Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Da li se zna kada se očekuje da izađe update za 4.2.2 i kakve će još novine doneti sem te zakrpe za BT?

Zar nisi dobio mail od Google-a da dolazi sutra? :p

Pa u skorije vreme tako je receno, a i sredice bubice koje ima 4.2.1

Definitivno nam 4.2.2 stiže uskoro :)

Posto nisam pratio sta se desava u zadnje vreme, imam par pitanja:
1. Da li je Trinity konacno ok za 4.2.1?
2. Da li postoji normalan Louder patch za 4.2.1?
3. Da li postoji update paket za CWM koji bi me doveo na 4.2.1 stock?

2. Normalan louder patch je onaj jedini sa XDA. Funkcioniše na stock/aosp 4.2.1. Koristio san ga do juče. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1748803
[MOD] [GNEX] BEATS+XLOUDER! 4.1.2/4.2.1 [09/12/12] JB Louder Audio Improvement Patch

Sada testiram Purity i vrlo sam zadovoljan. Tečniji je od CM-a. Brz kao stock sa nekim aosp/cm stvarno korisnim dodacima. Još baterija da se pokaže i dobija čast da bude my daily driver.

Jel mogu samo nesto da pitam mobilx?

Kako vidis da je brzi? Koristis neki program sa kojim vidis fps ili sta? Iskreno, oduvek me je zanimalo kad gledam one tamo na xda kada za svaki sledeci nightly kazu da je brzi... Posto oni blage veze nemaju 90% njih, ajde ti koji se malo vise razumes, da mi to objasnis, pa da i ja mogu da ocenjujem, jer ja to prosto ne vidim, a ne mogu reci da nisam pokusavao...

Nemoj da mislis da sam te napao, nego pitam, zato sto ne znam, pa bi voleo da naucim to ;)

Pa jednostavno vidis u realnoj upotrebi kako se ponasa i pustis quadrant score da odradi... Sve je to individualno, da li brzi ili ne jer svako koristi druge app... Probas par dana, pa procenis :)

Probao sam purity, pa CM, i vratih se naa kraju opet na stock. Na nexusu je stock zaista dobar.

Quadrant i ostali testovi nisu merilo nikakvo... Nikad neces dobiti isti rezultat, nekad manje, nekad vise... Meni npr na oko najbrze radio stari jedan ROM, a imao je nizi score od ostalih koji su bili "brzi"..

Kod mene je stock 4.2.1 i franco's kernel 348...

Quadrant i ostali testovi nisu merilo nikakvo... Nikad neces dobiti isti rezultat, nekad manje, nekad vise... Meni npr na oko najbrze radio stari jedan ROM, a imao je nizi score od ostalih koji su bili "brzi"..

Bas to... ;)

Poslednja izmena od urednika:
Jel mogu samo nesto da pitam mobilx?

Kako vidis da je brzi? Koristis neki program sa kojim vidis fps ili sta? Iskreno, oduvek me je zanimalo kad gledam one tamo na xda kada za svaki sledeci nightly kazu da je brzi... Posto oni blage veze nemaju 90% njih, ajde ti koji se malo vise razumes, da mi to objasnis, pa da i ja mogu da ocenjujem, jer ja to prosto ne vidim, a ne mogu reci da nisam pokusavao...

Nemoj da mislis da sam te napao, nego pitam, zato sto ne znam, pa bi voleo da naucim to ;)

Nema testova. Jednostavno dugo koristim isti set aplikacija i imam određene navike koje poredim na svakom romu koji instaliram. Npr prelazak iz jedne aplikacije u drugu, skrol, wifi povezivanje i 3g prelazak kada nema wifi-ja itd. Osetim kada stvari ne idu kako se očekuje. Stock rom je nenadmašiv ali je brate dosadan. Zato je Purity po meni OK izbor. U suštini je stock a ne CM i zato je kako ja to kažem "tečniji" :)

+1^
Ni sam ne bih bolje srocio. Made trenutno imam 2 backup - a u fonu, Purity 4.1 (koji koristim od v1 i AOKP). Otprilike sam 80% vremena na prvom :)

Мени на CM-у ради боље, него на stock rom-у,на коме сам имао баг којег сада нема-ја задовољан. Не знам да ли је бржи-не примећујем,а нисам ни радио тестове:D

Stigao RAZR HD.

U toku narednih dana mozete ocekivati mali uporedni test: Gnex vs. RHD.

Prvi utisak - jeebeno prelep.

Koristi li neko AOKP-ov 4.2.1?
Vrijedi li preci na njega sa Purity-a?

Poslednja izmena:
Koristi li neko AOKP-ov 4.2.1?
Vrijedi li preci na njega sa Purity-a?

Koristim ja. AOKP_maguro_jb-mr1_build1/Trinity (Daxx) kernel (TNP-modded-4.2.1), za sada radi bez problema.
Da li vredi preci sa Purity? Nemam pojma nisam ga koristio :)

Hvala na odgovorima vezano za AOKP, probat cu, Purity je isto odlican ali covjeku ne da djavo mira i sve konta moze nesto bolje, ljepse....
AOKP sam koristio jos dok sam imao Galaxy S pa ima malo i nostalgije prema AOKP-u.

:p obojici. :D

Sinoc sam se sigrao s Motorolom - radi sjajno. Jos je na ICS, danas cu mu dusu vaditi i prebaciti ga na JB i rootovati ga. Ako bude radio samo i milimetar bolje od ovoga (uzimam u obzir da moze losije jer na njemu nema skoro nista od aplikacija) Gnex moze samo da se nada ne jako teskom porazu. No, o tom potom.

Ono sto je sigurno, baterija ce biti bolja na RHD, a zajednica iza Gnexa je neuporedivo bolja. Ipak, stock JB za RHD bi trebalo da je dovoljan za mene, jer je u sustini cist Android u pitanju, plus Moto UI, koji se svodi samo na modifikacije HS-ova, sto mi je na Gnexu i falilo, i par lepih vidzeta.

Sta Vam jos sad mogu reci: ekrani su maltene isti. Jaci je brightness na RHD primetno, i bela je malo zuckastija, posto sam ja moju podesio na Trinity-ju na onu plavkastu nijansu. No, nije zuckasta kao na N4 koji sam juce isto video, a gde je bas zuckasta, mada i za njega ima Trinity. :) Naravno, slika je jasna i odlicna kao i na Gnexu.

Ono gde takodje Moto bez borbe odnosi pobedu su materijali i izgled (bar meni). Nema sanse a ni potrebe da cu RHD nositi u futroli ili necemu.

Ostatak ce doci vec... :)

Koje su vam vrijednosti za boje kod Trinity-a? Ja sam na 135 135 175.

Meni su na stock CM kernelu 175 169 200-ono na 400 bilo zlo :d
Da te pitam sad da li bi se taj trinity slagao sa CM romom? Ustvari šta bitno donosi taj kernel?

Pojma nemam, slagao bi se vjerovatno. Ne znam sta donosi mimo onoga sto pise na xda.... Tek sam ga sinoc flesovao, iz dosade... :p

Evo našao sam neki Franco kernel, ali sad ovde ima da se skine franco.kernel-nightly.zip file i nešto boot-r361.img. Kontam da je to prvo kernel, ali šta je ovo drugo?

Trinity ide sa bilo kojim romom za Gnex, koliko znam. Originalna podesavanja za njega su 135, 135, 214 i kontrast -24.

Nazad
Vrh Dno