Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Uskacem vam u sred polemike, videh one 1080p semplove sto je neko kacio, kvalitet je ok ali 24 fps je bedak jer je video ipak isciman malo.. E sad me zanima da li se u medjuvremenu pojavio neki sound fix? GSM Arena test mnogo hvali audio kvalitet a neki korisnici se zale po forumima, u YT komentarima, kako je to veliki minus Nexusa.

Bas me zanima, ovo je prakticno savrsen fon za mene i uzeo bih polovan Nexus mozda i pre isteka ugovora jer su svi bolji telefoni neverovatno skupi u paketima operatera.. A uzeo bih i neku ogromnu bateriju jer vidim da imate probleme sa autonomijom.

Sound fix za šta, muziku, ili zvuk u slušalici? Postoji neki mod da se smanji latency sa 80 na 20ms čini mi se. Samo od toga imaju korist streaming servisi i razgovor preko interneta, takođe nisam siguran kako to utiče na kvalitet.

Ma za audio cip uopste :) Da kvalitet zvuka sa dobrim slusalicama bude sto bolji.. samo zbog toga nikako da prelomim da uzmem Nexus, ozbiljno sam poceo da razmisljam o kupovini polovnog telefona jer sam hteo da se slogiram kada sam video cene SGS II i Nexusa kod operatera :d

U One S sam se razocarao jer je kod nas samo ona sporija S3 verzija dostupna, Huawei Ascend P1S nikako da se pojavi..

SGS II me nervira jer je od bas soc plastike, aj nema veze ionako bi isao u kuciste neko, dalje 480x800 nekako ne prija mojim ocima makar i rgb raspored piksela, ortak ima SGS II i nisam bas odusevljen tim ekranom ali GS II ima bolju kameru i video, za audio kvalitet nemam pojma kakav je vs Nexus..
Sa druge strane Nexus bas mocno izgleda i jos ogroman 720p rgb displej ,) sasvim ok kamera i malo limitiran kamkoder ali i vanila android i dolazeci apdejtovi.. Strasno koliko ne znam sta da radim.

Ma za audio cip uopste :) Da kvalitet zvuka sa dobrim slusalicama bude sto bolji.. samo zbog toga nikako da prelomim da uzmem Nexus, ozbiljno sam poceo da razmisljam o kupovini polovnog telefona jer sam hteo da se slogiram kada sam video cene SGS II i Nexusa kod operatera :d

U One S sam se razocarao jer je kod nas samo ona sporija S3 verzija dostupna, Huawei Ascend P1S nikako da se pojavi..

SGS II me nervira jer je od bas soc plastike, aj nema veze ionako bi isao u kuciste neko, dalje 480x800 nekako ne prija mojim ocima makar i rgb raspored piksela, ortak ima SGS II i nisam bas odusevljen tim ekranom ali GS II ima bolju kameru i video, za audio kvalitet nemam pojma kakav je vs Nexus..
Sa druge strane Nexus bas mocno izgleda i jos ogroman 720p rgb displej ,) sasvim ok kamera i malo limitiran kamkoder ali i vanila android i dolazeci apdejtovi.. Strasno koliko ne znam sta da radim.

To ne postoji, a neće ni postojati verovatno. Supercurio, lik koji je napravio onu voodoo sound aplikaciju neće uraditi to za nexus. Nexus nema taj dobar čip kao s1 s2 i s3.

Nexus nema rgb displej, nego pentile.

Znam za Supercuria :D
E steta onda.. mada da znas da GS II ima daleko losiji yamaha audio cip, S1 i 3 imaju Wolfson koji i sam imam u Wave-u pa ne bih da padnem sa konja na zakrzljalog magarca :d

Nexus nema rgb displej, nego pentile.
Ma nema veze.. i 720p pentile super amoled na nexusu izaziva erekciju :)

Poslednja izmena:
iKhm khm, nisi realan hsv. Ne mozes imati wolfson, 720p ekran na 4,5 inch, 1080p/30fps kamkoder, bateriju od 2 dana u jednom telefonu za 200-300 evra.... Taj Wolf je realno jedina stvar koja prodaje/prodavala je wave... Slazem se da je odlican cip al ***,wave nema nista drugo. Dalje, autonomija na nexusu sa 4.0.4 Ics-om jeste slabija, uz odgovarajuci kernel se znatno popravlja... Evo kako sonic rece na JB-u je jos bolja. Bateriju od 2000 mAh nemas razloga kupovati jer ce ti ona produziti zivot telefona za nepunu noc.... dakle neces ga puniti svako vece vec ujutru. Ako radis svaki dan apsolutno ti to nista ne znaci. Kacenje onih akumulatora od 3000 mAh necu da komentarisem zaista. Na kraju krajeva meni se desavalo da mi baterija traje i 2 dana u situacijama kad ne stignem ni da jedem od posla a kamoli da cackam telefon, tako da je sve to relativno...

Ne zanosi se raznoraznim fix- evima sa xda sto se tice zvuka, cip je takav kakav jeste i nema tog sw-a koji ce izvuci iz njega zvuk koji ce biti isti kao sa Wolfsona-a ili nekog drugog cipa.... Ovaj fix koji sonic pominje je nesto sasvim drugo i ja sam ga instalirao jer veoma cesto koristim Viber i poboljsava situaciju. Ali ponavljam, on nema veze sa zvukom koji imas na slusalicama kad slusas muziku.

Kad se sve uzme u obzir (cijena, mogucnosti, izgled, OS) Nexus je apsolutni best buy danas. i pretpostavljam da ce biti sve bolji i bolji kako koji update bude izlazio.

Zaboravices brzo Wolfson uz sve drugo na ovom telefonu.

Edit:
Skoro sam zakacio Senn c300 II na Nexus i pustio neku muziku... *** iznenadio sam se kakve slusalice imam (iako one same po sebi i nisu high end) cak sam po netu trazio koji tacno audio cip je u Nexusu (OMAP) jer mi je bilo nevjerovatno kako se cuje pisljivi mp3....

Poslednja izmena:
Mozda malo nisam realan ali bih sa audio cipom iz GS II u Nexusu bio verovatno zadovoljan jer imam i odlicne slusalice.

Sto se wolfsona i wave-a tice, pa nije Wave samo to, kamera, mocan power led blic, alu kuciste, baterija/autonomija, displej.. kada bi Wave imao ICS bio bi kompletniji model od htc One v npr :) Posebno Wave II koji ima 3.7'' super lcd.

Ne zanosim se fixevima ali otkud znam, Nexus je popularan model pa reko mozda se neko sa xda iscimao oko toga..

Jedino mi sada preostaje da kupim polovan Nexus i da jurim po oglasima neki SGS I koji je havarisan, razbijen a da je wolfson citav pa da odnesem u neki najbolji servis da nakaleme-zaleme na Nexus :d

Nemoguce, audio cip na Nexusu je integrisan sa ostatkom odnosno ima SoC sto je u stvari cpu+gpu+audio+ko zna sta jos....

Ma znam bre covece, vidis da se zezam :d

Poslednja izmena:
Samsung nije hteo da ubije prodaju S2, a i hteli su nekako da mu smanje cenu pošto je ekran skup, i zbog toga ovaj fon ima slabiju kameru i audio čip nego flagship Samsunga... Ne isplati se ni njima da naprave savršen telefon, uvek na nečemu zakinu po malo.

Inače, tek danas videh one nove notifikacije na JB, zanimljivo izgleda, samo se nadam da nas neće bombardovati reklamama (i) na taj način.

Nemoguce, audio cip na Nexusu je integrisan sa ostatkom odnosno ima SoC sto je u stvari cpu+gpu+audio+ko zna sta jos....

Hsv, sto ne probas nexus i cujes da li ti odgovara zvuk. Ja *** imam IE8 i koristim ih i na mp3 plejeru i na telefonu i iz nexusa stvarno izlazi dobar zvuk. Sa mojim iriverom ne mogu da poredim ali u odnosu na wave koji sam imao nema razlike, barem u muzici koju slusam(metal, rock...).

Par pitanja za iskusnije :) :

1. Da li cekati zvanicni JB ili odraditi root? Posto koristim incredible S, htc je mnogo zakomplikovao vracanje na fabricki hboot i s-on, pa zato pitam...
2. Koja je trenutno najbolja kombinacija custom kernel-a i rom-a?.
3. Da li je neko podesavao boje ekrana preko custom kernel-a, ovo zuto umesto bele nervira :(

Zvuk je skroz dobar, nexus na htc-ovim fabrickim slusalicama ubija! Jedino sto pored IncS deluje kao nedovrsen proizvod (mozda zbog golisavog androida ili mozda navika na HtcSense).
Cak je i wireless signal slabiji :( ali sve ostalo leti ...

I da Nexus u poredjenju sa S2 uzivo deluje modernije i lepse, a N.O.V.A. 3 secka na S2 dok na ovom klizi, nije sve u sirovoj snazi GPU-a :)

Poslednja izmena:
Par pitanja za iskusnije :) :

1. Da li cekati zvanicni JB ili odraditi root? Posto koristim incredible S, htc je mnogo zakomplikovao vracanje na fabricki hboot i s-on, pa zato pitam...
2. Koja je trenutno najbolja kombinacija custom kernel-a i rom-a?.
3. Da li je neko podesavao boje ekrana preko custom kernel-a, ovo zuto umesto bele nervira :(

Zvuk je skroz dobar, nexus na htc-ovim fabrickim slusalicama ubija! Jedino sto pored IncS deluje kao nedovrsen proizvod (mozda zbog golisavog androida ili mozda navika na HtcSense).
Cak je i wireless signal slabiji :( ali sve ostalo leti ...

I da Nexus u poredjenju sa S2 uzivo deluje modernije i lepse, a N.O.V.A. 3 secka na S2 dok na ovom klizi, nije sve u sirovoj snazi GPU-a :)

1. Stavi JB slobodno, ja nemam ni jedan problem. Uradi nandroid pre toga i milina.

2. Za ics liquid 1.5 ili rascream, kernel franco. Za JB stock sve.

3. Ja trenutno imam samo isključen content adaptive brightness (preko voodoo display aplikacije) i bele su bolje.

Hsv, sto ne probas nexus i cujes da li ti odgovara zvuk. Ja *** imam IE8 i koristim ih i na mp3 plejeru i na telefonu i iz nexusa stvarno izlazi dobar zvuk. Sa mojim iriverom ne mogu da poredim ali u odnosu na wave koji sam imao nema razlike, barem u muzici koju slusam(metal, rock...).

Ako se dobro secam IE8 su bas skupe slusalice.. sad si me istripovao :D Ja slusam i rock, metal, jazz, trip hop, downtempo.. ali i dnb, dubstep, hip hop, wave ima wolfson ali nema voodoo sound fix..

Sad se Nexus ratio u igru :D Imam Senn cx150 pa mozda te slusalice mogu da izvade malo situaciju.. Nemam gde da probam Nexus, ne poznajem dobro nikoga a da ima taj fon.. jedino kod komsije u servis da odem ali ako imaju neki polovan pa da probam, nov sigurno necu otvarati itd.

Da ne bi spamovao ovde mozes na pp da mi napises neke utiske o zvuku uopste, zvucnik, da li je veoma glasan ili tih, da li krci, zatim ako imas od nekoga da uzmes neke slusalice slicne mojim cx150 pa da probas.. znacilo bi mi.

1. Stavi JB slobodno, ja nemam ni jedan problem. Uradi nandroid pre toga i milina.

2. Za ics liquid 1.5 ili rascream, kernel franco. Za JB stock sve.

3. Ja trenutno imam samo isključen content adaptive brightness (preko voodoo display aplikacije) i bele su bolje.

Hvala Doktore ;)

Nema na čemu :)

Hsv, pa idi kod bilo kog operatera, prebaci muziku svoju na nexus preko bluetooth - a i probaj.

Telenor u Va je krs [osim jedne gospodje koja je jako ljubazna :)], ostali rade jer moraju i dobijes eksponat da proveris funkcije :d

Moram ici do vipa, tamo mi je radila neka komsinica, odem kad nije guzva i da probam par 320kbps i flac raznih zanrova sa cx150 :) Hvala za ideju, inace u vipu rade gotivne cice tako da ce biti lakse za probu.

Nešto čudno mi se dešava sa ekranom, primetio sam to pre jedno mesec dana.
Kada prikazuje neku površinu jarko crvene boje, ima sve neke horizontalne štrafte i baš ih je dosta. Prilično ružno izgleda. Slikaću sutra, da baš vidite. Isto može da se primeti i na plavoj boji, ali tu je baš zanemarljivo, gotovo neprimetno.

Hajde idite na ovaj sajt i uđite u crvenu boju, pa mi recite kako izgleda.
http://www.ledr.com/colours/multi.htm

Išao bih da reklamiram i tražim novi model, jer sumnjam da ovo može da se popravi, ali jedino me brine što mi je zadnja strana na jednom mestu izgrebana. Da li mogu zbog toga da mi ne priznaju garanciju?

Poslednja izmena:
Nije ni kod mene bilo kada sam kupio. Ne mogu da verujem da je tako brzo propao displej.

Ovi mučenici u servisu mogu jedino ceo displej da mi zamene, a on je vredan kao pola telefona, plus se plašim da mi ne vrate telefon još više izgreban.

Razmišljam se da odem sa tetkom koja je pravnik i jako je nadrndana da se malo izdere na njih da mi daju novi telefon :D
Šta mislite, da li bi to upalilo?

Ako zbudzi to kupujem gnexus 99% :) E da, al ostaje bedak sto nema 30 fps 1080p :D al boze moj.. Vidim ljudi pricaju da je sa JB bolja autonomija ali kapiram ja da je za ovakav uredjaj punjenje uvece realnost ali bih ipak voleo da ako ceo dan [od ujutru do uvece] odem nedge u prirodu mogu da koristim kameru, muzicki plejer i gps + mtb aplikaciju bez cimanja da ce se telefon ugasiti posle par h :)

Nije do toga, to koristim od prekjuče, a ovo sam primetio pre mesec dana.

U temi vezanoj baš za nexus, koju je Supercurio napravio, rekao je da neće praviti voodoo sound, već samo voodoo louder, a to nije isto, a i ta tema je odavno zastarela.

.... ali bih ipak voleo da ako ceo dan [od ujutru do uvece] odem nedge u prirodu mogu da koristim kameru, muzicki plejer i gps + mtb aplikaciju bez cimanja da ce se telefon ugasiti posle par h :)

Ako ugasis 3g net izdrzace taman od ujutru do uvece...sa sve kamerom, muzikom pa i gps-om povremeno.

Sto se tice 1080p / 30fps jel imas ti na cemu to da gledas svaki dan? Ako nemas, ne znam sto se opterecujes uopste...

b294acb2-edea-a767.jpg

Išao bih da reklamiram i tražim novi model, jer sumnjam da ovo može da se popravi, ali jedino me brine što mi je zadnja strana na jednom mestu izgrebana. Da li mogu zbog toga da mi ne priznaju garanciju?

Novi telefon ti nece dati, to samo vazi ako je telefon star 3 dana do mozda 7 dana, sve sto predje to ide na opravku... Tako da ocekuj od 15-45 dana opravke verovatno promena ekrana...

Ma to ne dolazi u obzir da im dajem u servis. I plus moze da se desi da i taj displej sto mi stave opet ne valja.

Probao sam sada franco r215. Nema nikakve razlike u odnosu na stock (za bateriju ne znam, malo sam samo koristio, sat vremena), cak i kada stavim cpu na 1,3ghz.
Probao sam i da se zezam sa bojama, nisam nasao nista sto mi se svidja vise od stock.
Sada radim nandroid :)

Sto se tice 1080p / 30fps jel imas ti na cemu to da gledas svaki dan? Ako nemas, ne znam sto se opterecujes uopste...

Brate milim te mani me tih stvari :) Sigurno ne planiram da snimam 1080p i gledam samo na ekranu telefona :d Za ovaj tip kamkodera fps mora da bude 30, nije ovo profi kamera pa da video sa 24 fps bude savrsen. Ako nokia 808 na mucnom symbianu i hardveru od pre 3 godine moze da ima 30 fps mora neko sa xda nesto zbudziti i za nexus mada je video i dalje primetno bolji od one x npr. Samsung je namerno ogranicio fps da ne bi ugrozio SGS II.

I jos nesto, jel ima autofokus? Ako nema da li postoji neka aplikacija, na kamkoder mislim.

Poslednja izmena:
Brate milim te mani me tih stvari :) Sigurno ne planiram da snimam 1080p i gledam samo na ekranu telefona :d

Otkud znam ***... ima ljudi koji i to rade... :)

Znas sta je fora, sto u media profile xml-u framerate za 1080p ima oznaceno "30" u jednom redu,isto kao i za 720p s tim sto iz ko zna kog razloga snima 24...

Ja ne znam hsv što si ti toliko zapeo za taj video i kameru... Čoveče iskuliras malo nema i nema... Ko o čemu ti o kameri.... Bolja je nego na wave-u u to budi siguran tako da ces biti zadovoljan.... Ili kupi neki običan android do 100 jura i neki kompakt i neces imati problema.... Oni su tako napravili, ati mozes da kukaš i da na svakoj temi pljuješ kamere telefona, jer oni ti nece uslisiti molitve tako da get us to be satisfied with that :)

Nazad
Vrh Dno