Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

"Project Roadrunner" može da popravi bateriju u smislu boljeg task managinga, ne treba očekivati čuda...

Videćemo. Sigurno da se ne može očekivati da produže trajanje duplo, ali verovatno će stand by biti mnogo bolji, a možda i porade na optimizaciji za višejezgarne procesore.
Na nexusu, a verovatno i na drugim telefonima, 50% pojede ekran, a to ne mogu da promene.

Da nema mesta poboljšanju power managementa google ne bi ni pominjao to kao poseban projekat. Neka Roadrunner bude pola uspešan kao Butter i puna kapa.

Pa kakvog prostora tj. koliko ga ima? Na stdby-u ne moze telefon da ne trosi bateriju uopste... Neka je trosi i pola % na sat, opet je trosi.

Vise mjesta u tom smislu, vidim u dijelom hw-u a dijelom optimizaciji sw-a koji se tice data konekcije i nacina upotrebe iste. Pored ekrana, koji ne mogu znacajno mijenjati, ovdje bi trebalo da urade dosta.

Možda roadrunner uopšte nije okrenut sadašnjim teleofnima, već se odnosi na duže trajanje baterije pri streamu videa sa play store-a, ili nešto slično.

LED notifikacije na stock romu su mi proradile kako treba tek nakon sto sam u Settings ukljucio Devloper options(ne znam zasto), ali za propustene pozive i dalje ne rade.
Da li da instaliram Light Flow (za koji neki kazu da trosi bateriju) ili postoji neki drugi nacin da proade te notifikacije za propustene pozive?

Ne znam što ti to ne radi. Desi se da se nekada zaglupi, pa ne uključi led, ali to je retko.

Koristio sam ja light flow, ali na ics, mislim da nije imalo prevelikog uticaja na bateriju. Probaj dan dva, pa vidi kako se ponaša.

Probajte trinity alpha 64. Odlično radi i loaduje Web strane dosta brže. Nisam to umislio, dodao je neki deo koda iz kernel-a za Linux (desktop ) i stvarno radi.

Poslednja izmena:
@Svecenik
Prebacis se na CM10, podesis sve kako zelis, i radi sjajno. :p

Inace, a propo novih Nexusa, najava i krepova... Nekako mi je Gnex bas legao, s ovim CM10 sam prezadovoljan, i tesko da moze da me razocara tel imajuci u vidu sjajnu zajednicu, tako da cu ga menjati vrv tek kad se pojavi OS koji ne moze da potera, sto ce najpre biti tek 5.0 i to iduce zime (2013).

^ Tekst potvrdjuje glasinu da Motorola pravi Nexus telefon i Nexus tablet. :)

Poslednja izmena:
Tekst potvrđuje da će biti više nexus uređaja (ta motorola, a već se pouzdano zna za lg), odnosno da nexus postaje kao neka vrsta sertifikata. To je super, jedva čekam all things d.

LED notifikacije na stock romu su mi proradile kako treba tek nakon sto sam u Settings ukljucio Devloper options(ne znam zasto), ali za propustene pozive i dalje ne rade.
Da li da instaliram Light Flow (za koji neki kazu da trosi bateriju) ili postoji neki drugi nacin da proade te notifikacije za propustene pozive?

Za pozive notifikacija zasvetli posle minut dva. Zvrcni ga pa sacekaj malo.

Inače tajmer na CM10 1004 je neupotrebljuv. Za malo da mi zagori ručak :D
Profili takođe štucaju. Podesim, izaberem , vratim se da izmenim oni nestali. Izađem i FC.

Ne radi, gledam ga vec 5 minuta i ne svetli na propustene pozive. :)

Probaj light flow, ja nisam primetio da trosi bateriju. Sestra se isto zalila da nekada ne svetli ali otkad sam joj podesio light flow nije bilo problema.

Poslednja izmena:
Vozio Paranoid 2-3 dana i baterija ne moze preko 3h nikako, vratio sam na stock, jel neko menjao dpi na stocku? Najlaksi nacin je da se edituje build.prop ili ima nesto drugo?

Možeš i preko toolkit-a, ali on isto menja build.prop, samo automatski. Mislim da lock ring neće biti u sredini na stock-u.

Ih kad bi nekako mogao iz paranoida da izvadim onaj njegov settings za dpi i stavim ga u stock :)

edit: Izgleda postoji nacin da se koristi taj Paranoid Settings u stock romu cekam samo da mi na xda odgovore, a u medjuvremenu sam stavio dpi na 240 vise mi smeta sve onako krupno nego sto je ring pomeren :)

edit 2: Ima bug i u dialeru sa horizontalnom crtom...

Poslednja izmena:
Ne znam za Wallet...

Koristio neko Anarkia kernel? Franco i Anarkia su mi kandidati za probu, pa me zanimaju baterija i fluidnost, tim redom.

I, jos nesto: da li Franco kernel sa GPU na 512MHz trosi vise od onog sa GPU na 384MHz, ili je gotovo neprimetno?

Jel radi Google wallet u Srbiji?
Na šta tačno misliš? Koliko znam, ljudi sa foruma bez problema registruju karticu i kupuju na play store preko wallet-a.
Ne znam za Wallet...

Koristio neko Anarkia kernel? Franco i Anarkia su mi kandidati za probu, pa me zanimaju baterija i fluidnost, tim redom.

I, jos nesto: da li Franco kernel sa GPU na 512MHz trosi vise od onog sa GPU na 384MHz, ili je gotovo neprimetno?
Probaj trinity alpha 64,odličan je.
Ne troši, neprimetno je.

Ja kad startujem wallet na stock JB dobijem poruku da nije podrzan u mojoj zemlji... Srbija.

Ako se sećate da sam zanovetao što stock Jelly Bean MMS aplikacija ne radi autosplit SMSova već posle 160 karaktera konvertuje u MMS - našao sam rešenje, tj. sredio sam to. Uzeo sam aplikaciju iz MiNCO roma i odexovao je, tako da je sada funkcionalna i za stock romove i radi ono što treba.

https://dl.dropbox.com/u/7099008/MMS-odexed-stockJB-autosplit.zip

Ako me ne bude mrzelo, napraviću je u Dark Holo fazonu. :)

Jel se desavalo nekome da nadje ugasen telefon nakon zakljucavanja odnosno gasenja ekrana?

Evo zadnja dva dana bukvalno ne znam kad cu ga otkljucati normalno a kad ce se boot logo pojaviti.

Nazad
Vrh Dno