Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ja ne znam hsv što si ti toliko zapeo za taj video i kameru... Čoveče iskuliras malo nema i nema... Ko o čemu ti o kameri.... Bolja je nego na wave-u u to budi siguran tako da ces biti zadovoljan.... Ili kupi neki običan android do 100 jura i neki kompakt i neces imati problema.... Oni su tako napravili, ati mozes da kukaš i da na svakoj temi pljuješ kamere telefona, jer oni ti nece uslisiti molitve tako da get us to be satisfied with that :)

A sta tebe boli pisa za sta sam ja zapeo? Ovde dolaze ljudi koji pitaju kako da upalim telefon i promenim zvono a ja ne smem da pitam sve sto me zanima?

Bolja je nego na wave-u
Nema sanse, foto tu negde ali mi 720p video na wave-u deluje kvalitetnije, stabilizacija je bolja ali nexus ima 1080p..

dr.sonic, ne secam se, ne bih ni pitao da znam.

Moj kes, imam pravo da ispitam sve lepo pre kupovine, kamera mi je bitna da bude upotrebljiva makar kao na Wave-u i da ima solidan 1080p snimak, nista vise od toga jer ionako kupujem 600d na jesen.

Ali necu da dam 300e npr a da dobijem mnogo losiji zvuk i kameru u odnosu na Wave, to su primarne opcije za mene i zahtevan kvalitet a ako ti se ne svidja o cemu pisem i sta pitam stavi me na ignore listu.

skinuo sam 10-ak 1080p snimaka sa YT, ovo ce samo da mi oteza odluku :d

Sta se desava.. pa Verizon verzija izgleda ima 8mpix kameru i 1080p kamkoder sa 30 fps! Ovo za 8mpix je rekao lik na klipu a testirao sam video frapsom i sa jos 3 programa, 30 fps zakucanih.
''Obican'' Nexus ima od 24,80-25,5 fps i fraps pokazuje 25 fps cak i nocu sto je za pohvalu, mislio sam da ce da padne ispod 20 ali ono sto me je iznerviralo je to sto 1080p sniman pri losem osvetljenju ne moze da prismrdi 720p sa Wave-a.. ne mogu da verujem, fps je 25 ali je kvalitet snimka dno, potpisujem da je 720p sa Wave-a bolji ali sam isto tako primetio da Nexus ima bolji zvuk na snimcima u vecini situacija.

Vidim da neki ne kapiraju o cemu ja to pisem.. nisam ja lud, znam da je Nexus telefon pre svega mocna multimedijalna masina i cist google telefon sa vanila Androidom :) Ali prethodni Nexus je imao savrsen audio kvalitet..
Kamera ko kamera.. samo trazim da bude upotrebljiva kao na Wave-u, kupujem dslr ali mi treba nesto krsteno na telefonu u situacijama kada dlsr nije pri ruci a to ce se naravno desavati.

Poslednja izmena:
Kad poredis snimke, poredi ISTE rezolucije u ISTIM uslovima snimanja. Sve drugo nije toliko relevantno.

Negdje sam procitao da zivis u Valjevu, ako si u BG-u u prolazu sledecih 5-7 dana javi se da idemo da snimamo i uporedjujemo snimke, nikakav nije problem.

Brate imam tonu snimaka nocu po mecavi dok vozim bajs npr, u minusu napolju i 720p sa Wave-a je bolji od 1080p sa Nexusa- nocu.
Evo npr ovaj sa Nexusa :

http://www.youtube.com/watch?v=4nEQuoL7OPk

To je ono sto me nervira, kazem ti, nasnimao sam se sa talasom pa sam odmah video razliku.. preko dana 1080p sa nexusa ima vise detalja i uvek ima bolji zvuk ali je stabilizacija bolja na Wave-u i video se manje ''treska''. Nisam lud da vidim da je sve isto a da kritikujem.

Evo ti da vidis koliko je 720p sa talasa fluidan i kakva je stabilizacija cak i nocu i to snima lik na snowboardu :)

http://www.youtube.com/watch?v=NROEw9vBWF4

ili ovaj

http://www.youtube.com/watch?v=RrvB9Yav2wY

Necu dolaziti u Bg u narednih mesec dana sigurno..

Necu vise da vam zatrpavam temu, citacu je svakodnevno i cekam neke vesti oko voodoo fix-a ;) Vec imam neku predstavu o Nexusu, ako mi zvuk bude odgovarao (probacu u vipu) mislim da cu pazariti Nexus jednog dana :)

Poslednja izmena:
Ne mozes porediti 720p i 1080p!!!

Snimi sa Nexusom i sa Wave istu scenu u 720p modu pa poredi!

Uostalom kako god odlucis....

@Hsv

Čovek ti nesto kaze i ti se odmah ljutiš.... Ovo je vise bilo ono tipa na većini tema kod high end telefona pricas da bi uzeo ovo da bi uzeo ono ali onda ti zasmeta nešto i ti ne uzmes naravno ali i dalje ces pricati i nastavljati ono što si vec jednom ispričao.... Svi na forumu znamo da si ti Forest Gump na biciklu :D ali tebra mislim da je najbolje da se ti držiš wave-a jer izgleda da te ni jedan telefon ne ispunjava toliko koliko tvoj wave i prosto bi bacio pare... Ako hoćeš da imas sve kupi 4s i bog d te vidi... Imaćeš kameru na zakucnih 30 fps sa full stabilizacijom (stvarno svaka im čast za to) imaćeš brutalnu kameru da pravis fenomenalno slike i imaćeš jedan od najboljih audio čipova... Jedino sto neces imati veliki ekran...

Ja da sam na tvom mestu (a nisam) kupio bih 4s jer daje ono što ti tražiš ali ti ne daje samo jednu stavku, a to je ekran većih dimenzija... Ovde na ostalim telefonima imas ekran većih dimenzija, upotrebljive audio čipove i kamere...
Ja sam više za veći ekran nego za kameru i audio chip...
Ja imam GS2 i imam isto kao ti cx150, ja sam zadovoljan, pogotovo su zadovoljni svi oko mene kada odemo negde jer znaju da imam dobru kameru na telefonu i svi su zadovoljni i sa slikama, a i na prvom maju su se svi iznenadili kada sam prikačio telefon na 5.1 zvučnike od mislim 200w koliko je lepo sve to izvukao da gruva...

Kao sto rekoh ne moras da se ljutiš nešto ili brecas, jer sam ti ja samo onako drugarski rek'o niti sa nekim sarkasticnim tonom ili bilo šta nego onako opusteno da all in one to sto ti tražiš nema :)

Ja da kupim Apple proizvod? nema sanse :d

Ma i GS II je u igri ali me nervira 480x800, koristio sam fon naravno, ima ortak ali jednostavno iako je rgb nesto mi smeta..

Sta se desava.. pa Verizon verzija izgleda ima 8mpix kameru i 1080p kamkoder sa 30 fps! Ovo za 8mpix je rekao lik na klipu a testirao sam video frapsom i sa jos 3 programa, 30 fps zakucanih.

Ma kakvi, to prvi put čujem i čista je glupost. Imaju istu kameru, tj isto 5 mpx, jedino je možda ta u verizon-u neki drugi model.

Dobro, ali što još neko ne kupi i ugradi taj senzor, pa cu onda reci bravo Samsung, bravo HTC, pa eto i Sony :)

P.S doduse ja bas i mislim svaka čast Apple-u jer im je ispeglan sistem da može sve to da odradi, barem to sto se tice kamere...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa valjda se u ovom slucaju "bravo" odnosi na proizvodjaca jer je napravio odlican proizvod a ne na kupca? :)

Ne kupuju drugi jer ne mogu da prodaju toliko jedinica godisnje koliko Apple proda 4s.

EDIT:

Haha pa 4s i G III imaju isti model kamere, e sad to sto je Apple-u poslo za rukom da softverski dovede (8mpx) kameru do savrsenstva to je druga prica, tako da ne vidim poentu ovoga "Svaka cast za Sony".

A sta bi Apple mogao da "dovede do savrsenstva" (o kakve li ironije...) da im Sony nije isporucio takvu kameru? Ne samo Apple, nego bilo ko drugi... ?

Poslednja izmena:
Znam da ste svi vi registrovani na xda i da su vam teme poznatije nego meni :d pa ako nekoga ne mrzi da pita ili postavi temu :D, Nexus vs GS II, kvalitet zvuka preko bubica, na muziku mislim :) To je jedna od retkih stvari gde ne mogu da procenim koji fon je bolji.. :)

A sta bi Apple mogao da "dovede do savrsenstva" (o kakve li ironije...) da im Sony nije isporucio takvu kameru? Ne samo Apple, nego bilo ko drugi... ?

Kakve li ironije?? Haha to uopste nije ironija mozda si ti tako shvatio, ali to je po mnogima najbolja ponavljam 8MPX kamera koja je ugradjena u telefon, a kamera je u stvari samo senzor sve ostalo sto se slike i video snimaka tice je na onome ko ugradjuje tu kameru u svoj proizvod.
Svi znamo (valjda) koliko softver radi posao kada su mobilni telefoni u pitanju i mnogo toga zavisi od softverske obrade.
Cinjenica je da 4s ima bolje slike od G III i ako imaju isti senzor.
Takodje mnogo, mnogo stabilniji video i sveukupno rezultati su bolji.

Poslednja izmena:
E to sam bas hteo da kažem, ali me je Emix preduhitrio... Znaci ista kamera i sve i opet 4s pravi bolji video(o stabilizaciji da ne pricam)) i slike...

@Hsv registruj se, u svejedno ces upasti u Android vode još malo :p

Ajmo opet, da nema takvog senzora sta bi uradio Apple? Oni su se prije 2 godine sjetili da stave blic a kamoli nesto drugo... Kakve slike pravi ip4?

Dosta sa spamovanjem teme, ovde se govori o ozbiljnom telefonu, ne o igrački za razmaženu decu :D

Ovakve :D Pozdrav iz Kraljeva :D

2myqjyq.jpg

Neko je pomenuo pre nekoliko strana kako je tema o galaxy nexus relativno cista i moze da se procita nesto korisno u vezi telefona i onda nastade haos :)

Ako pricamo o ozbiljnosti ja bih rekao da je 4s ozbiljniji telefon od ovog Nexusa. :-devil-:

Pa nisam mislio samo na kameru naravno ali ok da ne idemo u off vise.

[YOUTUBE]4Lv8I4ZhqFk&feature[/YOUTUBE]

:d :d

@hsv.stoned
Kazes da kupujes 600d za koji mesec, veruj mi da nakon mesec dana druzenja sa DSLR-om nece ti ni pasti na pamet da upalis kameru na bilo kom mobilnom telefonu pa makar to bio Iphone 5,6,7 , Nokia 808 sa 1GPX kamerom i slicne gluposti. Imao sam 1000D pa 40D, dugo koristio od prijatelja D90 i D7000 i polako se skuplja novac za 5D2 , nakon toga nisam jednom upalio kameru na mobilnom. Ako vidim neki trenutak koji bi trebalo da se zabelezi zao mi je da ga unistim mobilnim, nije mi bilo tesko da secam ranac i kilo opreme sa sobom, eventualno mi zatreba video kad se napijemo negde pa da snimim neku nebulozu i tu bilo koji 720p mobilni danasnjice moze da zavrsi posao.
Nemoj da ti kamera bude jedan od glavnih faktora pri izboru telefona, po meni to treba da bude na poslednjem mestu. Za zvuk se slazem sa tobom ali to je vrlo subjektivna stvar i moras sam da testiras tel i vidis da li ti odgovara audio kvalitet.

dr.sonic, ne znam sta je problem..

znam zmay, znam.. :) Imam Canon a520 ali je vec godinama kod raznih ljudi, pozajmim i zaborave da vrate :d
E sad, dslr ne treba porediti ni sa prosumerima (iako neki ovde vole da porede sa nokiom 808 :d) ali jednostavno hocu upotrebljivu kameru kao na Wave-u sada jer sigurno necu uvek nosiri dslr i kilo opreme :)

Sto se Nexusa tice, vise jurim info o zvuku.. sa kamerom sam se pomirio da je upotrebljiva a kamkoder jedva upotrebljiv za moje neke standarde (zbog warpinga i deformacija od kojih se muti vid), bar na osnovu ovoga sto videh na YT.

Ono sto mi nije jasno.. koliko dugo jedan model kao Nexus moze da racuna na najnovije apdejtove? Znam da ostali modeli dugo cekaju ili ih cak izbace sa liste, Nexus je google telefon i ima li neki ''rok'''za dobijanje apdejtova?

Poslednja izmena:
Dobiće sigurno i sledeći veliki update u decembru, odnosno android 5 i sve male update ove koji idu kasnije sa tim.
Za kasnije nisam siguran.

DOKLE ĆEŠ VIŠE DA STAVLJAŠ TE LINKOVE ZA YT KOJE NE MOGU DA OTVORIM SA TELEFONA??? :):):)
Jedini problem imam kada ti zakačiš yt :)

Nisi jedini :)

Niko ne može sa telefona da otvori te YT klipove

QUOTE=hsv.stoned;2944788YOUTUBE]4Lv8I4ZhqFk&feature[/YOUTUBE

Zato što nije embed code nego ne znam uopšte kako on postavlja taj link :)

Poslednja izmena:
Pa ja mislim da dobija sledeci update sigurno. Evo i Nexus S dobija JB, za dalje nisam siguran. Bice romova ali zvanicni update... nisam siguran.
Na jesen izlazi sledeci Nexus telefon tako da ce se vise fokusirati na njega.

Ne znam ljudi sta vas buni, na vecini foruma postavljam na ovaj nacin klipove.. prekopiram ovo sto je citirao djilkos i kliknem na YT opciju :)

E nisam znao da novi Nexus izlazi tako ''brzo'', vec na jesen, onda je mozda bolje da sacekam decembar i obnovu ugovora, sumnjam da ce biti jeftiniji kod operatera ali ako se pojavi taj novi model ovaj ce biti jeftiniji u slobodnoj prodaji..

Nazad
Vrh Dno