Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Gear sam dobio u Telenor akciji uz Note 3. Odlučio sam da ga zadržim, koristim ga u stock varijanti, čekam fabričke apdejtove za N3 koji će i Gear-u doneti veću funkcionalnost.
Inače, pojavili su se modovani ROMovi za Gear, to dosta zanimljivo izgleda.
Koliko uspevam da pratim, za aktuelni MJ7 ROM još ne postoji safe Root. Ima ljudi koji su uradili Root na MJ1 verziji RDLV metodom, a onda, Mobile Odin-om, uspešno prešli na MJ7 (Knox safe).
Taj Knox je i dalje problem... Ali sam uveren da je pitanje dana kada će i za to biti pronađen trajni lek.

Poslednja izmena:
Ја код Теленора, имам неки апдејт, али не знам који. Мрзи ме да гледам сад на sammobile...
Гледао сам на XDA се људи жале да нови апдејт једе батерију...

Poslednja izmena:
Kod mene upravo krenuo OTA update, Telenor.
Broj ljudi koji se žale na bateriju na MJ7 (koliko mogu da procenim), ukazuje da verovatno nije ROMa. Videćemo.

EDIT: da, ovo je MJ7 update, 116.73MB

EDIT: ostah dužan Djilkoshu:
Gear koristim samo u radno vreme, van toga je isključen. Drži 3-4 dana. pretpostavljam da bi uz intenzivnu upotrebu bez problema terao dan.

Poslednja izmena:
Мени није успео апдејт. (Имам одрађен root)

Nije trebalo ni da pokušavaš. Sreća te ovaj update ne sadrži bootloader, inače bi okinuo Knox.
Ili da skidaš root, ili da probaš ovo

Stiglo.
uvyjytyd.jpg

Skidoh i ja.hi galaxy ima nove opcije a i glas asistenta je daleko prirodniji..videcu sta je sve jos novo...jel ova tastutura malko razlicita ili tripujem?

Poslednja izmena:
asy3y6aq.jpg
Razlika je i sto mi nije radio ekvilajzer a sada reaguje na podesavanja.

EDIT: ostah dužan Djilkoshu:
Gear koristim samo u radno vreme, van toga je isključen. Drži 3-4 dana. pretpostavljam da bi uz intenzivnu upotrebu bez problema terao dan.

Pa to je super... Mislio sam da mu je losa baterija, ali izgleda da i nije bas. Vazno je da gura citav dan ;)

Play Store bez problema radi u romingu. Probaću da aktiviram.

U tom slucaju se izvinjavam. A procitao sam, skoro, ceo tekst i ne videh da je US only.

UI gotovo da se i ne razlikuju ;) Jedina stvar kod Sammy-a sto je multiwindow extra stvar, to nisu ovi iz LG-a mogli lepo da odrade :d

Meni vise odgovara QS kod lg-a. Transparencija je bolja u nekim slucajevima. Imam MW na tabletu i ne koristim je. Hoces prozore, imas windows ;)

Onda u US u roming :D
Ne pomaze ni to, jer te lociraju preko IMEI-a. Znaci verovatno samo za sprint, verizon, t-mobile koji su kupili. Ne znam jel oni tamo imaju i ove international verzije...
Meni vise odgovara QS kod lg-a. Transparencija je bolja u nekim slucajevima. Imam MW na tabletu i ne koristim je. Hoces prozore, imas windows ;)
Stvar licne preference, mada ovo mi nekako lakse kod sammy-a, nego da povlacim tri prsta, a i ne mozes dve aplikacije u isto vreme da koristis (sem onih QS) koliko sam video. Mada mozda naprave i neki mod :)

Nadjoh i gresku u kalibraciji ekrana u aplikaciji S note.. po ivicama na beloj pozadini se javlja plava linija cak i bez dodira olovke.cim se priblizi vrh olovke..reaguje i na dodir prstom...I to samo u aplikaciji S note.na ostalim belim pozadinama van aplikacije S note,nema te greske...
Video na brzaka za jedan strani forum....
https://www.youtube.com/watch?v=2_9CeWpb-xM&feature=youtube_gdata_player

Poslednja izmena:
Meni ovo ne deluje da je greška.
Na novom ekranu toga nema, sve dok ne počneš da crtaš. BTW, nije samo na beloj, nego i na ostalim pozadinama.

Ja nisam primetio da baterija slabije radi nakon update-a...cak suprotono

Meni baterije na GS4 i N3 rade potpuno ludo... U IT-u sam, čitaj okružen računarima svaki sekund svog bednog životića...:)
GS4:30:31:8/79%
Note 3: 57:11:56/63%
Note 10.1 nisam punio godinama :d:d:d
Nisam tipičan korisnik, nikad ne koristim wifi-3g only je uvek uključen. Pojma nemam kako sam radio i živeo bez ovih sprava...

Edit:

Poslednji sammobile romovi - tzv Nemci dbt. Bez ruta, nemam vremena, posle HTC HD2, ni želje, ni potrebe...

Poslednja izmena od urednika:
Interesuje me da li sve potrebne update-ove dobija preko OTA, ili je potrebno povezati telefon preko Kies-a?
Česmu Kies sve služi?
Da li može da poremeti KNOX triger?

Poslednja izmena:
Vrh Dno