Ako bateriju mijenja ovlašteni servis, on je kao nov i poslije otvaranja i baterija je original. Ovlašteni servisi koriste nove ljepljive trakice i original baterije i to odgovorno tvrdim.Slažem se da nije skupa, ali telefon jednom kada se otvori nikad više neće biti kao nov. Tu mislim na onaj original dvostrani lepak koji dolazi sa donje strane maske, to jest poklopca. Serviseri po Beogradu taj lepak ne menjaju, već samo zagreju postojeći i vrate. Posle toga telefon nije vodootporan i ulazi prašina u nekim slučajevima što oštećuje rad kamere. Nagledao sam se svega i svačega i zato sam sebi menjam bateriju kada rešim da zadržim neki telefon ili prodam. Naručim sve preko interneta i zamenim. Doživeo sam čak da ti zamene bateriju i kao original, a ispod nalepnice koja fabrički dolazi uz bateriju i na kojoj piše Samsung sve iskopirano kao na originalu, ispod dolazi još jedna koja dokazuje da baterija nije original. Tako da, teško je naći original bateriju i zbog toga treba čuvati bateriju. Svakako, koga to opterećuje, puni na 100% i tera dalje do zamene telefona.
Inače nikako ne treba telefon potapati u morsku vodu, ali je tačno da nakon otvaranja telefona zaštita nije više garantovana, ali takodje, ta zaštita ne važi za morsku, slanu, vodu.Ne bih se kladio na to, cist primer od pre dve nedelje na Lefkadi kada je drugar ostao bez S22U kada je zamenjen ekran u ovlascenom servisu (Pro mobi).
Pre toga je bez problema koristio u vodi i snimao a nakon zamene ekrana posle svega 5-10 minuta u vodi, ona je usla u telefon.
Da znaš ko tu i kako zaradjuje, ne bi pričao to što pričaš. Šanse nema da ovlašćeni servis, kojem proizvođač šalje delove, nešto tu mulja. Ja sam zamenio bateriju 2023. za model iz 2019. (Huawei Nova 5T) za 2500 dinara, telefon je ko nov i nakon godinu dana što se trajanja baterije tiče.Ja pričam da baš ta firma iz Beograda ugradila u dva telefona bateriju koja nije original, već ispod prve folije je bila druga na kojoj je stajalo neko levo ime baterije, a oni naplatili kao da je original. Pa, jer vi mislite da bi oni zarađivali kada bi radili to što tvrdiš, a to je da je sve po pe esu?
Ma da, na jabuci inače nema ažuriranja i nikad nema problema izuzev Antennagate, Bandgate, IOS 11, iPhone 5C, pregrijavanje iPhone 15, Apple maps....Kako god radili ovo što su uradili ove godine je čist promašaj. Ja čekam još koju godinu i sledeći telefon je jabuka, jer neću da razmišljam o ažuriranjima i tome da sve radi sporije na svakoj novoj nadogradnji, a o bateriji da ne pričam. Na jabuci sve što ti imaš imaju i drugi u suštini, a to mi se sviđa. Isto kao na Windows računarima kada je sistem u pitanju. Samsung mi je stvarno dobar ali vidim da idu nekim čudnim putem i to je loše za korisnike.
Ali bajo ti nikad nećeš biti GAAAS !!!Poenta je što ja i moj Samsung trenutni ne ažuriram A54....
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!Od jutros mi na A55 stoji notifikacija da na USB portu ima vlage, mislio sam da je to što sam možda koristio telefon dok su mi bile vlažne ruke ali notifikacija stoji još uvek i sad zbog toga ne mogu napuniti telefon.
Inače svaki dan posle posla izvadim telefon iz jedne futrole, obrišem vlažnom maramicom i prebacim u drugu futrolu, dešavalo mi se nekad posle toga da stoji neko vreme notifikacija da ima vlage na USB portu ali nestane posle nekog vremena, pošto je telefon vodootporan smatram da to nije problem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari