Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Probaj ti :D Nije mi jos stigao update.
Ako sam dobro shvatio, mogu samo da izgubim root. A i to moze da se resi sa OTA RootKeeper. Ali bolje da sacekam da neko odgovori da li se samo root gubi.

Da li je neko kupovao onu samsung extended bateriju uz koju se dobija i back cover?
I koliko vam traje baterija, sada posle par meseci korišćenja. Ne mislim da je oslabila, već sada možete da kažete objektivno. :D
Razmišljam se da li da jurim neki polovan i otarasim se desire-a.

Oliver, Hektor, dobićete OTA update i slobodno instalirajte, izgubićete samo root. A možete koristiti i te neke programe da sačuvate rut, ali ne znam kako oni funkcionišu.

Tetsuo, obično mi je brightness na minimumu, a kada izađem napolje onda stavljam na auto. Screen on time mi se kreće između 3ipo sata i 4ipo sata.
Pri normalnom korišćenju izdrži od jutra do mraka, nekada i uđe u drugi dan.
Normalna baterija je u pitanju.

Meni je stigao OTA, ništa novo ne primećujem, a i jako je mali 700kb.

I ja sam uradio update. On samo resava problem sa slabijim signalom. Izgubio sam root ali to cu caskom opet da sredim ;)

Jel može onaj isti metod koji je hektor postavio, ili moramo da čekamo novi zip?

Ne razumem? Ja cu preko onog GN toolkit-a da rootujem fon, tako sam i prosli put.

Metod koji je hektor dao je ručni i podrazumeva ubacivanje su.zip. Taj fajl mora da se updateuje za svaku novu verziju, npr taj fajl koji je bio izašao za 4.0.2 ne radi za 4.0.4.
Možda mora i toolkit da se updateuje, ne znam.

Pa mora toolkit da se updatuje, ocekujem da to bude uskoro :)

Jesi li probao one opcije za poboljšanje kamere u toolkitu?

Nisam nista cackao, samo sam uradio root, nisam ni recovery ubacivao.

Iz recovery-a radis maltene sve vezano za instalaciju rom-ova, kernela, raznoraznih .zip fajlova vezanih za os i jos svasta nesto.

Nego, ima li Nexus video stabilizaciju ? Na yt-u ovo sto sam gledao ne djeluje drmusavo uopste, a u specifikacijama ne pise nista o tome...

I dalje mi nije jasno šta je :)

Nema stabilizaciju, mada možda je 4.0.4 malo popravio to. Kada hodaš i snimaš bude snimak drmusav, ali kada lagano pomeraš telefon bude ok.

Zaboravih ovo da vam kažem.
Danas mi je touchscreen otkazao!!! Bio mi je zaključan telefon u džepu i kada mi je stigla poruka ja da ga otključam, kad ono cvrc :)
Power dugme radi, ali ekran ne reaguje na dodir, apsolutno ništa. Nisam mogao ni da ga ugasim, pošto ne može dok je zaključan. Izvadio sam mu bateriju i radilo je onda sve normalno.

skines rom, prebacis ga u telefon, rebootujes u recovery i odatle instaliras novi rom. takodje u recovery modu mozes da napravis backup celog sistema (nesto kao norton ghost) i posle ako ti se kojim slucajem nesto ne svidi na novom romu, samo vratis taj backup i sve je po starom.

Mnogo jaka fora onaj digitalni zum/slajder kod video snimanja. Steta sto poskakuje pri zumiranju, da ide glatko bilo bi savrseno, mada i ovako jako lepo moze da posluzi.

Sada sam ga probao, stvarno nije loše, može da posluži :)

Mogao bi da primetim da baterija mnogo losje "drzi" u odnosu na 4.0.2 verziju. Sa starijom verzijom roma, sa mojim koriscenjem, ladno sam mogao da izguram do dva dana. Sad se sve svodi na dan, mozda nesto vise. Kud sam ga i cackao :) I lepo kazu englezi, ako nije pokvaren ne popravljaj....
Jedino da probam da kalibrisem bateriju, pa da vidim....

Meni se čini da je bolja baterija. Kako je to kalibrišeš?

Meni je na 4.0.4 daleko bolja nego na 4.0.2. Sa 4.0.2 sam hteo da poludim, bukvalno 2x na dan a sad izdrzi od ujutru do uvece.

ima na marketu battery cakibrator. stavis ga na punjac, sacekas da se napuni do 100%, pa sacekas jos malo (oko 1h) da se amperaza poveca na nekih 4200mah i samo pritisnes dugmence. Trebalo bi da se posle toga isprazni do kraja, znaci ono do 5% (uz izivljavanje, GPS, WiFi, Brightness,) i posle opet da se napuni do 100%
To sam ranije radio na starijim androidima (spica, galaxy) i stvarno je trajanje baterije povecano.

Evo ga programcic

Zanimljivo. Možda budem probao, a možda i sačekam tvoje rezultate :)

Vi izgleda niste citali da je to placebo efekat ta kalibracija baterije. :)

Nazad
Vrh Dno