Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Da, manji su.
Više nemam, vratio sam na stock. Nešto mi se sada ovako više sviđa, a i mnogo je lakše pogoditi.. Kada je manji onda moraš baš da budeš precizan.

Ma stavio sam ga i ja....dobio Extended Power Menu, crnju pozadinu u settings, nije vise siva i mogucnost da stavim T9 i circle battery.
Power toggle je resio toggle... dobio sam sve sto sam hteo da ima u stock-u. Me - happy.

Press Power i umesto prostog shut down imas i da izaberes reboot, recovery i šta god "kuvar" odluci da stavi. Ali i dalje mislim da me palis :).

moze mala pomoc, da ne citam ovoliko strana.. koji je rom najbolji, sutra mi stize nexus pa odmah da ubacim ? Codename Jelly Bean ROM ? na galaxynexusroot.com je ovaj zadnji .. dajte mi savet?

Poslednja izmena:
Nema odgovara pravog na to pitanje. Zavisi šta voliš i želiš od roma?
Ako hoćeš stock sa malim modifikacijama onda je Minco odličan. Ako hoćeš dosta kastomizacije onda imaš liquid ili paranoid.
Odeš na xda i nađeš šta ti odgovara, ima dosta dobrih romova.

Ma što si kupovao Nexusa! Pa SIII je mnogo bolji. A na sve to uskoro izlazi još bolji Nexus + :(

Ovo bi otprilike bio dobar odgovr na vrstu pitanja koju si postavio, tj. na način na koji si ga postavio.

Ima toliko ROM-ova i pored činjenice da su slični, ipak ih krase bitne različite odlike.

Ja ću ti reći da staviš SlimBean, jer je...slim, neko drugi da ostaviš stock ROM, neko treći da staviš AOKP, jer ima mnogo podešavanja, neko da staviš CMneki, jer je to ipak CM, a neko peti da si se stvarno zeznuo što si uzeo GNE.

Šta želiš od ROM-a, tj. kakav ROM? Neki swiss knife fazon ili nešto malo, a osnovno ili neku sredinu...

Ma što si kupovao Nexusa! Pa SIII je mnogo bolji. A na sve to uskoro izlazi još bolji Nexus + :(

Ovo bi otprilike bio dobar odgovr na vrstu pitanja koju si postavio, tj. na način na koji si ga postavio.

Ima toliko ROM-ova i pored činjenice da su slični, ipak ih krase bitne različite odlike.

Ja ću ti reći da staviš SlimBean, jer je...slim, neko drugi da ostaviš stock ROM, neko treći da staviš AOKP, jer ima mnogo podešavanja, neko da staviš CMneki, jer je to ipak CM, a neko peti da si se stvarno zeznuo što si uzeo GNE.

Šta želiš od ROM-a, tj. kakav ROM? Neki swiss knife fazon ili nešto malo, a osnovno ili neku sredinu...

Zašto misliš da je greška uzeti Nexus? Mene malo vremena deli od uzimanja Nexusa... Budžet mi je 300€ i stvarno ne znam koja je bolja kupovina.

Nisi uopšte shvatio poentu i ironiju moje poruke.

Vrati se opet na nju i pročitaj :d

Ali u slučaju da je poenta bila samo meni jasna, povukao sam paralelu između generičkog odgovora na pitanje da li sam se zeznuo što sam uzeo neki telefon sa generičkim pitanjem šta da se stavi na taj telefon :)

Anyway, dobio si odgovore, moraćeš malo da prostudiraš XDA. Kad sam uzeo GNE i ja sam krenuo u potragu za ROM-om, pa sam na Googleu našao neki spisak pobrojanih ROM-ova, pa onda zaređao i išao sistemom eliminacije :)

Poslednja izmena:
u sustini odgovara mi onakav kakav je, zelim samo smooth sistem, fluidan i brz, cak se razmisljam da li je pametno da nista ne diram vec fabricki da koristim :), pitam jer ne znam da li ce raditi tako dobro .. Ospice dobijam kada telefon zakoci ili secka pri scrollu i sl ..

a s3 je ok, samo mislim da ne vredi 150 eur razlike u odnosu na ovaj .

Poslednja izmena:
Sve zavisi koliko imaš živaca i vremena da se zezaš sa tim.

Ako ćeš ga već rootovati, onda ti nije problem da uradiš i nandroid bekap, a onda te, kad si već tu ništa ne košta ni da staviš neki ROM, pa vidiš šta ima sve od opcija :)

Ja recimo volim kada ROM nosi u sebi gomilu opcija za customizacije, a neke od stvari koje koristim su

- Volume keys wake up
- Weather on a lock screen
- obojeni dugmići u nav baru
- back to kill opcija za nav bar
- nevidljivo menu dugme prisutno na obe strane nav bara
- sat na sredini status bara
- face down utišava zvono pri dolaznom pozivu i sl.

To su sve sitnice zbog kojih volim Android, jer se do savršenstva mogu prilagoditi korisniku i ne bih voleo da moram da ih se odreknem :)

u sustini odgovara mi onakav kakav je, zelim samo smooth sistem, fluidan i brz, cak se razmisljam da li je pametno da nista ne diram vec fabricki da koristim :), pitam jer ne znam da li ce raditi tako dobro .. Ospice dobijam kada telefon zakoci ili secka pri scrollu i sl ..

Nemoj da se "pališ" na kuvane romove. Prvo dobro isprobaj stock rom, pa ako si zadovoljan njegovim radom (a radi više nego odlično ). Zašto bi ga menjao?

Nisi uopšte shvatio poentu i ironiju moje poruke.

Vrati se opet na nju i pročitaj :d

Ali u slučaju da je poenta bila samo meni jasna, povukao sam paralelu između generičkog odgovora na pitanje da li sam se zeznuo što sam uzeo neki telefon sa generičkim pitanjem šta da se stavi na taj telefon :)

Anyway, dobio si odgovore, moraćeš malo da prostudiraš XDA. Kad sam uzeo GNE i ja sam krenuo u potragu za ROM-om, pa sam na Googleu našao neki spisak pobrojanih ROM-ova, pa onda zaređao i išao sistemom eliminacije :)

Ma,prestao sam da čitam posle prve rečenice. :)

Nema tu mnogo filozofije, po onome na xda ima mozda 3-4 bas dobra ROM-a tako da, Gnex ToolKit instaliras, ako je vec nov telefon ne treba ti back up i samo pici. Probaj ova 2-3 preporucena ROM-a i na kraju vratis se na stock ako ti nijedan ne bude po volji.

Ja od kad imam Nexus, po prvi put nemam ama bas nikakvu zelju za eksperimentisanjem, JB radi sjajno.

t9 i ajde sto nema, al taj ext pw menu ne vjerujem da bih 2 puta upotri****o :)

E za vas sa jb, jel smooth i u skrolovanju u aplikacijama tipa b92? Tj primecuje se razlika u odnosu na ics?

Poslednja izmena:
Zastuca kad je konekcija slaba, npr edge pa dok ne ucita sve vijesti. Ali 3g ili wifi veza i radi perfektno.

E za vas sa jb, jel smooth i u skrolovanju u aplikacijama tipa b92? Tj primecuje se razlika u odnosu na ics?

Ovo zavisi i kako je aplikacija napisana. A B92 ne prati holo guidelines, pa zna da zašteka.
Naravno, ne znači da samo holo aplikacije rade lepo.

Idi pod Settings/Apps/All i nadji Google Services Framework. Stopiraj ga, uradi clear data i onda idi na update.

Mada iz Gnex ToolKit-a mozes direktno da flesujes JB, identicno kao i OTA da dobijes.

Opet nema nista. Iz toolkit-a cu izgleda, samo da skontam koji model imam :p

edit: izbacuje mi da mi fale neki android 1.0 driver? Moze mala pomoc?

Poslednja izmena:
Moraš prvo drivere da instaliraš, za fastboot i adb. Možeš ručno, ali možeš i preko toolkit-a.

Vrh Dno