Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Može Gnexus lako da se otključa, neki Japanac je napravio aplikaciju, nešto tipa screw you do co mo.
Aplikacija može i za stalno i privremeno to da uradi. I čak i napravi fajlove za backup, radi zaključavanja.
Ja ću to da uradim, nego nikako da se nakanim.

Nemam sada link da ostavim.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1348064055932.jpg
    uploadfromtaptalk1348064055932.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 227
  • uploadfromtaptalk1348064078442.jpg
    uploadfromtaptalk1348064078442.jpg
    33.3 KB · Pregleda: 198
Drugari, jel imate vi ovo oznaceno na nexusu ili ne? (stock JB rom)

xenck2.png

A bice zakljucan kad odradi unlock preko toolkit-a i instalira JB preko istog jel?

Unlock Simlock-- carrier unlocking, like unlocking your phone for use on a different network.

Unlocking the bootloader-- making the phone able to flash a custom recovery, roms, etc.

Toolkit radi ovo drugo.

Nikako da nateram IGO Primo 2 da radi na Nexusu sa JB. Ima li neko neku ideju?

Resio sam da kupim Nexus. Muka mi je od Samsunga i njegovih ROM-ova, hocu AOSP!

Uredjaj koji cu uzeti je sa Telenora i verovatno je zakljucan. Koliko vidim, proces unlocka ne bi trebao da bue problem? Takodje sam video da postoji svemoguci Toolkit i gomila patcheva pa me zanima koji od patcheva su must have (bilo je nesto za speaker itd.)?

Savet molem :)

Prvo probaj da ga malo koristis out of box, pa onda vidi da li ti treba u opste neki mod. Ja sam stock romom odusevljen. Jedino sto sam promenio je verzija yakju umesto yakjuw zbog eventualnih buducih update-a.

pa i Nexus je Samsung :p

Jeste Samsung, ali je softverski Google :). Nema TW, silne samsung updates, apps, diary, days... i sta sve vec trpa Samsung.

ma znam, salim se ja :)

AOSP je AOSP :)
Sta je fazon sa ovim YAKJU i ostalim stvarima? Jesu li to oznake ROM-ova... ?

Nisu, yakju je verzija koja se updateuje direktno sa google servera (kao i tajku=stock + google wallet). Ostale yakjuw i slicno, primaju update sa Samsung servera, sto ti ne zelis :). U Telenoru se dobija yakjuw verzija jelte...

I koliko kapiram moguce je to preshaltati na YAKJU sa ovim Toolkitom... zanimljivo :)

vecina nas je sada na yakju verziji...iako mislim da ni yakjuxw nije losa, pogotovu sto, neko rece, da je i za njega stigao JB kod Telenora....

O tim verzijama nisam do sad ni razmisljao (moj dosao s Telenora sa 4.1.1, ali otkljucan) - kako da vidim koja verzija je moj?

I ako odlucim preko TK-a da nabacim drugu, to verovatno brise root i pregazi ceo sistem?

Skini sa marketq android system info. Tu ce ti pisati, a mislim da se vidi i u verziji softvera JRO03C bez ikakvog dodatka iza je YAKJU. Mislim da kod Telenora pis JRO03C.XXXXX nesto.
ToolKit gazi sve, ali ima opcije za bekap, restore, root....

^ Brise root i sistem i sve zivo :). Kad instaliras yakju onda odradi back up sistema pa root i ostalo. Ako vec ima Jelly Bean a yakjuxw je, onda mozes backup prije stavljanja yakju-a. Inace, ima android system info ili tako nekako aplikacija i pomocu nje mozes da vidis koji je build

@Kutija
Za gsm verziju imas takju (yakju + gwallet) u yakju sto se tice stock Jelly Bean-a. Ostali derivati su prema trzistima i malo im kasni update (na Telenoru koji ide sa yakjuxw tek skoro stigao Jelly Bean). Sto se tice oktljucavanja, evo sveznajuci priest me demantovao da moze da se otkljuca preko ToolKit-a mada ja mislim drugacije al ajde.

O tim verzijama nisam do sad ni razmisljao (moj dosao s Telenora sa 4.1.1, ali otkljucan) - kako da vidim koja verzija je moj?

I ako odlucim preko TK-a da nabacim drugu, to verovatno brise root i pregazi ceo sistem?

Evo ti screenshot iz Android System Info da vidis gde se nalazi.

Prilozi

• Screenshot_2012-09-21-09-22-22.png
    Screenshot_2012-09-21-09-22-22.png
    206.7 KB · Pregleda: 200
Moj je yakju. I to mi je ok. :)

Gde ima da se nadje ovaj sistem info?

Nazad
Vrh Dno