Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

mr.nice.ba Drugar ja furam Phronesis i prezadovoljan sam. Baterija mi izgura dva dana, nemam problem sa WiFi ali nzm da li postoji port za N9006 ja imam N9005...

Koliko sam skontao romovi sa N9005 rade i na N9006 ukoliko se ne koristi stock N9005 kernel. Razlika je samo u LTE. Do sad sam probao neka 3-4 roma za N9005 i sve radi bez problema.
Hvala na savjetu.

moze mala pomoc , kupio bih note 3 koja verzija bolja n9002 , n9005, n9006 , neznam koja razlika

Pozdrav ljudi. Ima li neko preporuciti ROM, bas sam neki dan kupio ovaj telefon N9006 verziju...
Trenutno vozim Resurection zadnju verziju i nije lose osim sto baterija nije cemu posebno u standbuy rezimu.
Ima li nesto bolje? Note 5 port precesto laguje, ispada wifi, s pen mi nije prioritet.

temasek cm13 rom sa arter97 kernelom nije losa kombinacija

moze mala pomoc , kupio bih note 3 koja verzija bolja n9002 , n9005, n9006 , neznam koja razlika

N9005 je najproverenija i najvise koriscena, problema sa njom neces iamti.
N9002 je Dual SIM verzija, ako se izuzmu Note 4/5 Duos, po meni najbolji Dual SIM telefon. (nema LTE, ali je mnogo jeftiniji od N4/N5D, a sve radi, odlican ekran i kvalitetan uredjaj, ni na cemu stedjeno)

N9005 u prevodu, sem ako ne zelis dual SIM.

N9006 ti je najjeftiniji, nema 4g, ima ga za 31000 dinara, nov sa garancijom.Sad, stvar sa ROMovima nije baš najsjajnija.

taj ROM me najvise plasi , a nisam bas za te stvari

a duos n9002 el nema potrebe za drugi rom ili stati ja znam , ili najbolje da gledam n9005 on je valjda za evropsko trziste

Posto ti ne treba dual SIM, N9005 i gotovo, nema potrebe da razmisljas.

Opet ja :) Rutovao sam n9005, promijenio par romova i uopšte nisam zadovoljan, trenutno sam na resurrection remix-u koji dere bateriju kao lud pa sad imam par pitanja.

01: Da li temasek cm13 ima podršku za spen ili ne?
02: Koji je način flešovanja arter97 kernela za note 3 nakon clean instalacije cm13 temasek roma tj. koji je postupak pošto to radim preko cwr-a, tj. ima li šta da brišem ili ga samo pregazim sa drugim kernelom?
03: Koji od ova dva kernela instaliram za temasekov cm13, hlte ili hltetmo?
http://arter97.com/browse/Note%203/kernel/AOSP_M/11.1/

Unaprijed fala.

Poslednja izmena:
Resurection v5.6.6 u kombinaciji sa idleKernel 7.1.0. Do sad najbolja kombinacija. Jedina zamjerka losija kamera malo nego stock i ne radi mi screen mirroring na tv. Baterija sa ovim kernelom mi je ok.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Znam da je razlika u dual simu. Da li postoji jos neka razlika? Bas je drasticna razlika u ceni... 100e..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

3g umesto 4g, 16gb interne umesto 32gb, i to je to - odlicna kupovina, pogotovo sto vecina romova sa evropskih N9002 pase na ovu azijsku N9002 (unicom mreza), samo je bitno da kernel ne bude stock od evropskog N9002.

Sent from my S7 Edge

N9005 je single SIM LTE, N9002 je Dual SIM WCDMA samo (2G/3G, nema LTE podrsku iako je modem fizicki ima izgleda).
Sem toga, N9002 izgleda manje bloated, barem Stock ROM. Ali je i podrska zajednice mnogo manja (u stvari sem osnovnog sredjivanja skoro nepostojeca)

3g umesto 4g, 16gb interne umesto 32gb, i to je to - odlicna kupovina, pogotovo sto vecina romova sa evropskih N9002 pase na ovu azijsku N9002 (unicom mreza), samo je bitno da kernel ne bude stock od evropskog N9002.

Koji evropski vs. azijski kernel?? Nisam znao da uopste postoji evropska verzija? Kako se raspoznaje?

Nisam znao da je 16-32 razlika, jer sam na mobilnom svetu procitao da ima 32gb. A sto se tice LTE i romova, to i nije neki problem, jer telefon uzimam za caleta, nece se on sa tim maltretirati..

To su modeli, naravno originalni, koji poticu iz Azije, iz Unicoma(operater).
Sto se Note 3 tice, odande dolazi N9006 i N9002. Oba su 3g/16gb, s tim da je N9006 single SIM a N9002 dual sim.
Suma sumarum, nije velika razlika u odnosu na evropske, a cena je drasticno niza.

Sent from my S7 Edge

Da li pod evropskim mislis na N9005, posto si gore pomenuo evropski N9002??

Postoji i evropski N9002, koji je dual sim, i ima 32gb interne memorije, ali je vrlo redak.

Dakle, evropski su N9005, cije spec znamo, i N9002 sa 32gb.
Sa azijskog unicoma su N9006 i N9002, oba su 3g i 16gb, s tim da je prvi single, a drugi dual sim.

Sent from my S7 Edge

I ti n9002 dual sim "kinezi" normalno rade kod nas, samo nemaju lte?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Tako je.
Doduse, malom broju korisnika se desilo da nekim apdejtima softvera prosto nestane Google Play, ali to nije problem, vrlo lako se resi, sve u svemu, odlicna kupovina.

Sent from my S7 Edge

Ja sam skoro uzeo N9006 i prezadovoljan sam. Kao sto vec neko rece razlika je u 16GB i LTE. Microsd sam ubacio, a LTE u Bosni svakako nema :) Na mom telefonu nije bilo play storea, ali sam svakako stavio TWRP recovery, custom kernel i custom ROM. Svakako fina kupivina.

mr.nice.ba, koji rom / kernel koristis?
Hvala :)

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Resurection Remix v5.6.7 sa Idle Kernel v7.1.0 cm13 hlte.

N9006 je OK (ne znam po kojoj ceni bi ga on dobio doduse).
Ali mnooogo veci problem u Kini je da li ce kupiti originalan telefon ili ce dobiti pacova u dzaku, uz reci da je to macka koja raste kada se doda voda ;)

Nazad
Vrh Dno