Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ja se jutros vratih na stock,... i bio sam na njemu do 11:00. Cela 3 sata i vratih se na Minco ROM.
Meni nema neke razlike od stock-a sto se tice baterije i brzine rada kao i butter efekata :D

Stavio sam novi PA 2.17 prvenstveno zbog dpi menjanja, drzim ga na 240dpi i phablet (small) modu. Nekako mi se ne daje onoliki deo ekrana za dugmice dole pa mi ovako dobro, videcemo posle par dana kako ce se pokazati...
Imam samo jedan problem, ne mogu na whatsappu da posaljem sliku nikako kaze " please try again later" jel se nekome to dogodilo? I kako se bre formatira storage?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1349432879556.jpg
    uploadfromtaptalk1349432879556.jpg
    23.2 KB · Pregleda: 143
Pa što si se onda vratio na Minco? Zbog t9?

Da zbog T9 (3th party app mi se ne jednostavno ne svidjaju), kao i zbog BEATS+XLOUDER! 4.1.1 i u manjoj meri Circle Battery.
Circle Battery se da resiti i na stock-u u nekoj meri sa app koju ionako koristim - PowerToggle, mada tada imam 2 "ikone".

Ne znam da li je do mene ili ne, ali kao da mi se CNA 3.6 + franco kernel posle nekoliko dana usporava. Nisam siguran da li sam se istripovao ili ne.

Baterija je dobra, tu nema nekih problema.

Na stock-u je sve bilo savrseno, ali su mi falile neke sitnice tipa lockscreen shorcuts, T9 i audio tweak.

Neko je ovde vec napisao da skoro svi custom romovi u startu rade fenomenalno, a onda vremenom sve sporije.

Lepo radi Minco, mada ja nisam mogao da napravim offline mape na njemu, pa sam ga promenio. Takođe ne može da se prebaci gtalk na slušalicu. Možda je sve to bilo specifično za moj telefon.
Mislim da nema taj mod.

Evo još detalja. Ok, 8mpx je ok (mada mislim da je senzor loš), ali opet 16gb i neizmenljiva baterija??? Šta se radi kada zeznem flešovanje i moram da izvadim bateriju?

http://www.modaco.com/page/news/_/android/exclusive-more-details-on-lgs-forthcoming-nexus-r788

Kako radi Minco generalno? Baterija? Ima li 4mpix mod za kameru?
Generalno - extra dobro. Nikakvih zaglupljivanja, usporavanja ili FC-ova. Imam 3 moda na njemu: T9, circle battery i Louder Sound.
Baterija - bem li ga nikada nisam merio, cini mi se isto, s tim sto mi je proc max na 1305MHz, a min na 384MHz, scaling governor na interactive.
Ako mozes sacekati 2 dana okacicu SS-ove da vidis/mo?
4MPix mod? Nisam siguran na sta tacno mislis...Nesto kao mod koji radi downgrade da dobijes 16:9 fotku?

neizmenljiva baterija??? Šta se radi kada zeznem flešovanje i moram da izvadim bateriju?
Sigurno ce se to odraditi preko neke kombinacije na tasterima sa strane kao sto se to radi na iPhone, ali ako ugrade neizmenljivu bateriju valjda ce napraviti i ledja/masku koja se ne skida jer nema smisla posle toga da ostave tanku plastiku koja se sva klima.

We will see...Nadam se da ce Big G udariti cvrste smernice sto se tice materijala za izradu kucista. LG mi ne uliva sa svojim
prethodnim modelima telefona preterano veliko poverenje u kvalitet istog.

@priest77 - Uze mi rec iz usta. Mislim da ce morati napraviti kombo dugmadi za prekid napajanja.
EDIT: Sada citam - HW jedno dugme, znaci duzi pritisak za Power Off? Kako li ce to funkcionisati u praksi?

Poslednja izmena:
Generalno - extra dobro. Nikakvih zaglupljivanja, usporavanja ili FC-ova. Imam 3 moda na njemu: T9, circle battery i Louder Sound.
Baterija - bem li ga nikada nisam merio, cini mi se isto, s tim sto mi je proc max na 1305MHz, a min na 384MHz, scaling governor na interactive.
Ako mozes sacekati 2 dana okacicu SS-ove da vidis/mo?
4MPix mod? Nisam siguran na sta tacno mislis...Nesto kao mod koji radi downgrade da dobijes 16:9 fotku?

Mislio sam bas na taj 16:9, jer mi je glupo kada pokazujem/gledam fotke na bilo kom uredjaju da mi se vide te crne pruge sa strane, bilo da je TV, laptop ili sam fon.

Da li koristis stock franco milestone 5 kernel ili neki nightly?

Inace skontao sam u cemu je delimicno bio problem, a to je Nova Launcher koji sam kupio pre par dana. Cim sam se vratio na Holo HD sve proradilo normalno.

Inace ovoliko ja izvlacim sa CNA 3.6.5 i franco 2.77 kernelom (interactive i sve ostalo stock)

Prilozi

• stoske-batt1.png
    stoske-batt1.png
    132 KB · Pregleda: 96
  • stoske-batt.png
    stoske-batt.png
    67 KB · Pregleda: 95
  • stoske-batt2.png
    stoske-batt2.png
    54.3 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
Koristim stock franco milestone 5 (3.0.41). Btw poceli su suskati za MiNCO v5... mada ne verujem da ce brzo, bar mesec dana.

Sigurno ce se to odraditi preko neke kombinacije na tasterima sa strane kao sto se to radi na iPhone, ali ako ugrade neizmenljivu bateriju valjda ce napraviti i ledja/masku koja se ne skida jer nema smisla posle toga da ostave tanku plastiku koja se sva klima.

I ja sam se cudio isto kao Sonic al ovde mi rekose da se svaki telefon restartuje posle duzeg drzanja odredjenog tastera (10, 15 sekundi), probao sam to na nekoliko telefona i to je to.

Otkud to da ti kupis Nexus? Jel zato sto je jedini krsten Android? :)

Znam da je odavno rekao da ceni samo Nexus ali mi se iz par postova sa prethodnih strana ucinilo da je ponosni vlasnik :) Mada sam samo preleteo pogledom :d

Jeste, jesam rekao nekoliko puta da je Nexus jedini android koji vredi da se kupi.
Ima cist android a ne prepravljen sa raznim bloatware-om i ono sto je najbitnije ima redovan zvanican update, slicno kao iPhone. :)
Koristim dva telefona iphone i nexus.

Poslednja izmena:
I tek tako to kazes, na godisnjicu smrti SB... :D

Salu na stranu, dobrodosao u Android porodicu! ;)

Pa kako niste ukapirali ranije da ima Nexus, ja sam stvarno samo preleteo pogledom kroz silne postove :)

Aj priznaj da ti je posle hd 4.65'' samoleda ip displej smesan, ne u smislu kvaliteta prikaza nego velicine i korisnog prostora :)

Prakticniji mi je za koriscenje ekran na iPhone upravo zato sto je manji i bez problema ga koristim jednom rukom, i kada kucam tekst manje promasujem slova na iPhone, mozda je i stvar navike, ali necemo to tome ovde jer ova tema ne sluzi tome i bila bi steta i ovde da krenu varnice :)

Poslednja izmena:
^zato je idealan displej od 4-4,3'' ;) Al da ovaj 4,3'' bude 720p.

Prakticniji mi je za koriscenje ekran na iPhone upravo zato sto je manji i bez problema ga koristim jednom rukom, i kada kucam tekst manje promasujem slova na iPhone, mozda je i stvar navike, ali necemo to tome ovde jer ova tema ne sluzi tome i bila bi steta i ovde da krenu varnice :)

Neces masiti ni sa Nexusom ako ga koristis malo cesce. Ja recimo uzmem od cure iP da nesto otkucam i treba mi fazon 2 minuta za 2-3 recenice. Cudo kako se prsti naviknu na neku tastaturu i sirinu ekrana.

priest77 u android vodama??? Ne verujem, mislim da ga samo zanima novi Nexus?:D

Covjek je pored svog fanbojizma, Androidas u dusi vjerovao ili ne ;p ;p

Nisam nikakav fanboy niti androidas a kao sto vidis ja u ovoj temi ucestvujem normalno i nisam tu radi prepucavanja za razliku od... :)

Telefon biram onaj koji mi najvise odgovara, a prvi na listi je iPhone i posto koristim dva telefona imam i Nexusa pored (koji je takodje dobar telefon kao sto sam vec rekao), sto dodje nesto kao David i Golijat. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno