Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10.1

Imam jedno pitanje: Pošto sam korisnik VIP internet modema na laptopu a uz to imam Samsung Galaxy Note 10.1 model za USA tržište GT-N8013,kod nas poznatiji kao N-8010! Nisam znao kada sam naručivao da postoje tableti bez adaptera za sim karticu.Nažalost ovaj model je takav! Pa me zanima kako da povežem tablet sa laptopom? Kako bih koristio VIP-ov internet. Pokušao sam da ih povežem bez rutera pošto ga nemam ali bezuspešno. Da li mi neko može pomoći??? Hvala!

Ukoliko imas Windows 7 imas ugradjen mehanizam za pravljenje hot spot-a. Ovo su komande koje sam koristio za tako nesto (radi se iz elevated dos prompta):
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ImeMreze key=sifra
netsh wlan start hostednetwork --za startovanje
netsh wlan stop hostednetwork --za zaustavljanje

Pre toga je potrebno da imas podignut net preko modema i da u properties --> sharing omogucis deljenje 3G konekcije pri cemu za home network izaberes wifi miniport konekciju.

Probao, radi :).

Srećno.

Kupis otg kabl i spojis sa vip usb modemom. Radi bez problema. Testirao sam sa telenorovim modemom.

Kupis otg kabl i spojis sa vip usb modemom. Radi bez problema. Testirao sam sa telenorovim modemom.

Nisam baš siguran. Kad npr. VIP modem ubaciš na laptop, moraš da instaliraš i pokreneš neku njihovu aplikaciju "Komandni centar", onda tu pritisneš "Connect" i tek onda radi. Nikakve podatke za povezivanje inače ne dobiješ uz modem, sve ide automatski preko te aplikacije, čisto sumnjam da će to moći pod Androidom. Na koji način radi Telenorov modem?

Poslednja izmena:
Imas na xda forumu aplikaciju koja omogucava. Stvarno se ne secam naziva. Tablet nije bio moj a I bilo je prosle godine. Poz.

Ako neko od vas zna, zanima me eksterni 2.5" hdd koji provereno radi na n8000 preko otg kabla (bez napajanja).
Hvala.

Poslednja izmena:
Android ne moze da napaja hdd. Mora dodatno napajanje.

Čekajući odgovor malo sam tražio po netu i na dva mesta naišao na navod da radi eksterni samsung s2 2.5" hdd ali to mi nije bila dovoljna sigurancija da ga kupim. Na kraju sam uzeo 2.5" hdd sa Y kablom, onaj sa dva usb za pc, jedan usb ubodem u hdd, drugi u punjač od n8000 i to tako radi. Nije najsrećnije rešenje ali je svakako elegantnije nego 3.5" sa sopstvenim napajanjem.
Što se tiče toga da android uređaji ne mogu da napajaju hdd, posedujem wd passport eksterni 2.5" hdd i bez problema radi na note 2, čak je i ntfs formatiran (naravno za ntfs treba root i paragon app). Na note 10.1 ne radi tj prijavljuje da uređaj vuče previše struje. Oba ova android uređaja su veoma slična, takoreći ista zato mi i nije jasno da na jednom radi a na drugom ne.

Poslednja izmena:
Da, jako su slicni uredjaji koji imaju 5" i 10" ekrane :).

to je komponenta bas od krucijalne vaznosti u poredenju slicnosti dva uredjaja po pitanju kompatibilnosti napajanja eksternog hdd-a. sta je ono bese jos razlicito? procesor, grafika, baterija? jel ona bese slabija ili jaca na note 10.1!?

imam jedno pitanje...uzeo sam tab pre neki dan,rutovao radi prebacivanja instaliranih aplikacija na memorijsku karticu,kao sto sam to radio i na htc,medjutim... ne mogu to da uradim jer on svoju masovnu memoriju cita kao sd card a memorijsku kao external sd card... kako da stedim njegovu memoriju i prebacujem programe i igrice =))) na memorijsku?

molim za pomoc vip usb modem i samsung note 8010 wi fi sutra stiže otg kabl, pa nego sto povežem molim za proceduru
Hvala

Drugari, kako vam radi 3G na ovom sokoćalu? Meni je N8000 najgori od svih uređaja koje imam.
Huawei E372 oko 20/3.5Mb/s
Galaxy S4 - nešto brži
N8000 - 3-5/3.5Mb/s - nagura 9Mb/s, kad se držim za baznu stanicu :)
Huawei P1 je gurao do 14Mb

Probao sva moguća podešavanja, data/voice Telenorove kartice... Noteom izmerim 5Mb, a onda ista kartica u modemu nagura maksimalnih 21Mb...

Nema druge :)

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi, note 10.1 se pojavio u avgustu prošle godine. Koliko je tada bilo android uređaja sa quad core SoC-om i 2 GB rama? Negde su morali da prištede...Šta reći kad prodaju taj isti HW u obliku note 8.0 i reklamiraju ga na sva zvona kao ovogodišnji model...

Ja moj note 10.1 prodao pre 2 meseca, sa planom da kupim nešto bolje :), i tek su se na computexu pojavili interesantni primerci. Ko zna kada će to kod nas, i po kojoj ceni...

Razmišljao sam i o padfone 2, ali me je podosta problema sa istim odgovorilo od tog poteza...

Ja sam ovim tabletom jako zadovoljan, jedino taj radio... Iskreno, nadao sam se da je pokvaren. Opet, kako bi gurali LTE verziju da ovu nisu štrojili ;) Ne vidim ozbiljan razlog za zamenu.

Poslednja izmena od urednika:
Moram i ja da ga pohvalim, postao mi je desna ruka:):).Koristim ga u poslu (beleške, dokumenti, tabele), za zabavu, komunikaciju, nezamenljiv na putovanjima (sve u jednom), udoban za rad i nošenje. Bolji sigurno postoji, ali meni je ovaj taman.

Moram i ja da ga pohvalim, postao mi je desna ruka:):).Koristim ga u poslu (beleške, dokumenti, tabele), za zabavu, komunikaciju, nezamenljiv na putovanjima (sve u jednom), udoban za rad i nošenje. Bolji sigurno postoji, ali meni je ovaj taman.

Ti, bolji se mogu nabrojati na prste jedne ruke..i to nekog stolara :D

Slažem se.
Danas sam opet merio protok u zoni idealne pokrivenosti:

I95o5 - 22/3.8
N8000 - 8/3.5

Pitanje:

Stigao mi mifi 3G ruter sjajna stvar, radi sa telenor pripejd internet

AP: net
User: telenor
Password: gprs
Dial: *99#

E sad nikako da ga poteram na VIP USB 3G modem
koji su parametri za VIP, moram da ubacim isto kao za Telenor

AP:
Usrer name:
password:
dial:

Hvala

In RED

Pitanje:

Stigao mi mifi 3G ruter sjajna stvar, radi sa telenor pripejd internet

AP: net
User: telenor
Password: gprs
Dial: *99#

E sad nikako da ga poteram na VIP USB 3G modem
koji su parametri za VIP, moram da ubacim isto kao za Telenor

AP: vipmobile
Usrer name: vipmobile
password: vipmobile
dial: *99#

Hvala

Dobi li neko apdejt? Osandesetak megabajta... upravo skidam...

u Srbiji ?
59 999, stim sto od pre mesec i nesto dobijas futrolu (5000+ dinara) a od skoro i foto aparat (6000+ dinara).
Realno pojeftinjuje

Vrh Dno