, kada se ide i na normalne sajtove :(
Steta sto chrome ih ne filtrira ni uz kompresiju.

Odakle? Ja to ne vidim.

Šta podrazumevaš pod običnim sajtovima?

Tapatalk

Pa i Bench je imao onaj skriveni popup nekad ka pojlskom anketnom sajtu.
Ovo je nacin da se zaradi od reklama samo.

Pozdrav, dobio sam Samsung Galaxy Note 3 N9002 dual sim, ali nemam play store. Da li postoji uputsvo kako da to rijesim?

Nazad
Vrh Dno