Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Imam problem sa telefonom u skorije vreme, prilikom razgovora mi se zvuk cuje kao da pricam preko (ne znam ni ja kako da objasnim, mikrofona, interfona...) zvuk je dosta iritantan, takodje i ljudi sa kojima pricam se isto tako cuje a oni nemaju problema sa drugim sagovornicima samo kada se cuju sa mnom, ima li neko ideju sta moze biti? Koristim MTS mrezu, N9005 je u pitanju, 5.0 android..koje god dodatne informacije da vam trebaju pitajte.

Probaj da prebacis na WCDMA-only mrezu, pa vidi da li se i onda to desava. Moguce da ti je slab signal pa te prebacje na 2G (Android kao da je glup i mnogo agresivnije prebacuje na 2G od iPhone-a, a i Lumia izgleda)
Ako se isto cuje, isprobaj nekako drugu MTS karticu, i posle VIP/Telenor. Ako se na svima lose cuje, telefon :)
Ako se na MTS karticama samo lose cuje - MTS bazna stanica je problem (prezauzeta, slab signal, sta god). Nema veze sto si ranije dobro cuo za ovaj slucaj.
Ako se samo na prvoj MTS kartici lose cuje, idi do MTSa da ti zamene karticu, pa ako ne resi problem, onda je nesto zeznuto kod njih u podesavanjima mozda.

Obicno mi se to desava na poslu gde mi je 4G signal skoro pa pun, probacu da prebacim na 3G only pa ako opet zeza idem da zamenim karticu pa onda dalje da vidim sta se desava..

Pre nekako sam se raspitivao u ovoj temi za polarcell baterije, da li mogu da se kupe ovde kod nas. Fcinterbg mi je savetovao da naručim sa ebay, i neizmerno sam mu zahvalan zbog toga. Baterija naručena i stigla za nekih 7 dana, 14,nešto€ je izašla sa free shiping-om, a o kvalitetu same imam samo pohvale.

Slimlp rom 5.1.1, ništa tweak-ovano, i ovo je rezultat prvog još nepotrošenog punjenjauploadfromtaptalk1456242949501.jpguploadfromtaptalk1456242954497.jpguploadfromtaptalk1456242959087.jpguploadfromtaptalk1456242962758.jpguploadfromtaptalk1456242966513.jpg

Iskrena preporuka i za bateriju i za rom.

Upravo sam imao poziv i to sam prebacio na WCDMA-only i opet isto, idem sutra da zamenim karticu pa da vidim dalje sta se dogadja..

Par kratkih pitanja za vlasnike, nadam se iskrenim i zadovoljnim odgovorima :d
Razmisljam se da uzmem N9006, to mu dodje valjda kineska verzija
Trenutno su mi primarni baterija i kamera, da li je po vama ovo najbolja kupovina. Nisam nesto zahtevan imam redmi note 2, da ima bolju kameru uzeo bih jos jedan(ovaj ostaje matorcima). Znaci 250-260e max i to zbog kamere.
Drugo jel mogu na njega da se stavljaju ROMovi sa zvanicne trojke na ove kineske 9002,9006. Nikad nisam mirisao touchwiz, jos oni razgazeni uredjaji kod operatora sa burn in ekranima(u telenoru sam video sprzen s6 edge+ ono nije ni za poklon vise :d)
gledam neki resurection rom hvale ga, sta vi koristite i savetujete...
Ne morate da zurite sa odgovorom, ne odvajam se ja lako od para :D

Poslednja izmena:
Za 9006 ne znam koji rom-ovi "pašu". Ja sam stvarno izgustirao touchwiz, smorio me do kraja. Onda sam počeo avanturu sa AOSP/CM romovima, i od svih koje sam probao, ubedljivo mi najviše odgovoara SLIM LP ili SLIM 6. Po meni bolji od CM based rom-ova.

Kada biraš rom, trebalo bi na temi o njemu da piše kojim modelima odgovara. Iako je N9006 dosta sličan N9005, većina romova se, koliko ja znam, ne mogu instalirati...

Moze li neko napisati uputstvo za instalaciju SVA roma na N9006 model? Naravno, uz odgovarajuce linkove za download.
Hvala unapred.

jel probao neko? vredi li da se zabavljam :)

Koliko baterija traje na note3.

Drugarici posle 40min ekrana na wifi pao za 20% baterija na 40% ekran.

Juce sam menjao moj 2 godine stari note 2 za novi note 3 n9006 i doplatio sma 100e. U tom trenutku sam bio prezadovolja, ali je sve to kratko trajalo jer sam navikao da menjam rom-ove i da se igram sa telefonom, ali sam se razocarao kada sam video da za n9006 gotovo da nema rom-ova. Prvo sma odradio root i instalirao sam twrp 3.0.0 recovery. Zatim sam hteo da preflashujem neki rom i prvo sma uradio komlet wipe i formatirao sma internu memoriju i onda su pocele moje muke.Nije prosla instalacija tog rom-a sto nije nista strasno, ali nije hteo da se podigne system sto je i logicno jer sam formatirao komplet internu memoriju. Zatim sam sa sammobile skinuo 4.4.2 i 5.0 rom i preflleshovao ih, ali sam video da su svi oficijelni romovi na sammobile kineski i imaju samo kineski i engleski jezik.

Da li imate neki konkretan predlog, ali sa linkom do tog rom-a koji mogu da instaliram na n9006. Bilo bi super da postoji i oficijalni rom, ali da bude multijezicki.
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Zdravo svima.

Pošto je istekla garancija mom n9005 note-u htio bih ga rutovati i instalirati neki dobar rom, pa mi treba vaša pomoć. Predložite mi neki dobar rom koji vam se najbolje pokazao što se tiče trajanja baterije, ne mora biti android marshmallow 6.0 ali ako imate iskustva sa nekim stabilnim i brzim rom-om zašto da ne. Ako može pošaljite mi link za rutovanje i instaliranje rom-a za apsolutnog početnika. U note-u je trenutno 4.4.2.

Unaprijed hvala.

Za bateriju ja se nisam ni sa jednim usrecio bas, al znam da me temasekov CM bas razocarao na tom polju, doduse to je bilo kod mene, kod ortaka je sve bilo ok isti rom isti telefon :)

Ja sad furam poslednji CM 12.1 nightly, a probao sam vecinu romova, i svuda je baterija oko 3h SOT-a...

temasekov cm13 je dobar ali je problem u njihovom kernelu koji je veoma agresivan,danas sam flesovao arter97 kernel za sad baterija dosta stabilinija ali videcemo u narednih par dana.

Zamenio više od 2 godine staru bateriju za novu originalnu. Preporodio se telefon.

Reklo bi se ni pola kapaciteta da nije imala stara baterija.

3000, BG Elektronik.

Čitav dan rada, loš prijem na poslu, telefoniranje, sat i po ekrana, svi servisi, chat, Touchdown HD i tona mejlova, sad je na 55% od jutros od 6:20.

Staru bateriju sam punio na poslu oko 2 popodne i sad ne bi imala više od 20-30%.

Sa 2x na punjaču dnevno ode na 1x u 2 dana.

7485b071589e4d6d189dc4a0350b7823.jpg

Sat i 37m SOT, 55m razgovor.

Najveći problem u autonomiji mi je loš prijem na poslu.

Viber sahranjuje isto bateriju poprilično, ali sad to više neće biti problem.

jedno pitanjce ako moze... nije samo za note ali na njemu mi treba...
u imeniku imam oko 400 brojeva i problem je sto su mi neki sacuvani na samsung nalogu, neki na telefonu, neki na google nalogu... a ima ih i koji su i na jednom i drugom... ima li neka aplikacija kojom bih mogao da sve to sredim i strpam na google nalog?

Ja sam menjao fabričku bateriju pre nekih 6 meseci, uzeo Polarcell. Stock ROM, izvlačim lagano 5 sati sot

Ja pre neki dan nasao kod nas original Samsung bateriju za 1990.00 rsd. 5 sati SOT i jos 37% baterije

Promobi ovlasceni servis za Samsung, radnja u BG i NS. Ima broj na sajtu.

Pozdrav ljudi. Ima li neko preporuciti ROM, bas sam neki dan kupio ovaj telefon N9006 verziju...
Trenutno vozim Resurection zadnju verziju i nije lose osim sto baterija nije cemu posebno u standbuy rezimu.
Ima li nesto bolje? Note 5 port precesto laguje, ispada wifi, s pen mi nije prioritet.

Nazad
Vrh Dno