Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Mene jedino što zeza GPS. Izgleda da sam dobio faleričan model. Često ne može da uhvati signal kako treba. Kalibracija ne pomaže.
A stalno koristim mape i ovo počinje da me nervira baš.

Recite mi jel vi vidite neke, ne znam kako da se izjasnim, kao mrlje ili linije na displeju kada je osvjetljenje na minimumu u totalno mračnoj prostoriji, na tamno sivoj podlozi (recimo u Google Chrome dok još nije otvoren niti jedan tab)?

Na svom telefonu sam primjetio jednu deblju "liniju", tamnije nijanse nego ostatak displeja, od prednje kamere do dna displeja, na momenat podsjećao na tamniji prelaz kao kod fold telefona. Na A54 sam isto primjetio te tamnije linije, ali tu su bile kao rešetka.

Jel to zbog displeja i tehnologije (AMOLED) ili nešto drugo? Kad pojačam osvjetljenje, ili kad izađem iz tamne prostorije, to se ne primjeti i nema nikakavih linija ni slično.

Mene jedino što zeza GPS. Izgleda da sam dobio faleričan model. Često ne može da uhvati signal kako treba. Kalibracija ne pomaže.
A stalno koristim mape i ovo počinje da me nervira baš.
Mene je isto zezao, izgubi se signal na dva tri minuta pa se vrati na kratko i tako u krug. Sinoć sam uzeo drugi A55, pa javljam utiske po tom pitanju.

nema linija A54,A55. Sto se tice signala mreze oba drze 2 crte, nekad vise... Inace prikaz na ekranu vise mi se svidja kod A54, zivlje boje, dublja crna.

A53 sam preskocio, dok mi se A52s i dalje svidja,imam ga u kolekciji ;) - bolje lezi u ruci, bolje su mi fotke na A52s samo da je batrerija jaca bilo bi top za mene,

Da li je moguce da ovaj model ima problem sa GPS-om, molim druge da napisu svoje iskustvo? Deluje mi kao savrsen uredjaj dosad sto sam citao i ovo mi dodje kao hladan tus...GPS mi je jedna od bitnijih stavki. Mozda i nije do uredjaja, kako na drugim Samsung modelima radi GPS? Hvala unapred svima. Covece, kad se setim na Lumijama kako je radio Here Drive, bez greske.

Ja kad čitam ove komentare rekao bih da nije moguće, jer nemam problema ni sa displejom ni sa gps. Koristio telefon kao navigaciju sad za putovanje i sve perfektno radilo. Rješenje je da se uzima tel sa sigurnom garancijom, pošto izgleda ima i tih faleričnih primjeraka. Ja sam ovim telefonom prezadovoljan.

Kod mene pravi problem kad krenem da koristim android auto u kolima, prvih par dana radilo kako treba sad dobijam "searching for gps" i nema šanse da proradi. Probao da dozvolim non stop lokaciju za MAPS, zabranio da ide u deep sleep, obično to dvoje zna da zasmeta za android auto ali kod mene bez uspjeha. Ista multimedia, tj. AA je sa S24 Ultra i S22 Ultra radio bez greške.

Nije do aplikacije, probao sam malopre i Waze i stalno iskace poruka da gubi signal...

Što se tiče tih mrlja i linija na ekranu, to je osvetljenje sa donje strane ekrana i dešava se ako je panel jeftine proizvodnje, što je ovde slučaj.
Što se tiče GPS, ja iz tog razloga i jesam ostao na A54, jer sam čitao da se dosta ljudi žalilo na to. Probajte da prebacite telefon na 2G mrežu i da skenirate satelite sa nekim GPS programom sa Google Play prodavnice. Možda vam pomogne.
Ipak se radi o srednjoj klasi telefona i za očekivati je da ima skrivene mane na koje ljudi koji prosečno koriste telefon ne obraćaju pažnju. Koliko para toliko i muzike, a pri tome imajte u vidu da je na telefonu Made in India... :D

Da li si ga reklamirao zbog toga pa dobio zamenu ili?
Nisam jer sam ga kupio bez garancije preko KP, a na kutiji je imao arapska slova, ali mislim da je i taj model bio "made in India". U svakom slučaju sam ga preprodao, a ovaj novi sam uzeo preko yettela (isto "made in India"). Isprobao sam ga i dobro radi GPS, ali sam danas možda samo imao sreće. :)

Ja sam danas restartovao telefon i posle toga GPS radi, dakle u pitanju je softverski problem. Videćemo kada će ponovo da zabaguje.
Verovatno treba neka zakrpa da reši problem trajno.

Što se tiče tih mrlja i linija na ekranu, to je osvetljenje sa donje strane ekrana i dešava se ako je panel jeftine proizvodnje, što je ovde slučaj.
Što se tiče GPS, ja iz tog razloga i jesam ostao na A54, jer sam čitao da se dosta ljudi žalilo na to. Probajte da prebacite telefon na 2G mrežu i da skenirate satelite sa nekim GPS programom sa Google Play prodavnice. Možda vam pomogne.
Ipak se radi o srednjoj klasi telefona i za očekivati je da ima skrivene mane na koje ljudi koji prosečno koriste telefon ne obraćaju pažnju. Koliko para toliko i muzike, a pri tome imajte u vidu da je na telefonu Made in India... :D
Jesi siguran ovo za displej? Kako misliš osvjetljenje sa donje strane? Koliko znam amoled je kao i oled, svaki piksel vlastito osvjetljenje ima ili sam u zabludi?

Fazon je što se ta linija(e) jako teško primjeti(e) i vidim sad i na drugim telefonima ih ima. Vjerovatno ima svako, samo ne primjeti ih, jer da bi ih vidio, moraš prvo imati vid bez dioptrije, osvjetljenje staviti na minimum, biti u totalno mračnoj prostoriji i pozadina mora biti tamno siva. Zato kažem da na Google Chrome pozadini, bez tabova najbolje se vidi. Problem je što kad jednom ih primjetiš, onda ih lakše vidiš kasnije jer znaš gdje i sta da gledaš i nekad pomisliš (učini ti se) da je stanje gore, a nije :D

Mora da imas super vid.Ja kad to uradim na mom a55 ,sve je ravnomerno.Uostalom taj rezim je neupotrebljiv.Realna situacija trazi jak osvetljaj ekrana.

To za linije ću pokušati danas da vidim kod prijatelja koji ima A55. Na mom A54 toga nema ili ja ne vidim dobro. Da, mislio sam na to donje osvetljenje koje nema veze sa pikselima, a služi da pojača još jače kada je na suncu. Poenta je što piskeli ne mogu dobiti jako osvetljenje, jer za to treba svakako jača struja da ih napaja, a znamo šta se dešavalo ranije na telefonima kada su to probali. Imali smo burn in. Danas ga nema, jer se ispod ekrana guraju te mirko diode, to jest ide folija koja se dodatno napaja i svetli blještavo belo kao dioda, a ti kada gledaš misliš da je to u piskelima, a nije. Mislim da je to danas tako rešeno i onda ima logike da vidiš te linije, jer se to lepi jedno ispod drugog, pa ako je panel jeftin u zavisnosti za koje tržište ide ili se telefon greje, pa se to možda odleši i vidi.

To za linije ću pokušati danas da vidim kod prijatelja koji ima A55. Na mom A54 toga nema ili ja ne vidim dobro. Da, mislio sam na to donje osvetljenje koje nema veze sa pikselima, a služi da pojača još jače kada je na suncu. Poenta je što piskeli ne mogu dobiti jako osvetljenje, jer za to treba svakako jača struja da ih napaja, a znamo šta se dešavalo ranije na telefonima kada su to probali. Imali smo burn in. Danas ga nema, jer se ispod ekrana guraju te mirko diode, to jest ide folija koja se dodatno napaja i svetli blještavo belo kao dioda, a ti kada gledaš misliš da je to u piskelima, a nije. Mislim da je to danas tako rešeno i onda ima logike da vidiš te linije, jer se to lepi jedno ispod drugog, pa ako je panel jeftin u zavisnosti za koje tržište ide ili se telefon greje, pa se to možda odleši i vidi.
Eto probaj, ali moraš biti u mraku, osvjetljenje na minimum (dakle kizač do kraja ulijevo) i otvori chrome (samo da bude ta njegova siva pozadina bez tabova). Možda malo budeš morao pomjeriti ekran i ugao, ali vidi se. Sad jel horizontalna linija, ili vertikalna, ili izgleda kao mrlja, to ne znam, ali ima nesavršenost. Meni je kod svakog telefona drugačije. U A40 je kao mrlja, u A52 su kao mrežice, u A54 kao horizontalne linije, a sada u A55 vidim jednu tamniju liniju preko sredine (kao da je fold). Jedva se primjeti što jest jest, baš moraš dobro obratiti pažnju.

Pa, ne drže svi osvetljenje na 50% i više. Ima nas koji držimo na 20% zbog potrošnje baterije. :D Proveravam i javljam.

Eto probaj, ali moraš biti u mraku, osvjetljenje na minimum (dakle kizač do kraja ulijevo) i otvori chrome (samo da bude ta njegova siva pozadina bez tabova). Možda malo budeš morao pomjeriti ekran i ugao, ali vidi se. Sad jel horizontalna linija, ili vertikalna, ili izgleda kao mrlja, to ne znam, ali ima nesavršenost. Meni je kod svakog telefona drugačije. U A40 je kao mrlja, u A52 su kao mrežice, u A54 kao horizontalne linije, a sada u A55 vidim jednu tamniju liniju preko sredine (kao da je fold). Jedva se primjeti što jest jest, baš moraš dobro obratiti pažnju.
Probao sam da odradim to na A55 koji trenutno koristim, apsolutno nikakavu mrlju ne vidim. Mislim da uopšte ne trebaš da se cimaš toliko, već da uživaš u telefonu. :)

Smanjio sam svetlo ekrana skroz,manje nemoze.Pokazi sta vidis?

Prilozi

• Screenshot_20240822_203853_Chrome.jpg
    Screenshot_20240822_203853_Chrome.jpg
    33 KB · Pregleda: 73

Prilozi

• Screenshot_20240822_205924_Chrome.jpg
    Screenshot_20240822_205924_Chrome.jpg
    19.7 KB · Pregleda: 69
Uradite kao što je čovek rekao. Mislim da morate imati vid bez dioptrije da bi to videli kako je naveo.

Dobar je i Apple ,ali u mom slucaju dve kartice prima samo Samsung.Merkao sam 15,ali druga kartica je Esim.

Dobar je i Apple ,ali u mom slucaju dve kartice prima samo Samsung.Merkao sam 15,ali druga kartica je Esim.
Kakve veze ima što je esim u apple 15? Pa, radi posao isto kao i običan SIM valjda? Nije to razlog da ne pređeš na jabuku. Razumem da nema dve sim, ali ima.

Sto se tice GPS-a, za sve probleme sa istim skinite GPS Test app, tu imate opciju da skine telefon najnovije podatke za Assited GPS kako bi telefon znao brze da nadje satelite (u zavisnosti gde na planeti se nalazite, telefon zna koji sateliti bi trebali da su u okolini i njih prvo trazi). Takodje sa istom aplikacijom mozete da vidite koliko je satelita uhvatio, koliko brzo uhvati satelite, preciznost i sl.

Sto se tice problema sa ekranom, Samsung u par generacija telefona, razlicitih klasa (recimo i zadnja S24 klasa, posetite temu na ovom forumu pa se mozete informisati o tipu problema), ima i razlicite probleme sa ekranom. Recimo S10 lite ima takozvani green tint problem na osvetljenju slabijem od 20%-15%, vidljiv najvise na tamno sivoj pozadini pogotovo ako koristite tamnu temu.
Skoro svi ovi problemi se vide kad je osvetljenje ekrana slabo i kad je pozadina sivkasta. Mnogi to i ne primete jer ili ne koriste tako slabo osvetljenje ili ne koriste tamne teme ili na kraju i ne zele da primete.

Vrh Dno