Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Baterija je odlična, nikad se ne opterećujem njome al kad se već povela polemika ovde reko daj da proverim kako je kod mene.
Nego mene interesuje da li nekom od vas radi VoLTE na e-Sim?

Prilozi

• Screenshot_20250111_211907_Device care.jpg
    Screenshot_20250111_211907_Device care.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 115
Ma pustite ga, vidite da troluje. Registrovao se pre par meseci.
Sve se može reći za ovaj telefon ali trajanje baterije je extra. Nemam ga ja ali ga ima mnogo ljudi u mojoj okolini i kad ih pitam za utiske prvo kažu da je baterija neverovatno dobra. To im je glavni utisak

TikTok jede bateriju i sistematski uništava baterije telefonima. Tako da, ako je moguće, izuzmite ga ili odredite telefon koji će služiti samo za to.

Obrisan, isko je bio lajt varijanta.

TikTok jede bateriju i sistematski uništava baterije telefonima. Tako da, ako je moguće, izuzmite ga ili odredite telefon koji će služiti samo za to.
Kod mene zadnjih par mjeseci dešava da nakon što napunim telefon do 100 posto, relativno brzo počne padati na 99, 98. Relativno brzo, mislim u usporedbi na raniji period kada sam znao po nekoliko sati biti na 100% prije nego padne na 99%. Možda to sad ima veze sa satom koji je povezan, a možda i sa basic zaštitom baterije, koju sam uključio baš nekad u tom periodu kada se ovo počelo dešavati. Najgore što sam sam nekad tada povezao i sat, pa sad ne znam od čega je tačno. Da li basic zaštita ne napuni bateriju apsolutno do kraja, kao kad je bila isključena ili sat više troši. U pregledu potrošnje ne vidim da sat odskače nešto posebno, procenti potrošnje za pojedinačne aplikacije su manje više isti kao i ranije.

Zato sam i pitao za SOT, jel još nekome opao nakon ažuriranja, ali izgleda nije to.

• Like
Reagovanja: uji
Zena je sa A52s starog vise od 3 godine presla na A55. A52s je jedva uspevao da izdrzi jedan dan upotrebe a nekad je morala dvaput dnevno da ga puni, vec je i baterija oslabila.

Kao i svaki zenski telefon, brdo kojekakvih aplikacija, drustvene mreze (doduse bez TikToka ali tu je Facebook, Messinger, Viber, WhatsApp, Instagram ima i Telegram...) slikanje svega i svacega (ubacena memorijska od 512GB) i na A55 joj zna baterija trajati i 3 dana. Toliko joj dobro drzi bateriju da nekad ne zna kad ju je tacno napunila i mora da pogleda jer je pre mesec dana, na starom telefonu punila dvaput dnevno pa ni ne razmislja vise o punjenju kao ranije.

Tako da kod tebe ili je baterija ostecena ili imas nesto sto ti puno trosi bateriju. Moguce da si u zoni loseg signala pa jos ako upalis mobilni net...ode baterija...i po stoti put, brisite ta ****** od aplikacija za drustvene mreze (Instagram, Facebook, TikTok) i instalirajte zamenske. Neverovatno neoptimizovane aplikacije...

Zena je sa A52s starog vise od 3 godine presla na A55. A52s je jedva uspevao da izdrzi jedan dan upotrebe a nekad je morala dvaput dnevno da ga puni, vec je i baterija oslabila.

Kao i svaki zenski telefon, brdo kojekakvih aplikacija, drustvene mreze (doduse bez TikToka ali tu je Facebook, Messinger, Viber, WhatsApp, Instagram ima i Telegram...) slikanje svega i svacega (ubacena memorijska od 512GB) i na A55 joj zna baterija trajati i 3 dana. Toliko joj dobro drzi bateriju da nekad ne zna kad ju je tacno napunila i mora da pogleda jer je pre mesec dana, na starom telefonu punila dvaput dnevno pa ni ne razmislja vise o punjenju kao ranije.

Tako da kod tebe ili je baterija ostecena ili imas nesto sto ti puno trosi bateriju. Moguce da si u zoni loseg signala pa jos ako upalis mobilni net...ode baterija...i po stoti put, brisite ta ****** od aplikacija za drustvene mreze (Instagram, Facebook, TikTok) i instalirajte zamenske. Neverovatno neoptimizovane aplikacije...
Ma imeni traje sad nekih dva i po dana, trajalo je do zadnjih par mjeseci i do tri dana. Nemam niti jednu društvenu mrežu, ne koristim to niti imam nalog. Samo poslovne aplikacije, chrome i YouTube. Kod mene je slab signal, ali tu sam na wifi isključivo (kući). Na ostalim mjestima sam na na 4G i tu je dobar signal.

Isključio sam ovu basic zaštitu punjenja, čisto da testiram pa vidjećemo da li je do toga.

Evo sa isključeno basic zaštitom, kad se napunio do 100%, baterija opet drži na stoji 2 sata prije godina padne na 99, uz normalno korištenje telefona. Ipak je do toga bilo :).

Ma pustite ga, vidite da troluje. Registrovao se pre par meseci.
Sve se može reći za ovaj telefon ali trajanje baterije je extra. Nemam ga ja ali ga ima mnogo ljudi u mojoj okolini i kad ih pitam za utiske prvo kažu da je baterija neverovatno dobra. To im je glavni utisak
Svašta, što bih trolovao? Kako ima bezobraznih ljudi.
Evo 3h SOT doduše od 80% jer mi je nestalo struje i prekinuo se ciklus pa me mrzelo da ponovo praznim na 15% i punim na 100%.
Ali bi izdržao možda još pola sata-sat max kada je do 100%. Čak sam i manje koristio sad kako bi baterija što duže izdržala.
Kao što sam već napisao, telefon inače slabo koristim jer mi nije primarni uređaj pa je opet ovako loša baterija. Da ga koristim redovno, da ne koristim sto različitih tehnika za uštedu baterije i da koristim redovno sve aplikacije (a ne samo 4-5), ne bi ni ovoliko izdržao.

Tako da, ja ne znam kako ikome uspe da izgura preko 6-7 SOT ovaj telefon pored normalnog korišćenja.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    63.5 KB · Pregleda: 75
Ti za 65% potrosene baterije imas skoro 3 sata SOT-a na nepuna dva dana koriscenja! To nije toliko lose.

Opet imas dve kartice aktivne, ako se telefon tokom koriscenja povremeno nalazi u zoni loseg signala, te dve kartice ce da urnisu bateriju pogotovo ako su mobilni podaci aktivni.

Sledeci moguci krivac, osvetljenje ekrana, na koliko ga drzis? Da li koristis cesto telefon u jako osvetljenom okruzenju pa automatika podigne osvetljenje u nebo?

Na kraju, kombinacija svega ovog gore uz aktivno koriscenje Facebook aplikacije recimo (posto ti je prva na listi potrosaca).

Opet imas dve kartice aktivne, ako se telefon tokom koriscenja povremeno nalazi u zoni loseg signala, te dve kartice ce da urnisu bateriju pogotovo ako su mobilni podaci aktivni.
Uvek je pun signal na obe, dosta sam blizu stanice.
Sledeci moguci krivac, osvetljenje ekrana, na koliko ga drzis? Da li koristis cesto telefon u jako osvetljenom okruzenju pa automatika podigne osvetljenje u nebo?
Osvetljenje stoji na 30% u 99% slučajeva preko dana (ne koristim telefon dok sam napolju pa se nikada ne penje na 100%). Uveče na oko 10% stoji. Always on display je podešen da se uključi sa notifikacijom, ali stoji uključen veoma kratko (možda par minuta) dok ne maknem notifikacije.
Na kraju, kombinacija svega ovog gore uz aktivno koriscenje Facebook aplikacije recimo (posto ti je prva na listi potrosaca).
Ne koristim aktivno FB, niti bilo šta drugo, ali je na vrhu liste jer nešto mora biti :) U toku dana aktivno korišćenje FB-a je do 30 minuta. U pozadini FB ne radi uopšte jer sam ga blokirao u podešavanjima baterije.

Ostaje ti da uradis hard reset i ako se situacija ne popravi jedina opcija ti je reklamacija/servis....

Nikada nece prihvatiti reklamaciju za bateriju koja traje dva dana.
@pistachiomiss sve ti je ok sa telefonom, nemoj da se opterecujes sa trajanjem baterije. Ne moze SOT da ti bude merodavan, svako koristi telefon drugacije. Stavi sva podesavanja na default i koristi telefon (uradi hard reset) Ako ti izdrzi dan, to je to. Nikada nista nisam cackao, niti se opterecujem, na kraju dana imam 30% baterije. I eto sta sada da radim, ne mogu dva dana da izguram?

Zna se sta je losa baterija. Naglo gubljenje procenata i iznenadno gasenje telefona.

Uvek je pun signal na obe, dosta sam blizu stanice.

Osvetljenje stoji na 30% u 99% slučajeva preko dana (ne koristim telefon dok sam napolju pa se nikada ne penje na 100%). Uveče na oko 10% stoji. Always on display je podešen da se uključi sa notifikacijom, ali stoji uključen veoma kratko (možda par minuta) dok ne maknem notifikacije.

Ne koristim aktivno FB, niti bilo šta drugo, ali je na vrhu liste jer nešto mora biti :) U toku dana aktivno korišćenje FB-a je do 30 minuta. U pozadini FB ne radi uopšte jer sam ga blokirao u podešavanjima baterije.
Možda da razmišljaš o drugom brendu i modelu ima ih fala bogu....

Nikada nece prihvatiti reklamaciju za bateriju koja traje dva dana.
Pa ne traje 2 dana već 3-4 sata. Kada ga ne koristim i normalno je da drži nekoliko dana. Nego ovde većina ljudi izvuče 3h SOT sa 20% baterije, a ja u najboljem slučaju 3h SOT sa 60% - a manje koristim telefon.
Možda da razmišljaš o drugom brendu i modelu ima ih fala bogu....
Jesam i to dugo, sve sam pregledao. Većina telefona sa dobrom baterijom su Kinezi (a opšte je poznato da se Kinezi izbegavaju), ili ostaje iPhone koji je još gori po pitanju baterije i svega generalno, i Pixel koji je takođe veoma loš sa baterijom.

A55 je najmanje zlo od svih, nisam imao drugi izbor, čak ni da se dvoumim a kamoli da ih "ima fala bogu...".

Hvala svima na povratim informacijama, biće da se moj konkretno uređaj defektan.

Pa ne traje 2 dana već 3-4 sata. Kada ga ne koristim i normalno je da drži nekoliko dana. Nego ovde većina ljudi izvuče 3h SOT sa 20% baterije, a ja u najboljem slučaju 3h SOT sa 60% - a manje koristim telefon.

Jesam i to dugo, sve sam pregledao. Većina telefona sa dobrom baterijom su Kinezi (a opšte je poznato da se Kinezi izbegavaju), ili ostaje iPhone koji je još gori po pitanju baterije i svega generalno, i Pixel koji je takođe veoma loš sa baterijom.

A55 je najmanje zlo od svih, nisam imao drugi izbor, čak ni da se dvoumim a kamoli da ih "ima fala bogu...".

Hvala svima na povratim informacijama, biće da se moj konkretno uređaj defektan.
Prije će biti da je takav svaki. Konstantno upaljen ekran 3 sata, srce bateriju i to je tako kod svakoga.

Evo kod mene kako je, a ovo je odlično kako je kod flagship telefona, a pogotovo onih savitljivih.

Napunio ga jutros u 7 sati na 100%. Nakon sat i 54 minute upaljenog ekrana potrošio 22% baterije. Ti ćeš reći da je to loše, a ja ću reći da je to jedan od najboljih rezultata koje danas možeš naći, nebitno koji je brend.

Prilozi

• Screenshot_20250115_181240_Device care.jpg
    Screenshot_20250115_181240_Device care.jpg
    70.6 KB · Pregleda: 44
Prije će biti da je takav svaki. Konstantno upaljen ekran 3 sata, srce bateriju i to je tako kod svakoga.

Evo kod mene kako je, a ovo je odlično kako je kod flagship telefona, a pogotovo onih savitljivih.

Napunio ga jutros u 7 sati na 100%. Nakon sat i 54 minute upaljenog ekrana potrošio 22% baterije. Ti ćeš reći da je to loše, a ja ću reći da je to jedan od najboljih rezultata koje danas možeš naći, nebitno koji je brend.
Imamo bukvalno istu statistiku, tako da je to to.

Pretpostavljam da je već komentarisano u temi, ali bih bio zahvalan ako bi neko dao najskoriji utisak. Kakva je situacija sa senzorom blizine? Znam da ima pritužbi na to. Taj virtuelni senzor, može li se on softverski ispeglati? Telefon bi bio za žensku osobu koja na poslu obavi 50-100 poziva na dan i naravno da taj segment pozivanja mora da bude besprekoran, zato i pitam.
Zahvaljujem ako ko odgovori.🍻

Pretpostavljam da je već komentarisano u temi, ali bih bio zahvalan ako bi neko dao najskoriji utisak. Kakva je situacija sa senzorom blizine? Znam da ima pritužbi na to. Taj virtuelni senzor, može li se on softverski ispeglati? Telefon bi bio za žensku osobu koja na poslu obavi 50-100 poziva na dan i naravno da taj segment pozivanja mora da bude besprekoran, zato i pitam.
Zahvaljujem ako ko odgovori.🍻
Ja sam imao momenata na poslu kada sam provodio i po 3-4 sata razgovarajući na telefon i preko pravog poziva nije nikad bilo problema. Međutim iz nekog razloga tokom razgovora preko wa dešavalo se da se samo upali ekran.

Ništa wa/viber i slično, samo obični pozivi. Hvala na pisanju, korak smo bliže da uzmemo a55. Doduše radije bi s23 ali nema da se nađe verzija od 256 GB nažalost.

Ništa wa/viber i slično, samo obični pozivi. Hvala na pisanju, korak smo bliže da uzmemo a55. Doduše radije bi s23 ali nema da se nađe verzija od 256 GB nažalost.
Ja ne razgovaram često preko SIM-a, možda par puta nedeljno na po 5 minuta, i desi se nekada da "zabaguje". Međutim, mislim da sam ja kriv jer ga (ne namerno) zeznem tako što se javim pa prislonim telefon uvetu i onda na kratko odmaknem da proverim nešto i opet kada primaknem ne ugasi se ekran. Ali onda samo još jednom odmaknem i primaknem i sve je ok. Ne dešava se u 100% slučajeva.

Ja još ni jednom nisam primetio da se upalio ekran tokom razgovora, a pratim to jer mi se dešavalo na prošlom telefonu (Realme 7 Pro).

Nisam imao ni na Xiaomi telefonima te probleme...na Redmi note 10 običnom jesam par puta ali verovatno mojom krivicom...na Mi 11 lite 5g nikada, a ni na ovom Samsungu...

Ja kad pozivam, nakon što ukucam broj, odmaknem telefon, ali se ekran ne pali niti se dobije bilo kakav znak prilikom uspostave veze, pa moram sam da dodirujem ekran.

1000000585.jpg
Na ovom telefonu ako je nešto dobro, to je onda baterija !

Da li je A55 najbolja zamena za A71 (kad dođe vreme da se, teška srca, rastanem)? Uzimajući, naravno, u obzir cenovni razred, Hvala, pozz

Nazad
Vrh Dno