Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Treba prvo da instaliraš fastboot i adb drajvere preko tog toolkita, i treba da otključaš bootloader isto preko njega. Dalje nisam siguran kako se radi sa tim, ali sam siguran da moraš da skineš 4.0.4 fajlove. Pisah ja onomad kako sam ja uradio, pa pogledaj to :)

Ja ga nisam koristio. Mislim da sa njim možeš da instaliraš drajvere i otključaš bootloader, ostalo moraš ručno.

Kada otključaš bootloader izbrisaće ti se ceo telefon, poruke, slike, baš sve. Čisto da znaš :)

Apsolutno sve. Jedino će aplikacije automatski da se instaliraju ponovo, ali izgubićeš sve podatke i iz njih. Isto kao da si kupio novi telefon, moraćeš da se opet uloguješ na nalog.

Ja sam celu galeriju prebacio prvo na komp, ali sam zaboravio na smsove, tako da sam njih izgubio.

Postoji onaj titanium backup, ali da bi on radi mora da ti je telefon rutova. Mada čini mi se da je tebi već rutovan, ili sam se ja istripovao?

Poslednja izmena:
Jeste rutovan. E sad moracu da prebacujem slike, filmove...... a to ce da potraje. Pitanje je da li ce root ostati kada ubacim ovu noviju verziju, mada na scenu stupa toolkit.
Jedna od stavki u toolkitu je i pitanje:
The first screen will ask you which model and Build you have (GSM or LTE)
Sta ovde treba da se odabere? Sta je LTE ?

Tvoj je gsm! LTE koristi verizon.

Čekaj, stani! Ako ti je rutovan, to znači i da ti je otključan bootloader. Hajde ugasi telefon i upali ga. Da li vidiš na onom ekranu gde piše google ( pre boot animacije) u donjem delu ekrana otvoren katanac? Ako vidiš, onda ti je i bootloader otključan i ne moraš to da radiš ponovo.

Jos se ja pitam sta je taj katanac. Mislio sam da je tu zbog root-a
Da li onda treba da odradim:
5) Optional -- Flash the bootloader: fastboot flash bootloader bootloader-maguro-primela03.img

Poslednja izmena:
Da, uradi, to će ti staviti novi bootloader. Ali pošto ga ne otključavaš, ne treba da radiš 2) 3) i 4)

Ja sada ne znam da li češ ti izgubiti sve podatke kada staviš 4.0.4 pošto ne otključavaš bootloader. Možda čak i nećeš. Možeš to da pitaš u toj temi na xda, ili ovde nekog na forumu, sigurno znaju. A ako te mrzi da čekaš odgovor, onda skini taj program titanium backup sa marketa i odradi backup svega za svaki slučaj.

Ja sada odoh da spavam, ustajem rano :)

Što se tiče ruta, izgubićeš ga kada staviš 4.0.4, ali lako ćeš ga vratiti preko tog toolkita. Takođe, drajveri ti i dalje trebaju, bez obzira na već otključan bootloader.

I još nešto, kada otvoriš comand prozor (idi na run pa kucaj cmd) u windowsu, prvo kucaš: cd galaxy nexus (ako si sve one stvari prebacio na c u folder galaxy nexus, kao što je na onoj mojoj slici). To će ti ući u taj folder. Onda kucaš sve one komande koje počinju sa fastboot.

EDIT: čini mi se da ispred komande cd idu dve kose crte, \\cd galaxy nexus. Ako nije tako onda proveri na googlu kojom komandom se otvara folder u DOSu :)

Poslednja izmena:
Čestitam :)
Kako ti se čini 4.0.4?
Jesi li izgubio sve podatke?

Za sad je u globalu sve isto. Bateriju cu proveriti kasnije (mada je od 3h ujutru u flight modu do 8h ujutru izgubio 0%). WiFi i dalje se izgubi kada je ekran ugasen na duze vreme (kada na brzinu proverim WiFi settings, pise Obtaining IP adress i sam se konektuje) Bas me to nervira.
Nazalost u brzini zaboravio sam da sacuvam poruke, tako da su i one otisle u zaborav (mada nije bilo niceg vaznog)
Ostaje pitanje, sto se WiFi ugasi a ja to ne zelim :) Ranije nisam obracao paznju na to, jer sam ga palio po potrebi, posle sam video da WiFi ne utice znacajno na potrosnju i ostavio sam ga non-stop ukljucenog i od tada mi ovo nestajanje veoma smeta

Kako funkcionise fokus u video modu? Jel istina da se ne moze fokusirati tokom snimanja?

Moze da fokusira tokom snimanja. U svetlijim uslovima bolje, po mraku (sobno sveto) malo sporije radi, ali radi.
Inace, prvo poboljsanje je to sto u "kamera mod" ulazi bas stvarno primetno brze, a i custom ring tonovi normalno sviraju u loop.

Poslednja izmena:
E to me zanimalo, da moze u sred snimanja fokus da se prebaci na neki drugi subjekat.

Ima li jos neka uslovno receno mana, koju ste primijetili posle duzeg koriscenja ?

Pa ne može da se prebaci ručno. Jedino ako uperiš kameru u njega i telefon tada sam fokusira ono što misli da je bitno.

Mene nervira baterija i nedostatak noise cancellation—a.

Nemoj da te nervira nedostatak noise cancelation-a. To je i uzrok zasto cujete sagovornike kao iz bureta. Bolje je i da se cuje okolna buka i da vas ljudi razumeju nego da telefon pegla buku. Efekat je kao da spustite ekvilajzere do kraja, totalno ispran zvuk, cuje se samo nerazumljivo mumlanje. Ko s carapom u ustima :d

Nemoj da te nervira nedostatak noise cancelation-a. To je i uzrok zasto cujete sagovornike kao iz bureta. Bolje je i da se cuje okolna buka i da vas ljudi razumeju nego da telefon pegla buku. Efekat je kao da spustite ekvilajzere do kraja, totalno ispran zvuk, cuje se samo nerazumljivo mumlanje. Ko s carapom u ustima :d

Pravo u centar sa opisom! Jel moze to nekako da se koriguje, tj. da se ekvilajzeri tokom razgovora stave na ''Vocal'' :D

Poslednja izmena:
Moze - ako sam telefon uperis ka tom drugom subjektu :D

A ovako, prstima da mazes po ekranu i promenis - nece da moze :p

Dobro je onda, ja sam mislio kad pocne snimanje to je to. Nema vise fokusiranja ...

@dr.sonic
Moze li batt od ujutru do uvece uz umjereno koriscenje neta ? Pod tim mislim na update raznoraznih widgeta (twitter, vrem. prognoza, mail, greader eventualno...i slicno) ne na surf

Moze li batt od ujutru do uvece uz umjereno koriscenje neta ? Pod tim mislim na update raznoraznih widgeta (twitter, vrem. prognoza, mail, greader eventualno...i slicno) ne na surf

Bez ikakvih problema, mislim da se preteruje sa tim stavom da je baterija toliko losa za telefon u toj klasi i takvim ekranom.

4 sata i 25 minuta mi je bio najduži screen on time, na minimum brightness—u. Ako spržiš to u cugu, neće ti izdržati od jutra do mraka :)
Uz normalno korišćenje će ti izdržati sigurno jedan dan. Najduže što je meni izdržao je bilo malo manje od 48 sati.

Nazad
Vrh Dno