To ces ti da mi objasnis kako da stavim fokus na kilometar, naravno ako razumes uopste o cemu pricaš. Treba da shvatas problematiku malih i velikih senzora da bi se upustio u polemisanje.Gluposti. Galaxy nexus pravi fotke blagi uzas, ponekad mi se cini da i desire s pravi bolje fotke, video je odlican, zvuk na videu perfektan.
Ne razumem ono za ispadanje iz fokusa, stavi i DSLR da mu dof bude kilometar kao i nexusu pa neces imati probleme. Cini mi si kao da si besan sto imas 5d2 sto mi je malo nemoguce![]()
Nema potrebe ja tebi nista ja objasnjavam, ni ti meni, kontam da si za 2 god naucio da koristis 5d2, mozes samo kao covek da ucestvujes u diskusiji bez i sve ce biti ok.
Odmah predrasude o necijem znanju pa u fight, ona prica za kilometarski dof je naravno sprdnja, nisi trebao toliko ozbiljno da shvatas jer nije kritika na racun tvog znanja. Svakog ko interesuje fotografija moze da sedne i procita iz knjiga sve vezano za tu temu.
Hteo sam da kazem da ti je naravno problem da drzis brze objekte u fokusu na f2.0 sa FF senzorom jer je dof jako mali i jos uz sve to manual focus, sa manjim otvorom blende bi bila bolja situacija ako ima svetla ali to si vec probao i nije upalilo i zato koristis nexus koji ima mali senzor i sakatu optiku gde je sve od 2m pa na gore u fokusu.
Mene jos nije prosla euforija pa me zato ne mrzi da nosim sa sobom kilo opreme za fotkanje, nije iskljuceno da ce da me prodje kao i tebe pa cu ga koristiti samo kad je potrebno a ne uvek.
Za jednu stvar se bar slazemo, galaxy nexus je odlican tel i preporuka za sve neodlucne![]()
Ok, ja sam malo prenaglio, *** toplota, prodaja animacija slabo ide. Sad sam stavio pivce da se 'ladi, pa se cujemo posle
Inace, kada se slike koje pravi nexus stave na 100% stvarno ne izgledaju reprezentativno, deluje mi da su ga malo softverski preostrili i dali mu po kompresiji. Kada se izrade slike, izgleda kao da su slikane "pravim" aparatom![]()
E sad, kazete da JB znacajno poboljsava autonomiju, ajde ako neko moze da napise koliko je to on screen? Kapiram da je sada 24h solidne upotrebe prakticno zagarantovano?
I hvala za ovu xda temu sa fotografijama.
Jesi ti gledao kako ta baterija izgleda na telefonu???
http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/52919-image/galaxy-nexus-extended-battery-comparison.jpg
hsv, sa vecom baterijom dobijas i vece kuciste, odnosno poseban back cover. Kada kupis onu od 2000mah, onda je debeo kao Verizon model, dok ona od 3000 mislim da pravi jos vecu budzu.
Zato sto nije popularan model i toliko reklamiran, tj nije ni malo reklamiran. Sta da ti kazem kada ide reklama na mts-u za sgs3 i slogan na kraju glasi: sigurno cete biti u centru paznje...
hsv trebace ti i desk cradle da punis tu drugu bateriju dok je ova u telefonu![]()
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari