Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Posle milijardu godina, uslikao sam telefon sa i bez dva snap-on-a koje imam: tamno sivi peskirani Teracell i zuto-crveni gumirani Belkin. Evo par slicica, da ne zatrpavam temu, ko zeli vise -> PM. Imam ukupno 16 slika, iz razlicitih uglova. :D

uploadfromtaptalk1347963639077.jpg

uploadfromtaptalk1347963664594.jpg

uploadfromtaptalk1347963719347.jpg

uploadfromtaptalk1347963771633.jpg

uploadfromtaptalk1347963842185.jpg

Peskirani je malo izgubio ostrinu, nije vise toliko peskiran, ali je i dalje "grbav" i odlicno lezi. Belkin je genijalno kvalitetan, isto sjajan grip ima, i malko je bucmastiji.

Ne mogu ni nijedan da striktno izdvojim kao bolji, Belkin je mozda malo jaci i kvalitetniji, ali je i znatno skuplji (20€ u Berlinu, Teracell oko 700din kod nas)...

Inace, savio sam se od citanja CM7 threada prethodnih dana - pravih bagova nema, i nekakvo sve sice koje se pojave otklone vec sutra, mada vecina bagova su vise takvi da se javljaju samo nekima, dok mnogi tvrde da sve fura bez problema. Citao sam malo i o AOKP-u i ne znam koji bih pre metio kad bih odlucio da menjam stock ROM.

I dalje me nervira neravnomerni pad battery gauge-a pri kraju. Niko ni na XDA ne zna kako bi se to resilo, a mnogima se desava, upravo u poslednjih 30%, dok je jedan lik otisao i dalje i tacno skontao da mu od 29-19% najbrze iscuri - gotovo minut-procenat cak i sa ugasenim ekranom. Ni za reflash niko nije potvrdio da ce resiti problem...

Najvise me nervira sto su to poslednjih 30ak posto, pa nikad ne znam na koliko jos mogu da racunam na tel... Ubio bih da se to nekako resi... :D

i9250 je ja mislim apsolutni best buy trenutno za cifru za koju se prodaje.

Slazem se u potpunosti. Poredeci sa O2X, nalazim svega par pluseva u korist Optimusa (cak, vecinom software-related) a dvocifren broj za Nexusa. Ok, postoji razlika u ceni, ali meni apsolutno nije smetala bas zbog razlike u kvalitetu.

Pritom, krace sam ga poredio sa S3 (ICS naravno) i sasio ga je Nexus, jedino sto S3 ima su one gestures mumbo-jumbo smicalice, koje meni licno ne znace mnogo.

Iskreno, ovo mi je prvi smartphone na kome nemam zelju da bilo sta modujem i slicno. Do sada sam ih promenio X i isprobao svasta od custom romova, modova... Ovo jednostavno fenomenalno radi out of box!

Upravo to sam i ja zakljucio posle prvih sat-dva koriscenja kad sam ga dobio. Jedino sto sam mijenjao je bio kernel na ics-u (koji i nije bitno promijenio generalnu sliku o telefonu) i mod za kameru. Od Jelly Bean update-a jedino je mod za kameru ostao aktivan.

Pozdrav svima.
Prodao sam pre 15 dana svoj SGS I i sad se lomim šta da uzmem. U prvom planu je bio HTC One S ali slabo ga ima, pa još da li je S3 ili S4 onda guljenje kučišta...
Izbor je zamalo pao na Nexus ali me odbija njegova kamera od 5MP za koju kažu da baš i nije sjajna.
Zanimaju me vaša mišljenja po pitanju kamere na ovom telefonu.

Šta tačno očekuješ od kamere i za šta bi je prvenstveno koristio ?
Po dobrom svetlu pravi sasvim fine slike, ali pri slabijem su loše.

Za pravljene slika za uspomenu (letovanja, ovo ono...) skoro svaki telefon sa kamerom od 5 mpx pravi sasvim pristojne fotografije.

Ne očekujem da pravi slike kao neki kompakt fotoaparat ili šta slično, samo ne bih da kupim ovaj telefon a da mu kvalitet slika bude gori nego na SGS I. Bio bi to korak u nazad za mene. Imam aparat za slikanje, ali ne nosim ga stalno sa sobom kao telefon. Znam da količina piksela nije presudna za dobre slike.

Ne očekujem da pravi slike kao neki kompakt fotoaparat ili šta slično, samo ne bih da kupim ovaj telefon a da mu kvalitet slika bude gori nego na SGS I. Bio bi to korak u nazad za mene. Imam aparat za slikanje, ali ne nosim ga stalno sa sobom kao telefon. Znam da količina piksela nije presudna za dobre slike.

Fotke su odlicne, po danu sa stock kamerom, sjajne. Uslikao sam preko 300 komada, kada sam bio u Budimpesti prosli vikend i prijatno se iznenadio. Pre na SGS1 sam morao da koristim Camera360 app da bi licile na nesto.

Kada je u pitanju vece, OK su fotke, ali nista vau.

Realno ne treba da te brine kvalitet, bice ti OK sigurno.

Evo jedna sa Avale

5fb461a9-61a2-071f.jpg

I jedna iz Budimpeste

budimpesta.jpg

Evo i jedna nocna (nisam se bas nesto trudio, fotkano iz pokreta)

budimpesta1.jpg

Preko dana su fotke odlicne s obzirom na flejm koji je kamera dozivljela svo ovo vrijeme. Razlika izmedju njega i dhd-a koji sam imao je nebo i zemlja (iako dhd ima famoznih 8mpix). Uporedjivao sam i sa iP4, tu su negdje, blagu prednost dajem Nexusu u pojedinim situacijama. Mozemo da slikamo po par fotki svako od nas ko ima vremena i okacimo pa uporedjuj na svom kompu sa SI ako imas neke sacuvane slike.

Hvala ljudi, braćo !
Nema potrebe da se mučite i da kačite fotke. Dovoljne su i ove koje je stoske okačio. Verujem vam na reč.

Čak mislim da su moduli za kameru na Gnexusu i galaxy isti.

Mislim da nisu. Negde na netu sam video. Ako se sećam jedan je Nec a drugi nekog drugog proizvođaća.

Hvala ljudi, braćo !
Nema potrebe da se mučite i da kačite fotke. Dovoljne su i ove koje je stoske okačio. Verujem vam na reč.

I meni je bila najveca briga kamera, ali me je zaista iznenadila. I video materijal ja sasvim korektan.

Ceo telefon je prosto sjajan, JB radi perfektno, dobra autonomija baterije, fin dizajn i pristojna cena.

Evo jos jedne, meni zanimljive :) Naravno sve fotke su bez ikakve obrade, stock camera.

budimpesta3.jpg

Poslednja izmena:
Da li radio spirit FM na gnexu.stock ROM?

To i mene zanima, a nikad nisam probao. Vi's, mogao bih, verovatno sjutra. Pa javim. :)

Našao sam povoljno nexus sa telenora sa garancijom. Problem je u tome što prodavac kaže da je telefon zaključan na mrežu, ja sam na 064. Zanima me da li postoji varijanta da ga sam otključam kao što sam uradio sa SGS-om. Mada bih s druge strane verovatno bih izgubio garanciju.

Ja sam moj SGS+ otkljucao cim sam ga doneo kuci. Posle par meseci crkao mu je display, odneo sam ga u servis, zamenili, instalirali ponovo firmware i to je to... Mislim da serviseri ne proveravaju takve stvari. Nexus sam otkljucao 1 sat nakon kupovine preko sim-unlock sajta.

Ali si platio? Znam da sam za prošli telefon skinuo neki program sa marketa koji mi je izbacio kod, kojim sam otključao telefon.

Naravno, kad sam vec tolike pare dao, platio sam i 16 evra za otkljucavanje. Za 10 minuta je sve bilo gotovo.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1348054053254.jpg
    uploadfromtaptalk1348054053254.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena:
Našao sam povoljno nexus sa telenora sa garancijom. Problem je u tome što prodavac kaže da je telefon zaključan na mrežu, ja sam na 064. Zanima me da li postoji varijanta da ga sam otključam kao što sam uradio sa SGS-om. Mada bih s druge strane verovatno bih izgubio garanciju.

Preko Gnex ToolKit ces ga sam otkljucati za minut i po.

Nema tu uputstva, skines ToolKit sa xda teme (lako se nalazi) instaliras na komp, pokrenes i prema uputstvima koja pisu pratis sta radis na ekranu.... E sad si me zbunio malo sa bootloader/sim unlock-om, bilo je tu par ljudi koji su preko ToolKit-a otkljucavali sami telefone.....

Nista te ne kosta da probas.... :) Ne mozes unistiti nista.

Ma ja sam moj otkljucao, nego juce sam bas menjao verziju na YAKJU preko GNT i nisam video sim-unlock. Nego da ne bude zabune za druge koji planiraju otkljucavanje.

Vrh Dno