Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Pa to sto ti pitas ne mozes dobiti precizan odgovor...jel note 4 jeste bolji u svemu,ali je velika doplata u pitanju;e sad nekom je ok da da skoro dva puta vise para za isti,nekome ne!

Pa to sto ti pitas ne mozes dobiti precizan odgovor...jel note 4 jeste bolji u svemu,ali je velika doplata u pitanju;e sad nekom je ok da da skoro dva puta vise para za isti,nekome ne!
Nisi me razumeo nije bas bolji u svemu evo citam i na xda mnogu devolopera su preskakali note 4 i rekli su da nije bas dobar upgrade da se pravi ako imate note 3 , ako je note 2 u pitanju i te kako je dobar upgrade ali note 3 sprema 4 nema golemu razliku

Ja ti opet kazem da to zavisi od potrebe pojedinca...vidis da nekima smeta sto ne postoji airview i sta jos od tih funkcija koje su bile na n3, dok ja licno npr nikada ni jednu od tih nisam koristio. Definitivno su bolja kamera, ekran, brzina, funkcije olovke, ali nekome recimo moze da budw negativno i sto je 2mm veci itd.

I note 3 sa lolipop dobio tih novih funkcija s pen iste kao note 4

Kod Samsung flagship modela je često slučaj da ako imas model generacije, na primer 3, nije ekonomski a i sa tehnicke strane, opravdano uzeti naredni model 4. Naravno, ako mogućnosti dozvoljavaju, zašto da ne. Ja uglavnom kupujem svaku drugu generaciju ili kad nova izađe, kupujem prethodnu jer joj značajno padne cena.

Jedino gde Note 3 moze da bude bolji je baterija, a i kapiram da je onaj fast charging na duze staze smrt za bateriju.
Ako izuzmes novac (sto nema smisla al ajde) naravno da se oseti upgrade u svakom smislu.

Je li neko od vas probao Xposed modul za Ultra Power save? Mod je sličan s5 modelu
Razbija baterija, može 20 dana u režimu sms i pozivi.. Taman za neke situacije i ne treba više od toga. Ako je baterija na 10 posto gura još dva dana..

Odlican je mod. Samo sto ne koristim sms a i pozive retko. Mozes da dodas i par aplikacija u taj UPSaveMode..mislim da se i tako zove UPSM manager.

Da li je neko imao ovaj problem? Obicno je ekran "ubedljivo prvi" na listi a sada je Android System... koristio sam telefon ceo dan, uglavnom slao slike direktno preko Vibera...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419810183628.jpg
    uploadfromtaptalk1419810183628.jpg
    56.1 KB · Pregleda: 145
  • uploadfromtaptalk1419810200066.jpg
    uploadfromtaptalk1419810200066.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 144
  • uploadfromtaptalk1419810207202.jpg
    uploadfromtaptalk1419810207202.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 146
Meni se desilo par puta baš tako, samo u još većem procentu...iznjakao ga da se ugasi baterija, uključio na punjač i to je to...mozda dva ili tri puta mi se desilo tako, ne vise...

Kod mene je oduvek Android System prvi na listi, ili se kolje sa ekranom, posle normalnog dana upotrebe. Sve živo mi je uključeno tako da pozadinski procesi troše puno, najviše u mom slučaju Exchange push na Touchdown i razni komunikatori, pre svega Hangouts.

Ne koriste svi jednako telefon i nemoguće je praviti poređenje. Neko ima ogroman SOT jer ništa nema u pozadini, odnosno ima, ali mu ne dođe 150 mejlova i slično. Čitao ih ili ne, to ždere bateriju.

Lokacije jedino gasim, to u Srbiji često ne radi dobro i previše budi telefon.

Cudno mi je posto ima 5 sati SoT, skoro 50% bat i opet system je uspeo da uzme veci deo.

Uradi jedan faktor reset i sredi ce se kod mene je tako kad flesujem preko odin i ako ne uradim facktor reset uvek mi je android prvi

Kakav crni "faktor"... :) Necu nista da diram, telefon radi nikad bolje...izvlaci preko 8 sati ekrana, 2 dana standby nema reboots i slicno. Jedino kamera u nocnim uslovima je uzas...

Evo kod mene na stock baterija
8ff3b0c756201957f4c4c4cb981f10c7.jpg

Ovo ni u snu nije moguće na mom uređaju i sa mojim načinom upotrebe. Ne verujem da je do telefona.

Imaš puno manuelnih podešavanja. Možeš da ga staviš na S pa da podesiš 1/10s i da probaš da budeš miran dok slikaš i vidi šta će da ispadne.

Ručno podešavanje dužine ekspozicije

Radi sa ovom aplikacijom. Delimično mi je radilo na S2, na tabletu ne baš, dok N3 radi baš kako treba. ISO podešavanje takođe radi.

Aj ako te ne mrzi slikaj to podešavanje jer izgleda ne mislimo na isto

Ne mogu da uradim SS iz aplikacije, zatvori odmah podešavanje.

Sa leve strane imaš slovo P i S, odaberi S i Custom dužinu ekspozicije. Ispod imaš ISO, kompenzuju EV, način AF, itd. Ko god je napredniji korisnik foto aparata sve će mu biti jasno iz prve. Ko nema, pomoćiću ja šta treba.

Da, to je onda stari interfejs što je i normalno. I kad ukucaš neku dužinu ekspozicije telefon to ispoštuje, baš ona piše u exifu?
Koja rezolucija fotke bude tad?

Evo i kako izgleda S mod na Lollipopu odnosno kada se koristi novi camera api.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419872382911.png
    uploadfromtaptalk1419872382911.png
    612.4 KB · Pregleda: 170
  • uploadfromtaptalk1419872406306.jpg
    uploadfromtaptalk1419872406306.jpg
    166.1 KB · Pregleda: 170
Nema podataka u EXIF kad se koriste granične mogućnosti, tako da ne znam da li ih je stvarno i promenio. Jedino iz rezultata vidim da deluju opcije. Ograničavanje minimalne ekspozicije mi omogućava veću šansu da slika bude upotrebljiva.

Drugari kao prvo SRECNA SVIMA 2015-ta , puno zdravlja i uspeha.
Meni nije bas dobro pocela...
Jutros vidim neke aplikacije, mondo, D3o, flashscore... posvetlele i pise SD kao kad ih neko obrise a ostanu precice ...
Ja na njih kad ono poruka aplikacija nije instalirana i navodi me na google play da je instaliram... odradim ja to za tih par aplikacija...

Malocas da udjem u galeriju kad ono samo par slika od jutros, nedostaje preko 1000 slika i video snimaka :( udjem u memorijsku karticu kad ono zauzeto samo 100mb, sve nestalo...
Sta je moglo da se desi? Ima li pomoci?

Pozdrav i hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno