Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Kako vam se čine portreti i fokusiranje na ovom telefonu? Meni djeluju katastrofalno, juče sam pokušavao da slikam čašu piva pa sigurno 20-ak puta, nema šanse da sam mogao da dobijem bolji rezultat od ovoga.

Koliko se sjećam kratko dok sam koristio Redmi Note 13 Pro dobijao sam znatno bolje i preciznije portrete.

Djeluje kao da software ne radi dobar posao jer ovakav problem nema kad se fotografišu ljudi, brljavi na predmete samo

Prilozi

• 20240914_150136.jpg
    20240914_150136.jpg
    110.2 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
Kako vam se čine portreti i fokusiranje na ovom telefonu? Meni djeluju katastrofalno, juče sam pokušavao da slikam čašu piva pa sigurno 20-ak puta, nema šanse da sam mogao da dobijem bolji rezultat od ovoga.

Koliko se sjećam kratko dok sam koristio Redmi Note 13 Pro dobijao sam znatno bolje i preciznije portrete.

Djeluje kao da software ne radi dobar posao jer ovakav problem nema kad se fotografišu ljudi, brljavi na predmete samo
Lose bas.Na A52s mi se desavala slicna stvar dok nisam ugasio Scene optimizer...Instaliran mi je ovaj Camera asistant na s23 pa ne znam da li ta opcija jos postoji...

Krenulo sigurnosno azuriranje

Prilozi

• Screenshot_20240916_123224_Software update.jpg
    Screenshot_20240916_123224_Software update.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 85
Krenulo je odavno, majci sam instalirao pre neki dan.
@BitrAtE ovo je bas lose. Probacu kasnije da uslikam slicnu situaciju da vidim kakvo je stanje.

Deluje kao da je portrait mode, pa je zato pobrljavio...

Imam stari punjac od a52 sa ubs na c ulazom 15w i puni se od 5% i kaže da će trajati 2h 40min i ne vidim da iskace poruka brzo punjenje iako je ukljuceno. Interesuje me ako uzmem od 25w hoće ići brze ili je to zato što nije originalan kabel od njega pa zato ne puni brže

Imam više punjača, od kojih i Realme od 65W, ali ni jedan nije usb c sa obe strane, ne pada mi na pamet da kupujem Samsung punjač, niti ću moći da koristim original kabl.

Imam stari punjac od a52 sa ubs na c ulazom 15w i puni se od 5% i kaže da će trajati 2h 40min i ne vidim da iskace poruka brzo punjenje iako je ukljuceno. Interesuje me ako uzmem od 25w hoće ići brze ili je to zato što nije originalan kabel od njega pa zato ne puni brže

trebalo bi i sa tim punjacem da bude brzo punjenje. sa onim od 25w pise super brzo punjenje ili tako nesto. probaj drugi kabel ako imas.

Ako hoće da mu radi brzo punjenje kako treba samo original kabl.

Imam više punjača, od kojih i Realme od 65W, ali ni jedan nije usb c sa obe strane, ne pada mi na pamet da kupujem Samsung punjač, niti ću moći da koristim original kabl.
Kupiš na Kinezima adapter usb a muški na usb c ženski. Samo treba da vidiš njegovu snagu, ovaj koji sam uzeo za 100 din na Temu je samo 10 w, tako da visi u fioci. Znači fazon je da se nađe neki kršten ako uopšte postoji.

Pisao sam im na fejsu oko statusa registracije za sat, rekli su mi da im pisem mejl ili pozovem zbog zastite podataka..iako sam video da se zalio jos jedan decko koji je poslao zahtev jos 3 sept.
Pozvao sam ih i kazu strpite se, imamo mnogo zahteva, trenutno je u obradi moj zahtev...

To sa poklonima se uvek oduži, ali uvek ih dobiješ. Ja sam tri puta dobio sat, uvek se čekalo oko dva meseca da poklon stigne.

Uvek kod poklona ostave tako veliku marginu, bitno je da je uvek ispoštovano.

Da li je neko probavao da stavlja zastitno staklo ono private i da li je proveravao da li radi otisak prsta otkljucavanje? Imao sam problem na a52 kad sam stavio zastitno staklo to private nije radio otisak prsta pa me interesuje da ne pucam pare za dzabe

Da li je neko probavao da stavlja zastitno staklo ono private i da li je proveravao da li radi otisak prsta otkljucavanje? Imao sam problem na a52 kad sam stavio zastitno staklo to private nije radio otisak prsta pa me interesuje da ne pucam pare za dzabe
Ja sam to probao i na A52s, A54, i A55 i ne radi ni na jednom. Ako koristiš biometriju, ne uzimaj privacy na A55. Otisak sa tim staklom radi samo na UZV biometeiji, a ne radi na optičkoj, kakva je kod A55.

Poslednja izmena:
Kako da prepoznam da li je telefon namjenjen za naše tržište ili indijsko? Da li postoje neke sprecifičen oznake na kutiji telefona?

Kako da prepoznam da li je telefon namjenjen za naše tržište ili indijsko? Da li postoje neke sprecifičen oznake na kutiji telefona?
Mora da budu pod ovom oznakom koja je navedena na Samsung sajtu.
SM-A556BZKCEUC ovo je primer za crnu boju. Ovo EU u oznaci označava model za evropsko tržište.Ja sam uzeo A15 Vijetnamski sa oznakom MEA, to je za azijsko tržište i nisam mogao da se prijavim za nagradu preko Samsung Members.Sad sam uzeo A25 za EU i prošla je glatko prijava.

• Like
Reagovanja: tre
Kod nas se legalno prodaje "global" verzija 556B, ali postoji i "international" 556E, pretpostavljam da ih valjaju radnje koje ne izdaju račune.
Kod 556E je moguće promeniti CSC.
Da li je neko kupio taj model, ima li razlike, osim što nema garanciju, i koliko koštaju, ako je tačan info na MS da su 370eur+, to je preskupo!

Poslednja izmena:
Mora da budu pod ovom oznakom koja je navedena na Samsung sajtu.
SM-A556BZKCEUC ovo je primer za crnu boju. Ovo EU u oznaci označava model za evropsko tržište.Ja sam uzeo A15 Vijetnamski sa oznakom MEA, to je za azijsko tržište i nisam mogao da se prijavim za nagradu preko Samsung Members.Sad sam uzeo A25 za EU i prošla je glatko prijava.

Kod nas se legalno prodaje "global" verzija 556B, ali postoji i "international" 556E, pretpostavljam da ih valjaju radnje koje ne izdaju račune.
Kod 556E je moguće promeniti CSC.
Da li je neko kupio taj model, ima li razlike, osim što nema garanciju, i koliko koštaju, ako je tačan info na MS da su 370eur+, to je preskupo!

e da, ovo su stvari koje i mene zanimaju, pa ako neko zna malo više detalja, neka nam pojasni svima.

naime, na našem tržištu sam primetio dve verzije:

1. SM-A556B
2. SM-A556BZKCEUC (kod ove verzije piše mesec i godina proizvodnje).

zna li neko u čemu je razlika u ove dve verzije? i kod jedinice su na poleđini kutije navedene evropske zemlje, ali nema taj nastavak ZKCEUC kao dvojka.

edit: evo gledam sad na sammobile, tamo piše da je i jedinica evropski model. sad mi je još veća zabuna u vezi razlike između 1. i 2.

Pozdrav,
Posle koliko vremena se dobija potvrda mejla o ispravnosti priložene dokumentacije povodom promocije za sat?
Prvi mejl o učešću mi je odmah stigao, međutim sem toga ništa više.

Nije mi poznato da ga je neko dobio.

Pišem po ličnom iskustvu sa prethodnim Samsung poklon promocijama, možda su sada nešto promenili.
Kao što sam ranije pisao obratite se XYZ communications, od njih su stizali pokloni ranije, a verujem da je i sada tako.

Takodje, skoro nedelju dana bez drugog mail-a za sat... Inače , prosto oduševljen trajnošću baterije posle manje od nedelju dana...realno ne trošim je puno, 3-4 sata dnevno bez neke heavy upotrebe...ali baterija napunjena u subotu u 22h , danas je sreda 13h , na telefonu stoji 13%...Realno to nisam očekivao ...

Do sada sam na drugi mail obično čekao nekih 15 do 20 dana, sada sam proverio, a posle na poklon još nekih 20 dana minimum.

Da li neko od vas konstantno koristi Always On na A55 i koliko mu troši bateriju?

Vrh Dno